ΝΔ, καθυστερήσες έναντι Ζήμενς για ζημιά του Δημοσίου

Posted: 4 Ιουλίου 2008 by trianta in ΝΔ, Πασοκ, Πολιτική
Ετικέτες: , , , ,

αντίθετα από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο φαίνεται διατεθιμένο να κινηθεί κατά της Siemens με όποιο μέσο έχει στη διάθεση του, η Κυβέρνηση παρουσιάζεται να αντιμετωπίζει τις άλλες μεθόδους με μία σχετική χαλαρότητα:

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, ανεξαρτήτως της δικαστικής έρευνας, η κυβέρνηση σκοπεύει να στραφεί με διοικητικά μέτρα εναντίον της SIEMENS; Λέω διοικητικά.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω ενημέρωση από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ότι θα επιληφθεί της υποθέσεως για τον προσδιορισμό φορολογικών παραβάσεων και για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μετά το τέλος της δικαστικής ανάκρισης. Κατά τη διάρκεια της δικαστικής έρευνας η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων θα μπορούσε να παρέμβει, εφόσον υπάρχει εισαγγελική παραγγελία. Δηλαδή, εφόσον ο ανακριτής κρίνει στην πορεία ότι χρειάζεται την εξειδικευμένη συνδρομή της Υπηρεσίας.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Πολιτικό είναι το ερώτημά μου: Αν σκοπεύει η κυβέρνηση να στραφεί με διοικητικά μέτρα ανεξαρτήτως των ερευνών. Γιατί; Γιατί στελέχη της SIEMENS έχουν πει πράγματα που αν είναι ψέματα, αποτελούν προσβολή για τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Έχει δυνατότητα η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως της έρευνας. Αυτό λέω. Αν σκοπεύει να το κάνει.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Οι δυνατότητες οι οποίες υπάρχουν γίνονται μέσα από συντεταγμένους κανόνες και υπηρεσίες. Εν προκειμένω, σας είπα ποια είναι η αρμόδια υπηρεσία για να επιληφθεί, εκτός των άλλων που αναζητούν αν υπάρχει μαύρο χρήμα, πώς διατέθηκε κλπ, εκτός της έρευνας του Εισαγγελέα, εκτός αργότερα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, να αναζητηθεί αν υπάρχουν παραβάσεις σε σχέση με τη διανομή μαύρου χρήματος.

Σχόλια
  1. Ο/Η ο λελουδιος. λέει:

    καλα ,ο ρουσο κανει τη δουλεια του.. αυτος ο γκουτζανης πως σας φαινεται? εμενα παντως ,μου ακουγεται καπως.. Ευγενικο να τον πω? αδιαφορο να τον πω? αγγλοσαξωνα να τον πω?φοβισμενο να τον πω? ‘χεσμενο’ να τον πω? ολο κοκοκοκο κι απο κοκο ναδα(ισπανικο) να το πω?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s