Καποδίστριας ΙΙ

Posted: 5 Αυγούστου 2008 by admin in Πολιτική, Τοπική αυτοδιοίκηση
Ετικέτες: , , ,

Έφτασε ο καιρός στην κυβέρνηση να συζητάνε για τον Καποδίστρια ΙΙ και μάλιστα να υλοποιηθεί με γρήγορους ρυθμούς. Το πρόβλημα όμως για την κυβέρνηση είναι πως θα υπερασπιστεί μια πολιτική που στο παρελθόν πολέμησε με κάθε τρόπο.

Ξεχάσαν στην ΝΔ τον πόλεμο που δέχτηκε ο Αλέκος Παπαδόπουλος για τον Καποδίστρια Ι. Ξέχασε ο κ. Καραμανλής αυτά που έλεγε μέσα στην Βουλή ότι όταν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ θα τον καταργήσει. Τελικά τι κάνανε σαν κυβέρνηση; Ρύθμισαν το ζήτημα σε μερικές περιοχές οι οποίες είχαν διατηρήσει την διοικητική τους αυτονομία.

Σε μεγάλο πρόβλημα θα εξελιχθεί αυτή η μεταρρύθμιση για την κυβέρνηση, υπάρχουν διαφωνίες από αρκετές πλευρές –Δημάρχους, Νομάρχες, Βουλευτές- οι οποίες δουλεύουν στον παρασκήνιο. Ο κ. Κακλαμάνης για να παραστεί στο τελικό στάδιο του διαλόγου μεταξύ ΚΕΔΚΕ και Υπ. Εσωτερικών την καταβολή 250.000.000 ευρώ στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι η μεταρρύθμιση να ξεκινήσει από το κεντρικό κράτος και όχι με γενικές προτάσεις που αφορούν μόνο τους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης, όπως και η ρύθμιση των οικονομικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν σχέση με την φορολογικές εκκρεμότητες και την διοικητική αυτονομία. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η ΚΕΔΚΕ και η ΕΝΑΕ κινούνται σε αυτό το πλαίσιο και όχι στις αοριστίες του κ. Παυλόπουλου.

Σχόλια
  1. […] Καποδίστριας ΙΙ « Στέφανος Ν. Παπανώτας Ξεχάσαν στην ΝΔ τον πόλεμο που δέχτηκε ο Αλέκος Παπαδόπουλος για τον Καποδίστρια Ι. Ξέχασε ο κ. Καραμανλής αυτά που έλεγε μέσα στην Βουλή ότι όταν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ θα τον καταργήσει. Τελικά τι κάνανε σαν κυβέρνηση; Ρύθμισαν σε μερικές περιοχές οι οποίες είχαν διατηρήσει την διοικητική τους αυτονομία. (0 votes, average: 0 out of 5)You need to be a registered member to rate this post.  Loading … […]

  2. Και δεν είναι μόνο όσα λες. Προσθέτω ότι η κυβέρνηση από τότε που εξελέγη δεν έχει δόσει δραχμή από παρακρατηθέντες φόρους (δις ευρώ συνολικά) και ακόμα δεν εκπληρώνει προγραμματικές συμβάσεις που υπέγραψε το ΥΠΠΟ με δήμους και αναγνωρίζει η ΝΔ (χωρίς να δώσει δραχμή βέβαια).

    Από την άλλη, έχει το πρόβλημα της εξουσίας: ποιο δήμαρχο θα παύσει και ποιον θα προτείνει; Στη Θεσσαλονίκη εκτός του Ψωμιάδη και ίσως του Παπαγεωργόπουλου έχουμε το Δήμαρχο Ευόσμου (αντάρτης, αλλά τρίτος σε πληθυσμό και δύναμη) και τον Αμπελοκήπων που βγαίνει επιθετικά (αλλά δεύτερη φορά εκλεγμένος). Από την άλλη σκέφτονται σενάρια διάσπασης των πόλεων σε ζώνες που βολεύουν πολιτικά κι εκλογικά, αλλά η κατανομή ακόμα δεν τους βγαίνει βάσει του γεωγραφικού παράγοντα.

    Και σε όλα αυτά, ακόμα δεν υπάρχει θέση για αιρετό περιφερεάρχη ή έστω διευθύνων σύμβουλο περιφέρειας.

  3. […] Διαβάστε την συνέχεια >>> […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s