Θα πάγωνα τα δάνεια των ασθενέστερων μέχρι το ’09

Posted: 4 Νοεμβρίου 2008 by admin in Παπανδρέου, Πασοκ, Πολιτική
Ετικέτες: , , ,

Πέντε άξονες δράσης για την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, αλλά και για την επανατοποθέτηση της οικονομίας της χώρας σε νέα βάση, με το κράτος σε νέο ρόλο υπέρ του πολίτη, θέτει ο Γιώργος Παπανδρέου με τη σημερινή συνέντευξή του στην «Ε». Αρνούμενος, όπως λέει, να δώσει «λευκή επιταγή στις τράπεζες, όπως θέλει η κυβέρνηση», αντιπαραθέτει τις δικές του προτάσεις, που είναι:

  • Μέτρα στήριξης μόνο για όσες τράπεζες έχουν ανάγκη και μόνον με την εξασφάλιση εγγυήσεων για τον ρόλο του Δημοσίου στις αποφάσεις τους, με μετακύλιση των ωφελειών στην πραγματική οικονομία.
  • Στήριξη των μεσαίων και χαμηλότερων εισοδηματικά στρωμάτων με έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, επίδομα θέρμανσης, αύξηση του συντελεστή επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες, διεύρυνση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ και κατάργηση του ΕΤΑΚ.
  • Στήριξη της ανάπτυξης και ειδικά της μικρής και μεσαίας επιχείρησης με την επαναφορά του αφορολόγητου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, την ενίσχυση του συστήματος εγγυοδοσίας και των δημοσίων επενδύσεων.
  • Στήριξη των ανέργων με κίνητρα για την απορρόφηση των νέων στην αγορά εργασίας, επιδοτούμενη κοινωνική εργασία, ειδικά για απολυμένους μεγάλης ηλικίας και αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
  • Μέτρα προστασίας και ανακούφισης των δανειοληπτών μέχρι του σημείου του παγώματος των δανειακών υποχρεώσεων για τους ασθενέστερους οικονομικά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώς το τέλος του 2009.

Απο την συνέντευξη του Γιώργου Α. Παπανδρέου στην Ελευθεροτυπία.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s