παραιτήθηκαν δύο εισαγγελείς για το Βατοπέδι

Posted: 14 Οκτωβρίου 2008 by admin in ΝΔ, Πασοκ, Περιβάλλον, Πολιτική
Ετικέτες: , , ,

Παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης συνιστά κατά πολλούς η παραίτηση των δύο εισαγγελέων εφετών που μέχρι σήμερα χειρίζονταν την υπόθεση των ανταλλαγών ακινήτων μεταξύ της Μονής Βατοπαιδίου και του Ελληνικού Δημοσίου.

Σε επιστολή τους προς το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι εντόπισαν ενδείξεις εμπλοκής δύο υφυπουργών και για αυτό, ζήτησαν την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να μην γίνουν δεκτές οι παραιτήσεις τους και να πάει ο φάκελος της υπόθεσης στην Βουλή.

Προστατευόμενος βιότοπος από το 1996

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση ανταλλαγής ακινήτων, καθώς αποκαλύπτεται ότι η λίμνη και οι παραλίμνιες περιοχές στη Βιστωνίδα έχουν χαρακτηριστεί από το 1996 προστατευόμενος βιότοπος και δεν μπορούσαν να μεταβιβαστούν.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, από τα συμβόλαια που συντάχθηκαν προκύπτει σαφώς ότι όσοι συνέπραξαν στις επίμαχες μεταβιβάσεις (συμβολαιογράφοι, δικηγόροι κ.ά.) γνώριζαν ότι αντάλλασσαν βιότοπο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες με απόφαση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά η Βιστωνίδα και οι γύρω περιοχές χαρακτηρίστηκαν για δεύτερη φορά προστατευόμενο εθνικό πάρκο.

Ο πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης καταγγέλλει την κυβέρνηση για «απελπισμένη προσπάθεια συγκάλυψης», ο οποίος το 1996 είχε υπογράψει σχεδόν πανομοιότυπη υπουργική απόφαση για την προστασία της Βιστωνίδας και των γύρω περιοχών. Παράλληλα, τονίζει ότι η περιοχή ήταν διπλά προστατευμένη, καθώς είχε ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s