επιδότηση ενοικίου…εδώ γελάμε

Posted: 8 Οκτωβρίου 2008 by admin in Γενικά, Πολιτική
Ετικέτες: , , ,

Έχετε κάνει αίτηση για επιδότηση ενοικίου και θέλετε να μάθετε τη γίνετε με την αίτηση σας… καλά αυτό είναι ανέκδοτο.

Μια έρευνα θα σας πείσει, στην ιστοσελίδα του ΟΕΚ και στο άρθρο για την επιδότηση ενοικίου αναφέρει:

«Πληροφορίες για την πορεία της αίτησης σας μπορείτε να ζητήσετε μόνο στον ΟΕΚ, 4 μήνες μετά από την ημερομηνία κατάθεσής της. Η προθεσμία αυτή ισχύει για τους δικαιούχους κατοίκους Αττικής (Αθηνών – Πειραιά- Περιχώρων) λόγω του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων. Οι δικαιούχοι των άλλων Νομών θα εξυπηρετηθούν ταχύτερα.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ 210 521 0000 (16 γραμ.)» επίσης υπάρχουν και το 2105286327 και 2105286425 τα οποία μιλάνε η δεν απαντάνε.

το τηλεφωνικό νούμερο μιλάει συνήθως και αν καταφέρεται να πιάσετε γραμμή θα ακούσετε μια φωνή να σας δίνει οδηγίες για το πως μπορείτε να μάθετε πληροφορίες για αυτά που προσφέρει ο ΟΕΚ.

Η υπηρεσία είναι φωνητική κατά βάση αλλά όσο και αν φωνάξετε δεν νομίζω να σας ακούσει, όποτε καταλήγει το σύστημα και σου προσφέρει αριθμητική επιλογή των υπηρεσιών, εκεί που λες επιτέλους το σύστημα αναίτια σε πετάει έξω και άντε πάλι από την αρχή. Θα πρέπει κάποιος να χάσει ώρες για να καταφέρει να βγάλει μια άκρη κάτι το οποίο το βλέπω αδύνατο.

Θα μπορούσε κάλλιστα να υπάρχει ένα σύστημα online ενημέρωσης της πορείας της αίτησης χωρίς να απασχολούμε ούτε προσωπικό αλλά και ούτε να σπάνε τα νεύρα μας για να πάρουμε μια τόσο απλή πληροφορία.

Άλλωστε υπάρχουν παραδείγματα όπως είναι το πρόγραμμα «δικτυωθείτε» όπου το σύστημα σε ενημερώνει δικτυακά για την πορεία της αίτηση σας.
Στην Ελλάδα του 2008 η «ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών» είναι πολύ μακριά ακόμα και θέλει αρκετή δουλειά για να φτάσει ο πολίτης να εξυπηρετείται άμεσα και χωρίς να χάνει από τον πολύτιμο χρόνο του.

Ας επανεξετάσει η διοίκηση του ΟΕΚ την πολιτική επικοινωνίας και εξυπηρέτησης του πολίτη.

Σχόλια
  1. […] Παπανώτα (0 votes, average: 0 out of 5)You need to be a registered member to rate this post.  Loading […]

  2. Ο/Η Χρήστος Μωράκης λέει:

    15/01/2009

    Τι πρόβλημα υπάρχει φέτος στον ΟΕΚ και δεν προχωρούν στην καταβολή της επιδότησης ενοικίου στους δικαιούμενους; Δεν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία; Αφού είναι νόμος του κράτους, ας τα βάλει το κράτος, αλλιώς ας καταργήσουν το νόμο. Τι περιμένουν οι αγαπητοί κύριοι στον ΟΕΚ; Να ανοίξουν οι ουρανοί και να ρίχνουν λεφτά; Ας κάνουν μια ανακοίνωση βρε αδερφέ στο σάϊτ τους και ας πούν γιατί ενω θα έπρεπε να στείλουν τα χρήματα σε 10 δικαιούμενους π.χ., τα έχουν στείλει μόνο σε 3. Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα δικαιούμενων οι οποίοι τα περιμένουν τα χρήματα αυτά πως και πως. Σας ευχαριστώ πολύ και καλή χρονιά σε όλους.

    Χρήστος Μωράκης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s