(εν)ισταμε*

Posted: 13 Ιανουαρίου 2009 by admin in Παπανδρέου, Πασοκ, Πολιτική
Ετικέτες: , ,

Ένα κείμενο από το blog «θέλω να πω» για «συνέδρια» και συζητήσεις που διοργανώνονται για τα Νέα Μέσα και το Διαδίκτυο. Ένα κείμενο που με βρίσκει σύμφωνο και αναδημοσιεύω μερικά αποσπάσματα.

Τελευταίο επεισόδιο που ζήσαμε και …γελάσαμε με την καρδιά μας (αν και θυμώσαμε κιόλας εύλογα) οι Παναγιωταρέικης έμπνευσης ημερίδες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μια κουβέντα για τα Νέα Μέσα χωρίς τους ανθρώπους των Νέων Μέσων, η τέλος πάντως με τη συμμετοχή κάποιων (ίδιων) λίγων και …ανυπεράσπιστων, και πάντως όχι απλών ανθρώπων του διαδικτύου, αλλά επαγγελματιών (άμεσα ή έμμεσα, με την καλή ή κακή έννοια) του «χώρου».

Τώρα έρχεται μια νέα ημερίδα, αυτή τη φορά από το ΙΣΤΑΜΕ του ΠΑΣΟΚ, να ξανασχοληθεί με το θέμα. Βέβαια θα πρέπει να πω εξ αρχής ότι η εν λόγω ημερίδα, όπως φαίνεται από το πρόγραμμα της, έχει σαν θέμα τα ΜΜΕ γενικά και την κατάσταση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο τίτλος όμως ( Οι εξελίξεις στο χώρο των Μέσων Επικοινωνίας: Νέα φαινόμενα και κοινωνική δυναμική) και μια από τις τέσσερις ενότητες ( Διαδίκτυο και νέα πρότυπα επικοινωνίας και κοινωνικής οργάνωσης) παραπέμπουν στα social media, έστω με πιο κομψό τρόπο από την τελευταία φορά, όπου είδαμε όρους όπως «συμμετοχική δημοσιογραφία» και άλλα τέτοια ευτράπελα!

Με νοιάζει και με παρανοιάζει αγαπητοί μου σύντροφοι! Και όχι απλά έχω το δικαίωμα να πω τη γνώμη μου δημόσια, όπως κάνω τουλάχιστον τρία χρόνια τώρα από αυτη τη γωνιά του internet. Έχω την ηθική και πολιτική υποχρέωση να θυμίσω σε κάποιους, ότι αν εγώ και κάποιες δεκάδες ή εκατοντάδες ακόμη πολίτες του διαδικτύου, με δική μας πρωτοβουλία και ελάχιστα μέσα, δεν είχαμε χτίσει με πείσμα και υπομονή αυτές τις «διαδικτυακές πλατείες,» σήμερα δεν θα υπήρχε αντικείμενο συζήτησης για αυτούς που προσκαλείτε! Να σας θυμίσω μόνο τη συμμετοχή μας στην επανεκλογή Παπανδρέου.

Ειδικά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, με τη σαφή υπεροχή στο χώρο του διαδικτύου που όλοι παραδέχονται, με τους χιλιάδες εθελοντές διαδικτύου, είναι αστείο να καλείς τον Μανδραβέλη, τον Μεγγρέλη και τον Καμπύλη να μιλήσουν για τα Νέα Μέσα! Μου θυμίζει ομάδα Δ’ εθνικής στο ποδόσφαιρο, που ενώ έχει ακαδημία που βγάζει ταλέντα, ψάχνει να ψωνίσει από «πανέρι» κανά πεινασμένο μαυράκι με πλαστό κοινοτικό διαβατήριο για να παραμείνει στην κατηγορία!

Προειδοποιώ όμως αυτούς που έχουν την ευθύνη για τα social media στο ΙΣΤΑΜΕ και κατ’ επέκταση στο ΠΑΣΟΚ, αυτούς που έκαναν αναλύσεις επί αναλύσεων για το φαινόμενο OBAMA και τη συμβολή του διαδικτύου στην εκλογή του, αυτούς που εξακολουθούν να περιφρονούν προκλητικά τη συμμετοχή και δράση μας στο πολιτικό γίγνεσθαι, γιατί δεν τους κάθεται καλά η ειλικρίνεια και η ευθύτητα μας, γιατί τους χαλάει τη σούπα η πραγματική συμμετοχή, η ειλικρινής αμφίδρομη επικοινωνία, η ελευθερία της έκφρασης, ο σεβασμός στο διάλογο και ο εθελοντισμός, ότι πλησιάζει η ώρα που θα εκπλαγούν διαπιστώνοντας πόσο τους έχει ξεπεράσει η κοινωνία του διαδικτύου (και η κοινωνία γενικότερα).

ολόκληρο το κείμενο εδώ

*από τον τίτλο ενός μαίλ που έστειλε ένας πολύ καλός φίλος.

Σχόλια
  1. Εγώ διατηρώ τις διαφωνίες μου, επειδή ακριβώς διάβασα και άκουσε πολλές κατηγορίες προς το ΙΣΤΑΜΕ που μέχρι τώρα έβγαζε φίλους του ΠΑΣΟΚ. Όλες οι απόψεις είναι θεμιτές. Εξάλλου, ορισμένοι εξ αυτών διατηρούν ιστολόγια και εργάζονται σε ΜΜΕ με άπλωμα στο διαδίκτυο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s