υπερβάλλον ζήλος

Posted: 16 Οκτωβρίου 2008 by admin in Γενικά, Διάβασα, Πολιτική
Ετικέτες: ,

Αυτός ο δρόμος δεν έχει γυρισμό…

Της Δέσποινας Θεοδώρου Θεσσαλική Ηχώ

Είναι Σάββατο πρωί, έξω από ένα πολυκατάστημα της Λάρισας, όπου έχει συγκεντρωθεί κόσμος γατί κάποια νεαρή κοπέλα, πιάστηκε να κλέβει.

Στον χώρο έξω από το πολυκατάστημα συγκεντρώθηκε κόσμος και δυνάμεις της Αστυνομίας για να συλλάβουν την κοπέλα-παραβάτη.

Για κακή του τύχη περνούσε εντελώς τυχαία, ένας φωτογράφος ο οποίος εργάζεται σε τοπική εφημερίδα της Λάρισας, που λειτουργώντας αυθόρμητα άρχισε να βγάζει φωτογραφίες του περιπολικού που αναχωρεί.

Αποτέλεσμα, να βρεθεί στο τμήμα μαζί με την νεαρή κοπέλα που συνελήφθη για κλοπή απλά και μόνο γιατί έκανε τη δουλειά του.

Αυτή τη φορά ωστόσο δεν μπορεί να πιάσει τόπο το επιχείρημα της εξακρίβωσης στοιχείων, γιατί αν αυτή ήταν η πρόθεση της Αστυνομίας θα μπορούσε να γίνει επί τόπου.

Αν ο φωτογράφος ενόχλησε με την πράξη του αυτή, θα μπορούσε επίσης να του γίνει κάποια σύσταση και να τελείωνε η ιστορία εκεί.

Έλα όμως που τίποτα δεν είναι τυχαίο και πολύ περισσότερο δεν γίνεται τυχαία.

Δυστυχώς όλο και περισσότεροι αστυνομικοί επιδεικνύουν έναν υπερβάλλοντα ζήλο κατά τη διάρκεια άσκησης του επαγγέλματος τους.

Σε λάθος ανθρώπους όμως και σε λάθος μέρη.

Για εξακρίβωση στοιχείων δεν μπορεί να οδηγείται ένας φωτογράφος σήμερα, ένας δημοσιογράφος αύριο και όλα αυτά να γίνονται τυχαία.

Αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί διαφορετικά και σαν προληπτική τρομοκρατία.

Γιατί όχι;

Λίγους μήνες πριν, στην περίοδο των γενικών εξετάσεων, αστυνομικοί με την ίδια μέθοδο της εξακρίβωσης στοιχείων κατατρόμαξαν μαθητές Λυκείου, απλά και μόνο επειδή επέλεξαν τα σκαλοπάτια του Δικαστικού Μεγάρου να καθίσουν και όχι μια καφετερία από τις πολλές που βρίσκονται τριγύρω.

Μήπως να μας πει κάποιος τι ποινικοποιείται τελικά, για να ξέρουμε.

Ο φωτογράφος και η άσκηση ενός επαγγέλματος, οι μαθητικές παρέες ή γενικότερα ότι δεν αρέσει σε κάποιους που ασκούν την εξουσία τους χώνοντας σε ένα περιπολικό έναν επαγγελματία με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν για την νεαρή κλέφτρα;

Καλώς ο υπερβάλλον ζήλος αλλά υπάρχουν συνοικίες που στενάζουν από την έλλειψη αστυνόμευσης.

Υπάρχουν μέρη σκοτεινά που κάποιοι πουλούν ψεύτικες υποσχέσεις στα παιδιά μας.

Θα σας δούμε κάποια στιγμή άραγε και εκεί;

Η αλήθεια είναι ότι έχει πέσει στην αντιληψή μου μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Πολής μας να γίνεται το γνωστό πάρε δώσε, από πληροφορίες έμαθα ότι αυτό γίνετε σε καθημερινή βάση…Λέτε να μην το ξέρει η Αστυνομία…; Είμαι σίγουρος ότι το γνωρίζει αλλά έλα όμως που δεν κάνει τίποτα, ίσως να γυρίσουν και να πούνε ότι κυνηγάμε τα μεγάλα ψάρια… εδώ τώρα να γελάσουμε…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s