Ο Πολιτικός λόγος *έχει* όρια

Posted: 19 Μαΐου 2008 by trianta in Γραφικά, ΝΔ, ΟΤΕ, Παπανδρέου, Πασοκ, Πολιτική, ΣΥΡΙΖΑ
Ετικέτες: , , , , , ,

συνέχεια με δεύτερο αποσπασμα από την ανακοίνωση της MIG σχετικά με την αγωγή της κατά των Προέδρων του ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ:

η συντεχνιακή άποψη ορισμένων πολιτικών ότι ο πολιτικός λόγος δεν έχει όρια και δεν χρειάζεται τεκμηρίωση είναι λανθασμένη

ο πολιτικός λόγος έχει όρια και δεν μπορεί να καταπατεί τα δικαιώματα των πολιτών που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα

οι επιχειρηματικές ( ; ) πράξεις και πρακτικές, έχουν όρια, κυρίες και κύριοι της MIG;

στην ανακοίνωση υπάρχουν και προτροπές για το πως πρέπει να γίνεται ο πολιτικός διάλογος

είναι δικαίωμα κάποιων πολιτικών να αλληλοϋβρίζονται και να αλληλοδυσφημούνται, εάν πιστεύουν ότι έτσι πρέπει να ασκούν το λειτούργημά τους

δεν αναφέρουν σε ποιους κάποιους επιτρέπουν τέτοια συμπεριφορά, και σε ποιούς όχι

Σχόλια
 1. Ασφαλώς υπάρχουν όρια στον πολιτικό λόγο, αλλά ακόμη δεν έχω δει κάπου ποιό ήταν το επίμαχο απόσπασμα, τι δηλαδή ακριβώς είπε ο ΓΑΠ που η MIG θεώρησε συκοφαντικό ή δεν ξέρω τι άλλο. Και ασφαλώς ο οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να κάνει αγωγή σε πολιτικό πρόσωπο. Εξαρτάται ΤΙ ΕΙΠΕ. Το ξέρει κανείς;

 2. Ο/Η trianta λέει:

  θα ξεκινήσω από το δικαίωμα του

  Ναι, απολύτως, το έχει

  αυτά λέει η ανακοίνωση της MIG ότι είπε:

  — «αδιαφανής συναλλαγή» , «εκκολαπτόμενο σκάνδαλο», «υποκρύπτουσα παράνομη χρηματική συναλλαγή», «κάτω από το τραπέζι», «μάθημα κλεπτοκρατικού καπιταλισμού», «έκφραση διαπλοκής και διαφθοράς»

  «υπάρχουν όρια στον πολιτικό λόγο»

  Θέμη, υπάρχουν;

  Θα μπορούσε, κάποιος από μας, απλός πολίτης χωρίς ιδιαίτερα μέσα, να χαρακτηρίσει -λόγου χάρη- έναν Πρόεδρο κόμματος ανκδιήγητο; 🙂 ‘Η χειρότερο;

  αν «υποκύψουν» οι πολιτικοί σε αυτά τα όρια, εμείς τι θα κάνουμε; Το άσυλο, εχω την αίσθηση, δεν αφορά μόνο τους Βουλευτές, αλλά την πολιτική γενικά, και εμάς, που τώρα αποκτάμε σιγά σιγά ουσιαστικό πεδίο έκφρασης

  σε κάθε περίπτωση, είναι ενοχλητική η στάση της κυβέρνησης που στέκεται παρατηρητής, σα να μην αφορά τη χώρα συνολικά

  είναι επίσης ενοχλητικές οι παραινέσεις, δια των αγωγών, μίας εταιρίας προς πολιτικούς

  thanks

  Ανδρέας Τριανταφυλλίδης

 3. Ο/Η Stelios λέει:

  Στέφανε δες το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης Αυριανής, της νέας .. Πατσαβούρας: «τελειώνει το καθεστώς ασυλίας των πολιτικών». ΙΔΙΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ μιλάμε!

 4. Άλλο κριτική, άλλο συκοφαντία. Εγώ μπορώ να πω τον ΓΑΠ «ανεκδιήγητο», είναι γνώμη μου, αλλά δεν μπορώ να τον πω «κλέφτη». Τα παραπάνω είναι μάλλον συκοφαντικά. Δεν μπορεί να βγαίνει οποιοσδήποτε, συμπεριλαμβανομένων και πολιτικών προσώπων, και να κατηγορεί έναν επιχειρηματία για διαφθορά χωρίς στοιχεία.

