συγκεκριμένες προτάσεις για ένα διαφορετικό σχέδιο… ο Καραμανλής ζήτησε όμως λευκή επιταγή

Posted: 5 Μαρτίου 2009 by admin in ΝΔ, Παπανδρέου, Πασοκ, Πολιτική
Ετικέτες: , ,

Ο Γ. Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Καραμανλή. Ο τελευταίος απέδειξε ότι τον ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι τα προβλήματα της κοινωνίας. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του Κινήματος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Μετέφερα στον κ. Καραμανλή την ανησυχία όχι μόνο τη δικιά μου, αλλά την ανησυχία και την ανασφάλεια των πολιτών της χώρας μας. Ανασφάλεια, που εντείνεται από την απειλή της ανεργίας, από τη μείωση του τζίρου και την ασφυξία που αισθάνεται ο μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας, από το αίσθημα ανομίας, από την απαξίωση του εισοδήματος της ελληνικής οικογένειας, την απαξίωση δημόσιων αγαθών όπως της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας, την απουσία της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα».

«Τόνισα ότι χρειάζεται ένα ριζικά διαφορετικό σχέδιο. Μια νέα κατεύθυνση. Κατέθεσα και πάλι τις δικές μας προτάσεις για μια νέα κατεύθυνση που εγγυάται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης, μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματος της ελληνικής οικογένειας, μέτρα για την αγορά, μέτρα για την αναβάθμιση του κοινωνικού συστήματος και ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης για τη χώρα, την «Πράσινη Ανάπτυξη». Όπως βεβαίως και την ανάγκη μιας ισχυρής διαπραγμάτευσης με σχέδιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πάνω σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, θα μπορούσαν να συστρατευτούν όλοι οι Έλληνες».

«Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση αυτή έχει σχέδιο μόνο μιας χρήσης και αυτής προεκλογικής, ενώ χρειάζεται μια διαφορετική κατεύθυνση… Συγκεκριμένο σχέδιο δεν έχει αυτή η κυβέρνηση. Συγκροτημένη πορεία για τη χώρα, δεν άκουσα. Ουσιαστική πρόταση για αξιόπιστη διαπραγμάτευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είδα».

«Έχω αποδείξει όχι μόνο τα τελευταία 5 χρόνια αλλά στην πολιτική μου ζωή, ότι είμαι άνθρωπος και της συνεννόησης και της διαμόρφωσης ευρύτερων συναινέσεων. Όμως η κυβέρνηση 5 χρόνια απέρριπτε όλες τις δικές μας προτάσεις»

«Σήμερα, αισθάνομαι ότι απλώς ζητά μια λευκή επιταγή για να συνεχίσει ατελέσφορες και αναξιόπιστες και αδιέξοδες πολιτικές, ενώ χρειάζεται πραγματικά μια νέα κατεύθυνση η χώρα. Και αυτό σημαίνει και μια νέα κυβέρνηση».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s