γαλάζιο κομματικό κράτος

Posted: 7 Αυγούστου 2008 by admin in Πολιτική
Ετικέτες: , ,

Αν κάποιος είχε στο μυαλό του ότι ο κ. Καραμανλής μπορούσε να αλλάξει μια διαμορφωμένη κατάσταση στην Ελλάδα, μια κατάσταση που ό ίδιος και η κυβέρνηση του ονόμασε «μεταρρύθμιση» η «σεμνά και ταπεινά» αποδεικνύει σήμερα δυστυχώς ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που λέμε πολιτικός με όραμα, νέος πολιτικός, πολιτικός με αρχές…

Ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνηση του δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα αντίγραφο της παλιάς δεξιάς, χτίζουν ένα «γαλάζιο κομματικό κράτος».

Η μεθόδευση είναι προφανής: προσλαμβάνουν «ημέτερους» από το «παράθυρο» και αποφεύγουν να προσλάβουν μονίμους μέσω του ΑΣΕΠ, παρακάμπτοντας τις αντικειμενικές διαδικασίες, που τους προκαλούν αλλεργία.

Το μεγάλο κόλπο έχει και συνέχεια. Οι εκλεκτοί της Ρηγίλλης μοριοδοτούνται πλουσιοπάροχα για την εμπειρία που αποκτούν. Έτσι, τους παραχωρείται ρουσφετολογικά ένα αξεπέραστο προβάδισμα για τις μόνιμες θέσεις, που προκηρύσσονται από το ΑΣΕΠ, λόγω της μοριοδότησης της εμπειρίας που έχουν αποκτήσει ως συμβασιούχοι. Με τον τρόπο αυτό η Ν.Δ. εκμαυλίζει συνειδήσεις και κατασκευάζει κομματικούς της ομήρους.

Από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και σήμερα προσέλαβαν 387.911 νέους συμβασιούχους. Είναι μάλιστα τέτοια η σπουδή τους να ολοκληρώσουν το χτίσιμο του γαλάζιου κράτουςπου μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν εγκρίνει κατά μέσο όρο 386 προσλήψεις την ημέρα!

Τι έλεγαν:

  • θα μονιμοποιήσουμε 250 χιλιάδες συμβασιούχους. Μονιμοποίησαν 33.877.
  • Καμία πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ. Εξαίρεσαν 25 ΔΕΚΟ από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ
  • Δεν θα γίνει καμία πρόσληψη εκτάκτων υπαλλήλων για την κάλυψη παγίων αναγκών. Προσέλαβαν 387.911 συμβασιούχους και μόλις 120.973 μόνιμους υπαλλήλους.

Το μήνυμα που στέλνει η ΝΔ στην κοινωνία και ειδικά στη νέα γενιά είναι ξεκάθαρο.

Ξεχάστε την αξιοκρατία. Η αξιοπρέπεια δεν οδηγεί πουθενά. Όσοι έχετε ήδη προσληφθεί επενδύστε σε εμάς για να μονιμοποιηθείτε. Όσοι δεν έχετε προσληφθεί ακολουθήστε τον μόνο σίγουρο δρόμο. Αυτόν που οδηγεί στα κομματικά γραφεία.

Σχόλια
  1. Και φυσικά έναναν μόνο μερικούς συμβασιούχους μονίμους, με νομοσχέδιο που ετοίμαζε η υπηρεσία επί ΠΑΣΟΚ και το βρήκαν σχεδόν έτοιμο. Για τους νέους συμβασιούχους τι θα κάνει;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s