  Εγώ είπα μπράβο στον Βγενόπουλο:

  http://axiologisibouleytwn.wordpress.com/2008/04/13/Εύγε-στον-Βγενόπουλο/

  Δηλώνω βεβαίως ότι δεν γνωρίζω τίποτα για αυτόν. Αν είναι έντιμος, αν είναι λαμόγιο, δεν το ξέρω.

 5. Ο/Η trianta λέει:

  καλημέρα Θέμη

  1. εσύ μπορείς να τον πεις ανεκδιήγητο, αν κάποιος, στο ιστολόγιο σου btw τον πει κλέφτη, ή συναλλασόμενο με συμφέροντα, ή οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να σβήσεις το σχολιο άμεσα, ειδάλλως είσαι (; ) υπόλογος

  2. δεν μιλάμε μόνο για σένα και για μένα .. άλλοι ιστολόγοι θα έπρεπε να έχουν πάει φυλακή 100 φορές με αυτά που γράφουν, και παρότι δε συφωνώ με τον τρόπο τους, δεν θα ήμουν υπέρ τέτοιας πρακτικής

  3. σε ότι αφορά συγκεκριμένα τις δηλώσεις του Παπανδρέου: Έχει προαναγγείλει την πρόταση για συσταση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, η οποία θα καλέσει και τον κύριο Βγενόπουλο, οπότε ΑΠΟΛΥΤΩΣ δεν θεωρεί ότι τον συκοφαντεί, αλλά ότι κάνει τη δουλειά του ως εκπρόσωπος πολιτών

  γεια χαρά

  Ανδρέας Τριανταφυλλίδης

 6. Ο/Η trianta λέει:

  @Θέμης

  είναι μια συναισθηματικά φορτισμένη άποψη, που δεν προσφέρει κανένα νέο στοιχείο

  θενξ

 7. Ο/Η Μάρκος λέει:

  Για τις Εκλογές ΝΕ τίποτα? Σωστά επικεντρώνετε παιδιά στο θέμα αλλά Στέφανε δεν ήσουν υποψήφιος για ΝΕ Λάρισας ώστε να μας πείς τι έγινε από όσα καταγγέλει ο διορισμένος από τον ΓΑΠ και υπεύθυνος για τη διαδικασία σ. Ραούλης. Αν λεει αλήθεια, που λεει, αυτά έιναι που κανουν το ΠΑΣΟΚ αναξιίοπιστο στα μάτια των τοπικών κοινωνιών. Πόσο δε μάλλον που ο διορισμένος σύντροφος γραμματέας ήταν ο υπέυθυνος για την τήρηση της νομιμότητας των διαδικασιών.

 8. Ο/Η Stefanos N. Papanotas λέει:

  @Μάρκος
  ναι ήμουνα υποψήφιος για την Ν.Ε. και πήρα 482 σταυρούς και ευχαριστώ όλους όσους με ψήφησαν, όσο για τους διορισμένους και την τήρηση των διαδικασιών από την στιγμή που εκλέγεται εφορευτική επιτροπή αυτή έχει την ευθύνη για την διεξαγωγή των εκλογών.

 9. Ο/Η trianta λέει:

  επ, μπράβο ρε Στεφ .. μιλάμε κάθε μέρα και δε μου το πες .. συγχαρητήρια ρε φίλε

 10. Ο/Η Μάρκος λέει:

  1.Δηλαδή δεν δέχεσαι τις εγκυκλιους του κόμματος και του σ. Ραγκούση! και που νόμιζα ότι είσαι ΓΑΠικός!!!

  2. Δηλαδή αν κάτι αντίστοιχο γίνονταν στις εθνικές εκλογές την ευθύνη δεν θα την έιχε η κυβέρνηση αλλά οι κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές!

  3. Συγχαρητήρια. Ετσι θα ξαναγράψουμε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία! Για όλα φταίνε οι εφορευτικές! Τύφλα να έχει ο συνωστιμός της Ρεπούση! Η θεώρηση σου είναι ακόμα πιό ριζοσπαστική!

