Ιδέες για την Ηλεία

Posted: 5 Δεκεμβρίου 2008 by admin in Διαδίκτυο, Παπανδρέου, Πασοκ, Περιβάλλον
Ετικέτες: , ,

Η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης στις πυρόπληκτες περιοχές με επίκεντρο τον άνθρωπο συνεχίζεται, με την λειτουργία του διαδικτυακού τόπου του ανοικτού Διαγωνισμού Ιδεών και Προτάσεων για την ανασυγκρότηση και την Βιώσιμη Ανάπτυξη τής Ηλείας, www.i4i.gr«Ιδέες Για την Ηλεία», από τις 3/12/2008.

Ο Διαγωνισμός Ιδεών και Προτάσεων είναι μια ανοιχτή διαδικασία, που σχετίζεται με ολοκληρωμένες, συνεκτικές και κυρίως καινοτόμες προσεγγίσεις. Βασίζεται, δηλαδή, στην αναγνώριση του κατανεμημένου χαρακτήρα της τεχνογνωσίας και στη συνέργεια επιστημονικών ειδικοτήτων. Συνεπώς ενθαρρύνει την ανοικτή συνεργασία όσων οργανισμών, φυσικών και νομικών προσώπων επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτόν.

Η προκήρυξη του Διαγωνισμού Ιδεών και Προτάσεων τίθεται σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να έχει τη δυνατότητα ουσιαστικής συμμετοχής στην τελική της διαμόρφωση μέχρι και την Παρασκευή 19/12/2008.

Μετά την οριστική διαμόρφωση της προκήρυξης, ο Διαγωνισμός ξεκινάει επίσημα στις 5/1/2009 και ολοκληρώνεται στις 6/4/2009.

Οι καλύτερες ιδέες και προτάσεις θα ιεραρχηθούν, θα κριθούν και θα βραβευθούν από μια Επιτροπή αξιολόγησης που θα αποτελείται από ειδικούς εμπειρογνώμονες.

Το Ι.Α.Π. ως φορέας υλοποίησης έχει την επιστημονική ευθύνη διεξαγωγής του Διαγωνισμού με όρους αξιοπιστίας δημόσιας διαβούλευσης και διαφάνειας. Ενώ, η απόδοση των χρηματικών βραβείων στους δικαιούχους που θα ορίσει η επιτροπή αξιολόγησης θα γίνει από το ΠΑΣΟΚ.

Στο διαδικτυακό τόπο του ανοικτού διαγωνισμού «Ιδέες και Προτάσεις για την Ηλεία», http://www.i4i.gr κάθε ενδιαφερόμενος Επιστήμονας, Φοιτητής και Πολίτης είτε σε ατομική, είτε σε συλλογική αναφορά, έχει τις εξής δυνατότητες:

  • Μπορεί να συμμετέχει στην ανοικτή διαβούλευση για τις προδιαγραφές του διαγωνισμού.
  • Μπορεί να ενημερώνεται με τα τελευταία νέα σε θέματα που αφορούν στο διαγωνισμό.
  • Μπορεί ο ίδιος ενημερώνει στέλνοντας άρθρα, φωτογραφίες, βίντεο και κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις που συμβάλουν στην τεκμηρίωση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Σχόλια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s