Οργή στο Facebook για τον αναίτιο θάνατο

Posted: 8 Δεκεμβρίου 2008 by admin in Διάβασα, ΜΜΕ, Πολιτική
Ετικέτες: , ,

«Για τα μάτια ενός παιδιού που ψάχνει γη, γκρεμίζω ουρανούς, λυτρώνω μάνες και γιους… Ρίχνω το κάστρο σας, φτύνω του άστρου σας την κόχη. Γίνομαι αύρα αλμυρή και στερνοβρόχι». Με αυτά τα λόγια συμμετέχουν οι χρήστες του Διαδικτύου στην τεράστια κινητοποίηση τους αναρτώντας τη χαρακτηριστική μαύρη κορδέλα που από σήμερα βρίσκεται σε κάθε δικτυακό τόπο.

Το γκρουπ «Εγκλημα στο κέντρο της Αθήνας» με 10.000 μέλη, μια κίνηση του Κυττάρου Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 9.00 μμ με το σύνθημα «Η Ελληνική Νεολαία Πενθεί».

Το παγκόσμιο γκρουπ ALEXANDROS GRIGOROPOULOS (R.I.P.) μετρά μέχρι στιγμής 10.000 μέλη και ανατρέχει τόσο στο ίδιο το τραγικό συμβάν όσο και σε ότι έχει ακολουθήσει από το Σάββατο το βράδυ.

Περί τα 31.000 μέλη συγκεντρώνει και η ομάδα «ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ 16ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ», όπου οι χιλιάδες χρήστες καταδικάζουν τη βία που γεννά η βία και καλούν σε ειρηνικές διαδηλώσεις κάθε Ελληνα πολίτη.

Με 4.000 μέλη και η ομάδα «Νεκρος ο 16χρονος Αλεξης Γρηγοροπουλος», όπου αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν τη δική τους συγκλονιστική εμπειρία και εκδηλώνουν άλλοτε θυμωμένα και άλλοτε με πυγμή την καταδίκη του γεγονότος.

από τον Ελεύθερο Τύπο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s