η «πράσινη ανάπτυξη» θα φέρει ανάπτυξη

Posted: 1 Μαρτίου 2009 by admin in Διαδίκτυο, Παπανδρέου, Πασοκ, Παιδεία, Περιβάλλον, Πολιτική, κοινωνία

Από την συνέντευξη του Γιώργου Α. Παπανδρέου στην Καθημερινή

Τη δημιουργία ενός ισχυρού «δημόσιου πυλώνα», που με τις επιλογές του θα κατευθύνει συνολικά το τραπεζικό σύστημα, προαναγγέλλει μέσω συνέντευξης στην «Καθημερινή» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου εξειδικεύει παράλληλα τις θέσεις του για την «πράσινη ανάπτυξη», ενώ αναλύει το μοντέλο διακυβέρνησης που θα υιοθετήσει στην περίπτωση εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ: Αναφέρεται σε «ισχυρό, λιτό, επιτελικό κράτος» και γνωστοποιεί ότι προτίθεται να «καλέσει τα καλύτερα μυαλά της χώρας και των Ελλήνων του εξωτερικού», προκειμένου να μετάσχουν στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της δημόσιας διοίκησης. Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμμένει στο αίτημα για πρόωρες εκλογές. Χαρακτηρίζει, μάλιστα, ολοένα και πιο εφικτό τον στόχο της αυτοδυναμίας και θέτει ως προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης την αλλαγή του εκλογικού νόμου, χωρίς όμως ανατροπή της υφιστάμενης αναλογικότητας.

Ανατροπές στην υφιστάμενη δομή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος προαναγγέλλει μέσω συνέντευξης προς την «Kαθημερινή» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού καθιστά σαφές πως «δεν θα διστάσει να προβεί σε κρατικοποιήσεις, εφόσον χρειαστεί», προσθέτει πας στις προθέσεις του είναι η δημιουργία ενός ισχυρού «δημόσιου πυλώνα» που με τις επιλογές του θα κατευθύνει συνολικά τον κλάδο, στην κατεύθυνση στήριξης της πραγματικής οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου.

Παράλληλα, ο κ, Παπανδρέου εξειδικεύει τις θέσεις του για την «πράσινη ανάπτυξη» ως βασικό μοχλό της νέας οικονομικής πολιτικής, ενώ αναλύει το μοντέλο διακυβέρνησης που θα υιοθετήσει στην περίπτωση νίκης του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές: Αναφέρεται συγκεκριμένα σε «ισχυρό, λιτό, επιτελικό κράτος», και γνωστοποιεί ότι προτίθεται να «καλέσει τα καλύτερα μυαλά της χώρας και των Ελλήνων του εξωτερικού» προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της δημόσιας διοίκησης.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί αναγκαία για τη χώρα την ταχεία προσφυγή στις κάλπες. Χαρακτηρίζει, μάλιστα, ολοένα και πιο εφικτό τον στόχο της αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ και θέτει ως μία από τις βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης την αλλαγή του εκλογικού νόμου, χωρίς όμως ανατροπή της υφιστάμενης αναλογικότητας, αλλά με στόχο την αυτονομία της πολιτικής από τα κάθε λογής συμφέροντα.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο papandreou.gr

εδώ περισσότερα για την Πράσινη Ανάπτυξη και την Πράσινη Οικονομία

Σχόλια
  1. Το λιτό κράτος, δε μου αρέσει. Αλλά σίγουρα σημειολογικά είναι άλλο πράγμα από το λιγότερο κράτος που εφάρμοσε η ΝΔ. Δυστυχώς, όμως, η λιτότητα στο κράτος μόνο αρνητικά μπορέι να φέρει και δυσχέρειες στην κοινωνική πολιτική.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s