μια από τα ίδια η ίδια γεύση

Posted: 7 Ιανουαρίου 2009 by admin in Εκλογές, ΝΔ, Πολιτική
Ετικέτες: , , ,

Τελικά ο Καραμανλής τόλμησε να κάνει ανασχηματισμό μόνο που δεν τόλμησε να αλλάξει τίποτα ουσιαστικό στη δομή της κυβέρνησης του. Το άρωμα που μένει από την σημερινή μέρα είναι ότι ο πρωθυπουργός απάλλαξε από τα καθήκοντά τους όσους είχαν εμπλοκή στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.Η απομάκρυνση του Αλογοσκούφη από το υπουργείο οικονομίας δεν είναι ουσιαστικά έκπληξη γιατί η κοινωνία τον είχε απομακρύνει πριν τον κ. Καραμανλή η τοποθέτηση του Παπαθανασίου δεν μας επιφυλάσει ένα καλύτερο αύριο μιας και ο ίδιος είναι στην ίδια γραμμή με τον προκάτοχο του.

Το κομμάτι που λέει Υπουργείο Εξωτερικών και Ντόρα Μπακογιάννη είναι με το περισσότερο ενδιαφέρον μιας και η τοποθέτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη σε θέση Υφυπουργού παράλληλα με την είσοδο Σαμαρά στην κυβέρνηση, δημιουργεί σκέψεις για μια συμφωνία που ίσως έπαιξε με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Ο Καραμανλής αλλάζοντας τον Στυλιανίδη ουσιαστικά τον αναβαθμίζει στο Υπουργείο Μεταφορών και ρίχνει στα βαθιά τον Άρη Σπηλιωτόπουλο στο Υπουργείο Παιδείας με μια ατζέντα που καίει – με μαθητές και φοιτητές στους δρόμους και μια συζήτηση για το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση – και χρειάζεται άμεσα λύσεις.

Λύσεις όμως που δεν είναι ορατές όταν η παιδεία σύμφωνα με τον προϋπολογισμό δεν έχει ουσιαστικές πηγές χρηματοδότησης. Η εισαγωγή Μαρκογιαννάκη στο νέο σχήμα προέρχεται από τον χειρισμό που έκανε στην επιτροπή για το σκάνδαλο Βατοπεδίου.

Επίσης η τοποθέτηση του Χατζηδάκη στο Αγροτικής Ανάπτυξης θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με της εξελίξεις που ετοιμάζουν οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα.

Η διατήρηση Παυλόπουλου στο Εσωτερικών δείχνει και τον τραγέλαφο της ιστορίας με την παραίτηση μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τελικά αυτό που μένει από τον σημερινό ανασχηματισμό είναι ίδια γεύση. Αυτό θα είναι και το σχήμα με το οποίο η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές.

Σχόλια
  1. Ο διάλογος για την παιδεία, ήταν ένα καλό πρόσχημα προκειμένου να σιωπήσουν οι μαθητές ακι να καταλαγιάσει η κοινή γνώμη από τις αντιδράσεις και το διάλογο που γινόταν για τη νέα γενιά. Ο ανασχηματισμός ένα κόλπο για την τάχα διαφορετική πολιτική που θα ασκηθεί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s