κατηγορείσαι ως υπαίτιος… updated

Posted: 19 Δεκεμβρίου 2008 by admin in ΚΚΕ, ΜΜΕ, ΝΔ, Πασοκ, Πολιτική, ΣΥΡΙΖΑ, κοινωνία
Ετικέτες: , ,

«Κατηγορείσαι ως υπαίτιος του ότι, στον παρακάτω τόπο και χρόνο, όντας ανήλικος, αφού γεννήθηκες την 23.10.1993 ενεργώντας από κοινού με τους συγκατηγορούμενους σου..»

«Ενεργώντας από κοινού με άλλους συγκρότησες με άλλους δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα αποτελούμενη από περισσότερα των τριών ατόμων . με κοινό δόλο και κατόπιν συναπόφασης και σύμπραξης συγκρότησες με τους παραπάνω συγκατηγορούμενούς σου ομάδα προσώπων (οργάνωση), η οποία λειτουργούσε σε οργανωμένη βάση, με κατανεμημένους ρόλους, με διαρκή λειτουργία προς τα έξω, που επεδίωκε την διάπραξη εμπρησμών και παραβάσεων σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες . εσύ, όσο και τα υπόλοιπα πρόσωπα της ομάδας, υποτάξατε την κατ’ ιδίαν βούλησή σας, στην βούληση της εγκληματικής οργάνωσης, συναποτελούσατε μια ενιαία μονάδα (μέλη της ομάδας που συσκεπτόσασταν και συναποφασίζατε τις πράξεις σας), . την οποία δεν σχηματίσατε περιστασιακά για την διάπραξη των κάτωθι αναφερόμενων παραβιάσεων σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, αλλά με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα, και η υποδομή σας ήταν τέτοιας έκτασης και δυναμικής, ώστε κατείχατε ποικίλα τεχνικά μέσα πάσης φύσεως με τα οποία παρεμβαλόσασταν στους ασυρμάτους της Αστυνομίας .. με δυνατότητα της ομάδας σας να εναλάσσεται και να αντικαθιστά τα μέλη της χωρίς η ίδια να υφίσταται αλλαγή, αφού και μετά τη σύλληψη τόσο τη δική σου όσο και των συγκατηγορουμένων σου, αυτή (ομάδα) συνέχισε να δρα.»

Το παραπάνω είναι μέρος του κατηγορητηρίου που αντιμετωπίζουν 25 νέα παιδιά από τη Λάρισα που συνελήφθησαν τις ημέρες των επεισοδίων. Τα 11 από αυτά είναι ΑΝΗΛΙΚΑ από 14 έως 17 ετών! Πρόκειται να δικαστούν για κακουργηματικές πράξεις με τον αντιτρομοκρατικό νόμο!

Πρέπει ΟΛΟΙ να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο! Πρέπει να εμποδίσουμε την ποινικοποίηση της διαδήλωσης. Πρέπει να αντιδράσουμε στην τρομοκράτηση πολιτών και συνειδήσεων. Άσχετα με το τι πιστεύουμε για τα επεισόδια, είναι αδιανόητο να διώκονται δεκαπεντάχρονα ως τρομοκράτες. Δεκαπεντάχρονα που μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να έχουν παραβατική συμπεριφορά αλλά δεν μπορεί να δικάζονται ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΦΕΣΗΣ.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

προωθήστε το είναι σημαντικό

UPDATE

Δημιουργήθηκε ομάδα στο facebook

ο σύνδεσμος είναι

UPDATE ΙΙ

http://el-gr.facebook.com/group.php?gid=54237079344

το κατηγορητήριο

η ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας

Σχόλια
  1. Ο/Η Sotiris Koukios λέει:

    στέφανε το κάνω ήδη…προσβάλλει τον νομικό μας πολιτισμό το κοινό αίσθημα, την ίδια ακριβώς ώρα που ο ειδικός φρουρός παρουσιάζεται σαν οικογενειάρχης….με κάποιες διαταραχές και εμφανίστηκε στη ΝΕΤ και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας να μας λέει ότι του φίλησαν το χέρι…

  2. […] στιγμής πήρα αφορμή από το ποστ του Στέφανου Παπανώτα (εδώ), που παραθέτει το σκεπτικό παραπομπής των 25 […]

  3. Ο αντιτρομοκρατικός νόμος -που δυστυχώς είχε προωθήσει το ΠΑΣΟΚ- ξέραμε από τότε πώς ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί. Η διαφορά ήταν το ίδιο το ΠΑΣΟΚ δεν τον είχε χρησιμοποιήσει, αλλά ήταν φανερό πως όταν τα λαϊκά συμφέροντα και οι διαμαρτυρίες έπαιρναν ανεξέλεγκτες τροπές για την κυβέρνηση τούτη θα τον χρησιμοποιούσε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s