η παράσταση αρχίζει για την ΔΕΘ

Posted: 25 Αυγούστου 2008 by admin in Πολιτική
Ετικέτες: , , ,

Η φωτογραφία είναι από το Έθνος

«Έχω διαλέξει τον δύσκολο δρόμο»… «Είναι προτιμότερο να είσαι χρήσιμος παρά πρόσκαιρα ευχάριστος»… «Έχω πλήρη επίγνωση ότι παίρνουμε και δυσάρεστες αποφάσεις. Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι κάποιοι συμπολίτες μας δεν αισθάνονται ευχάριστα»…»Θαρρεί κανείς ότι είμαι λιγότερο κοινωνικά ευαίσθητος από ότι ήμουν;»…

Αυτές είναι ορισμένες από τις ατάκες της παράστασης «Χρήσιμος και όχι ευχάριστος» που ετοιμάζεται να ανεβάσει η κυβέρνηση και στη φετινή ΔΕΘ. Στο ρόλο του «αποφασισμένου» και «μεταρρυθμιστή» πρωθυπουργού που παίρνει «δύσκολες αποφάσεις», ο κ. Καραμανλής.

Οι πρόβες ξεκίνησαν  σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ.

Ο κ. Καραμανλής, επί χρόνια παραποιεί την αλήθεια (και) για την οικονομία. Την προσαρμόζει στα δεδομένα και τους στόχους του. Οι πολίτες όμως απαιτούν την αλήθεια και όχι παραμύθια. Και η αλήθεια είναι:

Το 1993, το ΠΑΣΟΚ παρέλαβε μια οικονομία χωρίς αρχή, μέση και τέλος, με το δημόσιο χρέος να έχει εκτοξευτεί επί Ν.Δ. στο 110% του ΑΕΠ. Πέντε χρόνια αργότερα, η ελληνική οικονομία είχε μπει σε τροχιά ένταξης στην ΟΝΕ.

Το 2004, ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνηση του παρέλαβαν μια οικονομία που έτρεχε με ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 5%. Πέντε χρόνια αργότερα την οδηγεί στο τέλμα. Ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ κατάφεραν να χρεώσουν στα πέντε χρόνια της διακυβέρνησης τους, κάθε Έλληνα πολίτη με 7.000 ευρώ.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Καραμανλής, αντί να συνεχίσει το τιτάνιο έργο ανάταξης της ελληνικής οικονομίας, τη διέσυρε με την απογραφή. Αντί να περικόψει τη σπατάλη του κράτους, την διόγκωσε. Αντί να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, την ενθάρρυνε. Αντί να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες, τις διεύρυνε. Είναι χαρακτηριστικό, ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, το 2004 στους μισθωτούς αντιστοιχούσε το 43% του φορολογικού βάρους και στους εργοδότες το 44%. Σήμερα φτάσαμε στο σημείο οι μισθωτοί να σηκώνουν το 50,1% του φορολογικού
βάρους και οι εργοδότες το 36,3%.

Ο κ. Καραμανλής είναι πλέον αντιμέτωπος με την αλήθεια. Όχι αυτή που πλάθουν τα στοιχεία του, αλλά την αλήθεια που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες. Αυτή που λέει ότι έχει γίνει αβίωτη η καθημερινότητα τους. Ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Ότι δεν αντέχουν τα ελληνικά νοικοκυριά και άλλους φόρους. Ο κ. Καραμανλής υπήρξε πράγματι χρήσιμος αλλά για τους λίγους και εκλεκτούς φίλους της παράταξης του. Για όλους του άλλους υπήρξε μόνο δυσάρεστος.

Αυτή θα πρέπει να είναι η πυξίδα του λόγου και των πράξεων του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη περίοδο.

Με προτάσεις και λύσεις για πραγματική αναδιανομή του εισοδήματος μέσα από ένα κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την ανακούφιση χιλιάδων νοικοκυριών από την υπερχρέωση στις τράπεζες, την στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας για την δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας που οφείλει μία Πολιτεία να παρέχει στους πολίτες της.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s