Ένσταση κατά της αίτησης εγγραφής βουλευτή της Ν.Δ. στην ΕΣΗΕΑ

Posted: 12 Μαΐου 2009 by admin in Διάβασα, ΝΔ, Πολιτική

από το TVXS
Ένσταση κατά της εγγραφής στην ΕΣΗΕΑ του βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμου Χαρακόπουλου, κατέθεσε σήμερα ο Νάσος Μπράτσος, με το αιτιολογικό ότι το βιογραφικό του και η προϋπηρεσία του στο γραφείο Τύπου της ΝΔ δεν συνιστούν ικανούς και αναγκαίους όρους εγγραφής στην Ένωση. Το tvxs.gr επικοινώνησε με τον κ. Μπράτσο και το γραφείο του κ. Χαρακόπουλου για το θέμα.
Το Tvxs.gr επικοινώνησε με το γραφείο του κ. Χαρακόπουλου αλλά ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε άγνοια για το θέμα και αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις.

Το τακτικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας, Ν. Μπράτσος μας μίλησε για τους λόγους που κίνησαν την περιέργειά του, σχετικά με την αίτηση του κ. Χαρακόπουλου και καταγγέλλει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από αυτήν.

Ακολουθεί το κείμενο της ένστασης όπως κατατέθηκε σήμερα:

«Προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ 12/5/2009
Κοινοποίηση στα μέλη του μικτού συμβουλίου

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΝΣΤΑΣΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι

με την παρούσα επιστολή, καταθέτω ένσταση κατά της εγγραφής στην ΕΣΗΕΑ του βουλευτή Λάρισας της Ν.Δ. Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Αναζητώντας στα βιογραφικά των βουλευτών της Βουλής, το βιογραφικό του κ. Χαρακόπουλου, διαπίστωσα ότι ούτε ο ίδιος δηλώνει δημοσιογράφος, αλλά διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ιστορικός ερευνητής και κατά καιρούς άρθρα του δημοσιεύονται στον Τύπο, γεγονός που δεν συνιστά εργασία συντάκτη.

Παράλληλα σε αναζήτησή μου στο διαδίκτυο, διαπίστωσα ότι έχει δώσει συνεντεύξεις και δηλώσεις στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ (σαν εργαζόμενός της έγινε μέλος της ΕΣΗΕΑ), αλλά δεν διαπίστωσα να έχει πάρει ο ίδιος συνεντεύξεις, να έχει κάνει ρεπορτάζ και γενικά να έχει δραστηριότητα επαγγελματία δημοσιογράφου.

Επίσης από αναζήτηση στο διαδίκτυο, διαπίστωσα ότι τον επισκέφθηκαν συντάκτες της εφημερίδας για να του εκθέσουν τα προβλήματά τους, ενώ αν ήταν επαγγελματίας (επί της ουσίας και όχι στο τυπικό σκέλος, όπως πχ μισθοδοσία, ασφάλιση, κλπ) δημοσιογράφος στην ίδια εφημερίδα, τότε θα έπρεπε να τα γνωρίζει από τα μέσα.

Η προ ετών απασχόλησή του στο γραφείο Τύπου της ΝΔ (αντιγράφω από το βιογραφικό του: «Τον lούνιο του 1997 με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Καραμανλή ορίζεται Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Υπεύθυνος Επαρχιακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Από το 2001 μέχρι τις εκλογές του 2004 διετέλεσε Διευθυντής Επικοινωνίας του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας) και η επί σειρά ετών κοινοβουλευτική του παρουσία από το 2004 έως σήμερα, δε συνιστούν κατά τη γνώμη μου ικανούς και αναγκαίους όρους για την εγγραφή του στην Ένωση.

Καταθέτω ένσταση κατά της εγγραφής του και αιτούμαι από το μικτό συμβούλιο να την υπερψηφίσει.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Νάσος Μπράτσος
Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s