  4. Και ο σ. Ραούλης που ήταν δεν ήταν μέσα να τα σταματήσει ή να παρέμβει? Η μήπως αν κέρδιζε ή έστω έβγαινε δέυτερος δεν θα έκανε σχόλια.

 11. Ο/Η Μάρκος λέει:

  Πάντως κρέμασε και κανένα κειμενο για να μαθουμε την αποψή σου. Δεν θεωρείς τις διαδικασίες αυτές σημαντικές παρότι συμμετείχες ή θεωρείς ότι όλα έγιναν καλά παρότι ό κόσμος δεν σε προτίμησε?

 12. Ο/Η Μάρκος λέει:

  Αγαπητέ trianta ο στεφ δεν σου το είπε γιατί δεν θεωρέι τις διαδικασίες αυτές σημαντικές! Γράφει για ένα σωρό πράγματα, δηλώνει ΓΑΠικός, ήταν διορισμένος σε ΚΟΕΣ και γραμματέια ΝΟΕΣ (κατά παράβαση του καταστατικού που προβλέπει μόνο μια θέση, σε ένα επίπεδο οργάνωνσης, τα κατάφερε όμως ο μπαγάσας!!!) αλλά για τις διαδικασίες ανασυγκρότησης κουβέντα! Ούτε στους φίλους με τους οποίους μιλά καθημερινά. Δεν τον αφορά φαίνεται, παρά το διορισμό. Μήπως έιναι αχαριστία αυτό??? Λέω, μήπως??!

 13. Ο/Η trianta λέει:

  Μάρκο

  1. το συγκεκριμένο ποστ το έγραψα εγώ, ο Ανδρέας Τριανταφυλλίδης, και προσωπικά δε συμμετείχα στις διαδικασίες, ούτε με ενδιέφερε

  2. αν ο Στέφανος επιθυμεί να γράψει για τις διαδικασίες, υποθέτω ότι θα το κάνει, και εκεί θα μπορεί κάποιος να σχολιάσει

  3. σε κάθε περίπτωση, είσαι εκτός θέματος (σε σχέση με το συγκεκριμένο ποστ) και ο ενθουσιασμός σου μπορεί να εκληφθεί ως εριστικότητα …

  γεια χαρά

  Ανδρέας Τριανταφυλλίδης

 14. Ο/Η Μάρκος λέει:

  Αντρέα μου, βεβάιως και το σχόλιο ήταν για το Στεφ! Και βεβαίως έιμαι εκτός θέματος για το συγκεκριμένο ποστ.
  Απλώς κάπου έπρεπε να γράψω ένα σχόλιο που να το δεί ο στεφ δεδομένου ότι ο ίδιος κάνει σα να μη ξέρει τίποτα για την κυριακή!
  Δεν έιχα σκοπό να σου χαλάσω το ποστ το οπίο έιναι εξαιρετικό όπως και όλη η συζήτηση!

 15. Ο/Η Stefanos N. Papanotas λέει:

  @Μάρκος

  προσυπογράφω το κείμενο του Β. Ραούλη και το παραθέτω για να το διαβάσουνε και οι υπόλοιποι

  Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών εκλογής των αποκεντρωμένων οργάνων του ΠΑΣΟΚ στο νομό και χωρίς να γνωρίζω ακόμη αν τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν είναι και τα τελικά, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:


  Προς τη νέα γραμματέα της Ν.Ε.:

