φορολογικά μέτρα… απαράδεκτα

Posted: 28 Αυγούστου 2008 by admin in Πολιτική
Ετικέτες: , , ,

Οι πολιτικές αυτής της κυβέρνησης είναι που ευθύνονται για τα αδιέξοδα της ελληνικής οικονομίας και όχι η διεθνή κρίση. Κανείς δεν λέει ότι δεν υπάρχει διεθνής κρίση αλλά σε καμιά άλλη χώρα δεν έχουν παρθεί παρόμοια μέτρα περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας και με την επιβολή νέων φορολογικών μέτρων. Η Ελλάδα κάθε χρόνο χάνει στις διεθνείς κατατάξεις ανταγωνιστικότητας. Όλοι οι οικονομικοί δείκτες είναι πολύ χειρότεροι από ότι ήταν το 2004. Ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις πάνε από το κακό στο χειρότερο. Η κυβέρνηση μιλάει για φορολογική δικαιοσύνη… έλεος όταν ένας ελεύθερος επαγγελματίας σε μια χρονιά βγάζει 10000 ευρώ ως τώρα δεν πλήρωνε φόρο από του χρόνου θα είναι αναγκασμένος να πληρώνει 1000 ευρώ, αυτή είναι φορολογική δικαιοσύνη;
Ας θυμηθούμε τη έλεγε ο Αλογοσκούφης

31/10/2007
(στη Βουλή σε συζήτηση για την οικονομία)

Θέλω να καταστήσω σαφές ότι ούτε εξετάζουμε ούτε πρόκειται να προχωρήσουμε σε οποιασδήποτε μορφής ρύθμιση για την περαίωση εκκρεμουσών φορολογικών υποθέσεων. Η φοροδιαφυγή δεν αντιμετωπίζεται με τέτοια μέτρα.
20/7/2008
Περαίωση όσο είμαι εγώ στο υπουργείο Οικονομίας δεν πρόκειται να γίνει.

Λέει η κυβέρνηση ότι τα μέτρα δεν αγγίζουν τους μισθωτούς μας δουλεύουν και εμείς καθόμαστε στον καναπέ και το απολαμβάνουμε .
20% αύξηση των τελών κυκλοφορίας –υπάρχει έλληνας που δεν έχει αυτοκίνητο; αρκετοί όχι μόνο ένα- δεν είναι οι μισθωτοί που ενώ το 2003 πλήρωναν το 43% των φόρων και οι εργοδότες το 44%, το 2007 πλήρωσαν το 50,1% ενώ οι εργοδότες μόλις το 36,3%;
Όλοι οι πολίτες πληρώνουμε εδώ και καιρό την πολιτική αυτής της κυβέρνησης, είμαστε η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη. Οι μεγαλύτερες ανατίμησες γίνονται στην Ελλάδα σε βασικά είδη διατροφή, οι μεγαλύτερες σε τιμολόγια υπηρεσιών και με τους κερδοσκόπους και την αισχροκέρδεια στο μεγαλύτερο επίπεδο, η βενζίνη αυξήθηκε 20% στην Ελλάδα 8% πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οι αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ έχουν ξεφύγει προσπαθώντας έτσι η κυβέρνηση να καλύψει την δική της αδράνεια, κακοδιαχείριση και σπατάλη.

  • ΔΕΗ: Αύξηση την τελευταία 4ετία στα τιμολόγια 25% και στα πάγια από 60,5% έως 126%!
  • ΟΤΕ: Αύξηση 50% στο πάγιο την τελευταία 4ετία!
  • ΕΛΤΑ: Αύξηση 48% στο βασικό τέλος την τελευταία 4ετία!
  • ΕΥΔΑΠ: Αύξηση 80% στα πάγια την τελευταία 4ετία!
  • ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ: Αύξηση 77% την τελευταία 4ετία (από 0,45 σε 0,80 ευρώ) και από 1η Ιανουαρίου 2009, 120%!
  • ΔΙΟΔΙΑ: Αύξηση έως και 120% στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Αυτά είναι μερικά από την οικονομική διαχείριση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Καραμανλή. Όσο πιο γρήγορα τους αντικαταστήσουμε τόσο καλύτερα για τον έλληνα πολίτη και το ελληνικό κράτος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s