εγκρίθηκαν τα 6 εκατ. για το μουσείο

Posted: 9 Οκτωβρίου 2008 by admin in Διάβασα, Πολιτιστικά
Ετικέτες: ,

Ελευθεροτυπία – «Ναι», μόνο από Ν.Δ., στα 6 εκατ. για τα εγκαίνια του Λιάπη

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, πάντως, χαρακτήρισε «προκλητικό» το ποσόν των 6 εκατ. ευρώ που θα διατεθεί για την προβολή του Μουσείου στο εξωτερικό και την τελετή των εγκαινίων. Όπως προκλητικό χαρακτήρισαν το ποσόν των 112.000 ευρώ που θα λαμβάνει ετησίως ο διορισμένος από τον υπουργό Πολιτισμού πρόεδρος του Δ.Σ.

Ο υπουργός Πολιτισμού Μιχ. Λιάπης υπερασπίστηκε τις επιλογές του, ενώ υποστήριξε ότι ως ΝΠΔΔ το νέο Μουσείο θα αποφύγει τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και θα έχει την ευελιξία να λειτουργεί και πέραν του ωραρίου των υπολοίπων μουσείων, που παραμένουν ανοιχτά ώς τις 3 μ.μ. Επιχείρησε εξάλλου να αποσείσει τον χαρακτηρισμό του νομοσχεδίου ως «υπουργοκεντρικού», με δεδομένο ότι ο ίδιος θα ορίζει τον «αρεστό» του, κατά την αντιπολίτευση, πρόεδρο του Δ.Σ.

αν πούμε ότι δεχόμαστε τα 6 εκατ. ευρώ για την προβολή του μουσείου στο εξωτερικό είναι υπερβολή όμως τα 112.000 ευρώ τον χρόνο για τον πρόεδρο του μουσείου…!!!

Σχόλια
 1. Ο/Η Argos λέει:

  Στέφανε, θεωρώ μεγαλύτερη «προσβολή» το ποσό των 6.000.000 για τα εγκαίνια, καθώς και το ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ. ορίζεται από τον υπουργό, παρά την αμοιβή των 112.000€
  Γιατί; Αν ο πρόεδρος οριζόταν με συγκεκριμένα κριτήρια (τεχνοκρατικά, γνώσεων κ.λ.π.) και μπορούσε με τις ενέργειές του, τον τρόπο που διοικεί, να φέρει σαν έσοδα στο Μουσείο υπερπολλαπλάσια της αμοιβής του, δεν θα είχα πρόβλημα μ’ αυτήν. Όταν όμως η επιλογή γίνεται από τον υπουργό, όπως γινόταν και παλιότερα, πριν την επανίδρυση του κράτους, μόνο και μόνο για να βολέψουμε έναν δικό μας, τότε έχω πολύ σοβαρό πρόβλημα. Για τα εγκαίνει των 6 εκατ. δεν έχω να πω τίποτα, το νούμερο μιλάει από μόνο του. Αν ψάξουμε θα δούμε και ποιοί οφελούνται.

 2. Ο/Η Stefanos N. Papanotas λέει:

  @ Argos

  δεν απενοχοποιούμε τα 6.000.000 (ολογράφως για να το καταλαβαίνουμε) ευρώ, είναι πρόκληση για το τι περνάει μια μέση ελληνική οικογένεια αλλά και τα 112.000 ευρώ είναι επίσης πρόκληση σε σχέση με τα 700 ευρώ μισθό…!!!

  Μήπως όμως δεν είναι πρόκληση η όλη συμπεριφορά του κ. Λιάπη και της κυβέρνησης;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s