Θέλουν να κάνουν τη Λάρισα χαβούζα

Posted: 8 Οκτωβρίου 2008 by admin in Διάβασα, Περιβάλλον, Τοπική αυτοδιοίκηση
Ετικέτες: , , , ,

Σχόλιο στην εφημερίδα Θεσσαλική Ηχώ

Θέλουν να κάνουν τη Λάρισα χαβούζα

Όλα αυτά που συμβαίνουν σε αυτή εδώ την πόλη έχουν αρχίσει να εγείρουν πολλά και σοβαρά ερωτηματικά.

Από τη μια η άδεια καύσης του πετ-κοκ σε κεραμοποιία της περιοχής και μάλιστα με επιδότηση, από την άλλη οι πληροφορίες ότι το ίδιο εργοστάσιο καίει ακόμη και κρεατάλευρα, ενώ παρόμοια κατάσταση σε μια άλλη χώρα θα είχε χτυπήσει κόκκινο συναγερμό.

Εδώ αντίθετα όλα γίνονται με τις ευλογίες του ΥΠΕΧΩΔΕ και αυτό είναι που προκαλεί τα δεκάδες ερωτηματικά χρόνια τώρα.

Πληροφορούμαστε μάλιστα ότι γίνεται άλλη μια προσπάθεια από την εν λόγω βιομηχανία να κάψει λυματολάσπη.

Δικαίως λοιπόν εξεμάνη ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΕΑΣ κ. Χρ. Χαλκιάς και είπε την ακόλουθη ατάκα: «Ε, όχι και να καίμε τα σκ…ά των Αθηναίων».

Αν δεν κινητοποιηθούν πάντως οι αρχές και οι πολίτες κάπως έτσι θα εξελιχθεί η υπόθεση.

Αφού ζήσαμε την προκλητική ανοχή της πολιτείας και των εκφραστών της στο παρελθόν, γιατί να μην ζήσουμε και τώρα;

Που είναι οι συνειδητοποιημένοι οικολόγοι και οι ευαίσθητοι πολίτες;

Ας μας απαντήσει κάποιος.

Δ.Θ.

Η κατάσταση αυτή με την καύση πετ-κοκ που στην πορεία έγινε κρεατάλευρο και τώρα ίσως λυματολάσπη δεν έχει προηγούμενο στην περιοχή μας.

Η πόλη μας καθημερινά δέχετε αέρια ρύπανση που ούτε μετριέτε ούτε έχει μετρηθεί ποτέ, η νομαρχεία και ο Δήμος κωφεύουν. Ο δήμαρχος είχε υποσχεθεί εδώ και αρκετούς μήνες ότι θα εγκατασταθεί σταθμός μέτρησης αέριων ρύπων όσο τον είδατε εσείς άλλο τοσό τον είδα και εγώ. Γενικότερα η περιοχή είναι αρκετά επιβαρυμένη και θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο. Κυκλοφορεί ότι υπάρχει μια μέτρηση και τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά.

Μήπως θα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι πολίτες και να πιέσουν προς την κατεύθυνση να γίνει άμεσα η εγκατάσταση του Σταθμού Μέτρησης είτε με κονδύλια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είτε με κονδύλια του ΥΠΕΧΩΔΕ που είναι και το άμεσα υπεύθυνο για την παραχώρηση της άδειας καύσης πετ-κοκ…; Έτσι ώστε να δούμε τα επίπεδα που βρίσκονται οι ρύποι στον αέρα της Πόλης μας.

Σχολιάστε