η ζαρτινίερα του αίσχους…

Posted: 17 Οκτωβρίου 2008 by admin in Διάβασα, Πολιτική
Ετικέτες: , ,

Στις 24 Νοεμβρίου 2006, ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, δηλώνει: «Θέλω να υπογραμμίσω ρητά, κατηγορηματικά και για τελευταία φορά, ότι συμπεριφορές βιαιότητας και κατάχρησης εξουσίας, από οποιονδήποτε, δεν γίνονται ανεκτές. Είναι αδιανόητες, είναι απαράδεκτες. Τις αποδοκιμάζουμε και τις καταδικάζουμε απερίφραστα. Δόθηκαν αυστηρές οδηγίες για την απόδοση ευθυνών, όπου υπάρχουν. Ασκήθηκε άμεσα πειθαρχικός έλεγχος και επιβλήθηκαν ήδη πειθαρχικές κυρώσεις. Υπήρξαν συνέπειες στους υπεύθυνους, αλλά και ξεκάθαρες τοποθετήσεις της Κυβέρνησης, που εκφράζουν και την πάγια θέση και την ευαισθησία της. Και, βέβαια, υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική έρευνα. Τίποτε δεν καλύπτεται».

Δύο χρόνια μετά, μαθαίνουμε ότι τέσσερεις από τους αστυνομικούς που έβλεπαν τους συναδέλφους τους να ξυλοκοπούν τον Κύπριο φοιτητή, απαλλάχτηκαν. Οι αστυνομικοί που πρωταγωνίστησαν τιμωρήθηκαν με ποινές-χάδια, εξάμηνης αργίας, τετράμηνης αργίας και πρόστιμο 1.000 ευρώ!

Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν σχολίασε χθες τις αποφάσεις του Πειθαρχικού Οργάνου της Αστυνομίας γιατί η απόφαση, λένε, δεν τους έφτασε καθαρογραμμένη…Και σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος δήλωσε ότι «επιβλήθησαν οι ποινές που προβλέπονται από τις σχετικές διατάξεις»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s