παράνομη παραχώρηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων

Posted: 17 Σεπτεμβρίου 2008 by admin in Πολιτική
Ετικέτες: ,

«Ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες, όπως φημολογείται έντονα για την Alitalia, έχουν συμφωνήσει να παραδίδουν στις βρετανικές αρχές ασφαλείας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ευρωπαίων πολιτών, που ταξιδεύουν προς ή από την Αγγλία, και μάλιστα χωρίς τη γνώση και συναίνεσή τους.

Η διοίκηση της Ολυμπιακής και η ελληνική κυβέρνηση οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα αν τους έχουν γίνει αντίστοιχες κρούσεις από τις βρετανικές αρχές για την παράδοση στοιχείων ‘PNR’ και, αν ναι, τι απάντηση έχουν δώσει.

Τα παραπάνω δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σταύρος Λαμπρινίδης μετά την κατάθεση σχετικής ερώτησής του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ερώτησης Λαμπρινίδη προς την Ευρωπαϊκή επιτροπή πολιτικών ελευθεριών

«Mπορεί να επιβεβαιώσει η Επιτροπή τις πληροφορίες ότι το Ηνωμένο Βασίλειο απαιτεί από κάποιες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες να παραδίδουν στις βρετανικές αρχές στοιχεία PNR για πτήσεις από και προς τη χώρα; Aν ναι, στη βάση ποιού ευρωπαϊκού ή εθνικού νόμου ή ποιάς συμφωνίας με τις αεροπορικές εταιρείες συμβαίνει αυτό; Σε ποιες εταιρίες έχουν απευθύνει οι βρετανικές αρχές το παραπάνω αίτημα; Συμπεριλαμβάνονται ανάμεσά τους και οι Ολυμπιακές Αερογραμμές;»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s