Οι επιπτώσεις της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης και η πολιτική της κυβέρνησης

Posted: 31 Οκτωβρίου 2008 by admin in Παπανδρέου, Πασοκ, Πολιτική
Ετικέτες: , , ,

Αυτό το μοντέλο σας χρεοκόπησε. Οι νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές κυβερνήσεις έφεραν την κρίση. Οι σοσιαλιστικές θα φέρουν τη λύση. Γι’ αυτό και πριν μερικές εβδομάδες, η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης επιβεβαίωσε τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν και πρέπει να παίξουν τα κράτη και οι κυβερνήσεις. Στην εποπτεία των αγορών, στη διασφάλιση δημοσίων αγαθών, στην προστασία του πολίτη. Παράδειγμα είναι η αποδοχή από τη συντηρητική Ευρωπαϊκή Ένωση του πλαισίου προτάσεων Μπράουν. Σηματοδοτεί μια στροφή, έστω και ήπια, προς ένα νέο δρόμο για έξοδο από την κρίση. Δείχνει ότι υπάρχει και ότι υπήρχε εναλλακτική πορεία. Για μια νέα συμφωνία εμπιστοσύνης. Μια νέα συμφωνία εμπιστοσύνης με τον πολίτη. Αναδεικνύει την ανάγκη μιας ευνομούμενης Πολιτείας, που βάζει την αγορά, αλλά και το κράτος, στην υπηρεσία του πολίτη, και όχι τον πολίτη στην υπηρεσία της αγοράς κι ενός πελατειακού και αυταρχικού κράτους.

απόσπασμα από την ομιλία του προέδρου του Πασοκ Γιώργου Α. Παπανδρέου, ολόκληρη η ομιλιά εδώ

Σχόλια
 1. Ο/Η Πάνος λέει:

  Χα,χα, χα, μα τι πλάκα που έχεις!!! Είχα καιρό να σε διαβάσω κι είπα να (ξανα) γελάσω λίγο!!!

  Εμπρός αδέρφια, ψηφίστε το μέγα σοσιαλιστή και διανοούμενο(:-)))))) Γιωργάκη να σας σώσει. Μόλις όμως διαπιστώσετε ότι η παρέα του έκανε το ι – η στο σοσιαλιστής, τότε να ξαναψηφίσετε το Κωστάκη (ή τη Ντόρα) να σας ξανασώσει κ.ο.κ. ………

  Δυστυχώς στο κατώτατο επίπεδο παιδείας και κατευθυνόμενης ενημέρωσης στο οποίο έχετε καταδικάσει το λαό το σενάριο αυτό θα επαναλαμβάνεται συνέχεια.

  Εσύ βέβαια που τα γράφεις αυτά, όπως κι οι όμοιοί σου κι από τις δυο πλευρές, είστε ή «περιορισμένης ευθύνης» ή υπάλληλοι, άρα μη αξιόπιστοι. Διαλέγεις και παίρνεις.

  Keep Walking (and writting) σαν το αφεντικό. Έχεις έναν τουλάχιστον φανατικό αναγνώστη. Άλλωστε το γέλιο χαρίζει χρόνια!!!!

 2. Παιδιά μόνο με στροφή στις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας μπορούμε να προσδοκούμε ένα καλύτερο αύριο, αφήστε τον Κωστάκη και την Ντόρα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s