μετά την πάταξη της γραφειοκρατείας έρχεται η «επανίδρυση του κράτους»

Posted: 15 Ιανουαρίου 2009 by admin in ΝΔ, Πολιτική
Ετικέτες: , , , , ,

Η κυβερνητική επιτροπή ασχολήθηκε χθες με θέματα γραφειοκρατίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε για την πορεία εφαρμογής του Ειδικού Επιχειρησιακού Προγράμματος για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, ένα σημαντικό πρόγραμμα που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ (Δ’ΚΠΣ) 2007-2013. Υπάρχει βέβαια ένα πρόβλημα. Εξ όσων γνωρίζουμε, ο κ. Παυλόπουλος δεν ανασχηματίστηκε. Είναι ο υπουργός, ο οποίος έχει, εδώ και δύο χρόνια, την ευθύνη αυτού του Ειδικού Επιχειρησιακού Προγράμματος, γιατί το ΕΣΠΑ ξεκίνησε το 2007. Σήμερα, έχουμε Ιανουάριο του 2009 και, στο Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, το οποίο είναι πράγματι εξαιρετικά σημαντικό, δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ. Ούτε ένα ευρώ δαπάνη.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε για τη γραφειοκρατία στις επιχειρήσεις. Ο κ. Χατζηδάκης πράγματι ανασχηματίστηκε και ανέλαβε τώρα το Υπουργείο Ανάπτυξης. Θα ήταν χρήσιμο να αναρωτηθεί και αυτός και όλη η κυβέρνηση, γιατί πέντε χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Ν.Δ., είναι πιο δύσκολο σήμερα να είναι κανείς επιχειρηματίας στην Ελλάδα απ’ ό,τι ήταν το 2004. Γιατί δεν έχουν μειωθεί οι χρόνοι. Γιατί δεν έχουν μειωθεί τα κόστη. Γιατί η γραφειοκρατία ζει και βασιλεύει και γιατί, σε κάθε νέα έκθεση διεθνούς οργανισμού, η Ελλάδα υποχωρεί ως προς τη δυνατότητα εκκίνησης και λειτουργίας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

σε λίγο η αναγεννημένη κυβέρνηση -λες και δεν κυβερνούν εδώ και πέντε χρόνια- θα αρχίζει να μιλάει και για την επανίδρυση του κράτους…!!!

Σχόλια
  1. Η γραφιεοκρατία πάντως όπως την παρατηρώ μέσα από το δημοτικό κώδικα έχει ενταθεί, έχει σκληρύνει πολύ περισσότερο απ’ ότι θα μπορούσε να περιοριστέι. Ακόμα και οι ηλεκτρονικές εξυπηρετήσεις είναι δυσχερείς αφού κανένας δεν αποφασίζει να περιορίσει το γραφιοεκρατικό λαβύρνθο και να συνδέσει ηλεκτρονικά μεταξύ τους τις διάφορες υπηρεσίες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s