έτσι πρέπει να λειτουργεί όλο το ΠΑΣΟΚ

Posted: 17 Δεκεμβρίου 2008 by admin in Παπανδρέου, Πασοκ
Ετικέτες: , , ,

Ζήτησε τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα ερευνήσει σε βάθος το σκάνδαλο ακόμη και για τους πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ που ασχολήθηκαν με την υπόθεση

[…]Κύριοι της ΝΔ, μήπως διαφωνείτε; Τότε ελάτε με την κυβερνητική πλειοψηφία σας φέρτε πρόταση και για κ.κ. Δρυ και Φωτιάδη. Αλλά ελάτε στη Βουλή, μην αποχωρήσετε ξανά, μην ευτελίζετε κι’ άλλη φορά τους θεσμούς

με αυτά τα λόγια ο Γ. Παπανδρέου δείχνει ότι θέλει άπλετο φως στην υπόθεση και δεν κολλάει στα ονόματα πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ.

Ας σταματήσουμε να στρογγυλοποιούμε της καταστάσεις που απορρέουν από το παρελθόν η ακόμα σε γεγονότα που δημιουργούνται σήμερα… ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Σχόλια
 1. Στέφανε, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

  Είμαστε πολλοί εκείνοι που στηρίζουμε το ΠΑΣΟΚ έχοντας επίγνωση ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αντιλήψεις που φλερτάρουν με την διαφθορά και την ατιμωρησία. Το ΠΑΣΟΚ θα γίνει πάλι λαϊκό κίνημα ΜΟΝΟ όταν ξεκαθαρίσει την ιδεολογία του με έργα. Ο Γ. Παπανδρέου αυτή τη φορά πήρε ξεκάθαρη θέση, προς τιμήν του, δικαιώνοντας την κριτική που έχει ξεχειλίσει παντού, και στο διαδίκτυο.

  Το «όλον ΠΑΣΟΚ» όμως δυστυχώς δεν υπάρχει. Υπάρχουμε εμείς, η βάση που ασκούμε κριτική κάπως μοναχικά, δηλαδή χωρίς καθημερινά να βλέπουμε ότι κάποιος μας ακούει. Από την άλλη μεριά υπάρχουν και τα στελέχη τα οποία δρουν κάπως ανεξέλεγκτα, χωρίς αποτελεσματικούς θεσμούς λογοδοσίας.

  Ο «δημόσιος διάλογος» και μέσα στο ΠΑΣΟΚ καταλήγει συνήθως σε αυτονόητες διαπιστώσεις. Τελικά, οι λεπτομέρειες που πρέπει να συζητηθούν για κάθε θέμα, δηλαδή οι πρακτικές λύσεις των προβλημάτων (που αφορούν τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ ή το πολιτικό πρόγραμμα) συνήθως ανακοινώνονται με μορφή προειλημμένων αποφάσεων χωρίς να έχει προηγηθεί εκτενή συζήτηση με ανοικτή ανταλλαγή προτάσεων από ΟΛΟΥΣ (= το όλον ΠΑΣΟΚ).

  Σήμερα είναι η ευκαιρία για τον Γ. Παπανδρέου να θέσει και τα υπόλοιπα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έμπροσθεν των ευθυνών τους, υποχρεώνοντας τους να απαντούν δημόσια στο dialogos.pasok.gr (Δεδομένου ότι τα υπόλοιπα ΜΜΕ δεν προσφέρονται για διάλογο). Να δούμε τελικά και στο ΠΑΣΟΚ ποιος τολμά να απαντήσει στα ουσιαστικά ερωτήματα, ποιος έχει κάτι να προτείνει και, εν τέλει, ποιος αξίζει την ψήφο μας. Εμείς, με τη ψήφο μας και την κριτική μας, είμαστε η μόνη αρμόδια εξουσία που μπορεί να εξασφαλίσει την κάθαρση και την αυτοκριτική μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

  Φιλικά,
  Παναγιώτης Πετεινάτος

 2. Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου απόλυτα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s