τις επιστολής το ανάγνωσμα

Posted: 13 Ιουνίου 2008 by admin in Γενικά
Ετικέτες: ,

Η επιστολή Σημίτη προς το ΓΑΠ μετά την αποπομπή του απο την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ:

Αγαπητέ Γιώργο,

Ελαβα το γράμμα σου. Θέλω να σου επισημάνω τα εξής:
Το ΠΑΣΟΚ από το 2004 και μετά έχασε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και το ποσοστό του στην απήχηση των ψηφοφόρων έχει μειωθεί δραστικά. Κάθε μέλος του ΠΑΣΟΚ, και ιδίως εγώ, έχει υποχρέωση να προβληματιστεί για την εξέλιξη αυτή.
Το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει παλαιότερα δημοψήφισμα για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Η Συνθήκη που ψηφίσαμε δεν είναι Σύνταγμα. Θεωρήθηκε σε όλη την Ενωση και από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ως μία από τις συνήθεις συνθήκες που δεν απαιτεί διαδικασίες όπως το Σύνταγμα. Αυτή η αρχή ακολουθήθηκε μέχρι τώρα από όλες τις χώρες.
Δεν πρόκειται να αρνηθώ τις ελευθερίες να λέω τη γνώμη μου και να μπορώ να επισημαίνω στην παράταξή μου πότε τα πράγματα πάνε καλά και πότε όχι. Γι’ αυτό άλλωστε συμμετέχω στο ΠΑΣΟΚ.
Όσον αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες ξέρω καλά πότε υπάρχουν και πότε είναι πρόσχημα. Η ενότητα δεν σφυρηλατείται με συγκαλύψεις και ενοχοποιήσεις διαφωνούντων.
Σχετικά με τα όσα προτείνεις κάνε ό,τι νομίζεις. Εγώ θα πράττω αυτό που μου επιβάλλει η συνείδησή μου και αυτό που κρίνω ως καλό για τη χώρα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Κ. Σημίτης

Σχόλια
 1. Ο/Η πρεζα tv λέει:

  Κοιτα που εγινε ξανα πρωτο θεμα ο Σημιτης….

 2. Ο/Η raoulis λέει:

  Τελικά λίγες φορές ένα σύντομο κείμενο έχει τόσες αλήθειες και τόσα ψέμματα μαζεμένα.
  Το ΠΑΣΟΚ από το 2004 έχει χάσει όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά το θέμα είναι πιο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη έχασε το 2004 όπως και το 2000 άσχετα με το οριακό αποτέλεσμα. Το κόμμα που μετέτρεψε σε κόμμα λίγων στελεχών στο όνομα της επίτευξης κάποιων μεγάλων στόχων χωρίς σχέδιο για την επόμενη ημέρα. Το κόμμα που μεταλλάχθηκε σε κάτι άλλο πολύ πιο συντηρητικό από αυτό που ήτανε. Το κόμμα των λίγων και «εκλεκτών», αυτό που και στις Ευρωεκλογές πριν το 2004 και στις αντίστοιχες Δημοτικές.
  Αν΄έχουμε να κάνουμε μια μια συνήθη συνθήκη προς τι η αντίδραση με αυτόν τον τρόπο και σε αυτή τη χρονική συγκυρία;
  Γιατί επιλέγει να είναι ο μόνος από μια κοινοβουλευτική ομάδα που αρνείται να υπογράψει; Γιατί επιλέγει τη συγκεκριμένη στιγμή τη ρήξη;
  Αν τελικά θέλει να λέει τη γνώμη του γιατί δεν εμφανίστηκε στο Συνέδριο. Στην κορυφαία διαδικασία του κόμματος. Να κρίνει και να κριθεί. Γιατί απέχει με το συγκεκριμένο τρόπο από κάθε κομματική διαδικασία;
  Σε ότι αφορά τις διαδικασίες βεβαίως και γνωρίζει .Αλλωστε η εκλογή του το ’96 είναι χαρακτηριστικό δείγμα δημοκρατικής διαδικασίας.
  Ενοχοποίηση δεν είναι να λειτουργείς σαν πρόεδρος ενός κόμματος και να επιλέγεις να απαντήσεις στις προκλήσεις. Ούτε να υπερασπίζεσαι ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου, ούτε να υπερασπίζεσαι την ενότητα ακόμη και μέσα από δύσκολες αποφάσεις.
  Οσοι νοσηροί εγκέφαλοι επέλεξαν αυτή τη στιγμή και όχι τυχαία να τραβήξουν τη διαχωριστική γραμμή στο ΠΑΣΟΚ ας απολαύσουν τους καρπούς των επιλογών τους.
  Διαφορετική άποψη δεν σημαίνει ότι το κόμμα θα πρέπει να λειτουργεί σαν υποβαθμισμένη δημόσια υπηρεσία χωρίς αρχές και κανόνες.
  Και κάτι τελευταίο..
  Πολύ θα ήθελα να μάθω την άποψη του κου Σημίτη για τα τελευταία δημοσκοπικά αποτελέσματα. Γιατί ακόμη και αν θεωρεί σαν κύριο υπεύθυνο τον ΓΑΠ, ακόμη και εδώ ΑΥΤΟΣ έκανε λάθος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s