υπάρχει σχέδιο όχι με λόγια, αλλά με πράξεις

Posted: 30 Μαρτίου 2009 by admin in Διάβασα, Παπανδρέου, Πασοκ, Πολιτική
με τον Gordon Brown

Το οξύμωρο του πράγματος ο Κ. Καραμανλής ταξιδεύει στις Βρυξέλλες και δεν κάνει καμία πολιτική συνάντηση με κανέναν ηγέτη, από την άλλη ο Γιώργος Α. Παπανδρέου συμμετέχοντας σε συνέδριο στη Χιλή προτείνει με άλλους ηγέτες λύσεις και προτάσεις για να βγεί η παγκόσμια οικονομία από το αδιέξοδο και μαζί και η Ελλάδα.

Πρώτα απ’ όλα, την άμεση στήριξη των οικονομιών μας, με την υποστήριξη με ρευστότητα της οικονομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της απασχόλησης, της εργασίας και με σημαντικές αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα.

Δεύτερον, την κοινωνική προστασία των πολιτών μας, κάτι στο οποίο δώσαμε και έδωσα ιδιαίτερη έμφαση. Εν μέσω κρίσης, οι πολίτες χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη, να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα υγείας, παιδείας, επανακατάρτισης, πρόνοιας.

Τρίτον, τα μέτρα, τα οποία παίρνουμε, να ανοίξουν το δρόμο για το αύριο, την μελλοντική οικονομία, μέσα από την «πράσινη ανάπτυξη», που συμβαδίζει με το περιβάλλον.

Και τέλος, την ανάγκη μιας δημοκρατικής διακυβέρνησης σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλάζοντας τους συσχετισμούς, ώστε οι πολίτες και οι λαοί του κόσμου να έχουν λόγο, να σπάσουν την ανισότητα, και να μπορούν οι δημοκρατικοί θεσμοί, πράγματι, να εκφράσουν τη βούληση των πολιτών μας.
Αυτό το σχέδιο αφορά, βεβαίως, την παγκόσμια οικονομία, το παγκόσμιο χωριό, όπως λέγεται, αφορά και την Ευρώπη, αφορά και την Ελλάδα.
Και η Ελλάδα με σχέδιο μπορεί. Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις.

από της δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου στο Progressive Governance Forum

σχετικά:

Policy Network
Progressive Governance | Chile 2009
Socialist International

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s