  Καλή θητεία και καλό κουράγιο στη δύσκολη προσπάθεια που ξεκινάς.
  Χρειάζονται άμεσες κινήσεις και παρεμβάσεις προκειμένου να πετύχεις τους βασικούς στόχους που η διαδικασία ανασυγκρότησης θέτει.
  Είναι δεδομένο ότι πολιτικά θα κριθούν τα αποτελέσματα αυτής της πορείας.
  Αυτή τη στιγμή έχεις μαζί σου όχι το 40% των μελών και φίλων που σε ψήφισαν αλλά το 100% αυτών που πιστεύουν και ελπίζουν ακόμη σε ανατροπές και αλλαγές σε ένα κόμμα με γνωστά προβλήματα. Σε αυτή τη βάση θα είναι και η συμφωνία και η διαφωνία μας.
  Προς τα μέλη και τους φίλους που με τίμησαν με την ψήφο τους:
  Ξέρω ότι η υποστήριξή σας είχε πολιτικά χαρακτηριστικά και αυτό είναι σημαντικό.
  Τελειώνω μια θητεία πέντε περίπου μηνών έχοντας σαν μεγάλο κέρδος πολύ περισσότερους φίλους και μια σημαντική εμπειρία. Προσπαθήσαμε συλλογικά να βελτιώσουμε την εικόνα του κόμματος και να ολοκληρώσουμε κάτω από δύσκολες συνθήκες, μια σειρά κρίσιμων διαδικασιών.
  Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να αντιμετωπίσω διαφορετικά μια πολιτική διαδικασία, εκλογής οργάνων στο κίνημά μας.
  Ζητώ συγγνώμη που δεν ήταν στη λογική μου η κινητοποίηση αλλοδαπών, τσιγγάνων και άλλων «φίλων», οι παρεμβάσεις επί της κάλπης και οι συμφωνίες χωρίς πολιτικούς όρους. Σας ζητώ συγγνώμη που δεν επέλεξα μάχη μηχανισμών.
  Λυπάμαι που δεν «παρήγγειλα» στημένα αποτελέσματα σταλινικού τύπου.
  Κάποιοι από εσάς ακόμα αναρωτιέστε που πήγαν οι ψήφοι σας.
  Θαύμα!! Η έκπληξη της κάλπης!!!
  Σας υπόσχομαι ότι και την επόμενη φορά δεν θα «προσαρμοστώ» στις απαιτήσεις των καιρών.
  Ανασκουμπωθείτε γιατί έχουμε πολλή δουλειά από σήμερα.


  Προς την ηγεσία του κόμματος:

  Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβετε ότι ένα σοβαρό κόμμα δεν μπορεί να ζει με εγκυκλίους που σωρηδόν παράγονται από τα γραφειοκρατικά επιτελεία.
  Αν δεν αποκτήσετε επαφή με την πραγματικότητα τότε τα ίδια φαινόμενα θα επαναλαμβάνονται, οργανώσεις που υπολειτουργούν, θα φυτοζωούν μόνο και μόνο για να δίνουν εκλογικά αποτελέσματα, κατάλογοι και μητρώα μελών και φίλων θα αποδεικνύονται άχρηστα κουρελόχαρτα, ομάδες μεταφερόμενων ψηφοφόρων θα εμφανίζονται σε κάθε εκλογική διαδικασία και ταυτότητες φίλων θα ζητούνται από ορισμένους προκειμένου να ψηφίζουν με διαφορετικά ονόματα σε διαφορετικά μέρη του νομού.
  Κάποια στιγμή το ανέκδοτο του ανοιχτού μητρώου την ημέρα των εκλογών θα πρέπει να τελειώσει. Είναι θέμα σοβαρότητας και ευθύνης απέναντι στα πραγματικά μέλη και στελέχη του κόμματος.
  Αυτό δεν είναι ανοιχτό, αλλά διάτρητο κόμμα.
  Και μία ερώτηση.

  Το καταστατικό του κόμματος ισχύει;

  Γιατί αν ισχύει και υποτίθεται το συνέδριο το ψήφισε ομόφωνα, τότε σύμφωνα με το άρθρο 15, υπάρχει πρόβλημα εκλογής δύο τουλάχιστον μελών της νέας Ν.Ε.


  Προς την Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή:

  Μετά τα όσα συνέβησαν κατά τη διαδικασία καταμέτρησης των αποτελεσμάτων οφείλετε να ακυρώσετε την περίφημη 3η κάλπη της Λάρισας και ας αδικηθούν όσοι ψήφισαν κανονικά, ανάμεσά τους και εγώ.
  Δεν μπορούν παρανόμως σταυρωμένα ψηφοδέλτια να καθορίσουν εκλογικό αποτέλεσμα.
  Δεν αμφισβητώ την εκλογή της νέας γραμματέας της Ν.Ε.
  Αμφισβητώ απόλυτα τη διαδικασία σταυροδοσίας στην συγκεκριμένη κάλπη για τα μέλη της Ν.Ε. αλλά και της Περιφερειακής.
  Ψηφοδέλτια με διαφορετικού χρώματος σταυρούς, υπερβολικός αριθμός ψηφισάντων και εξαφανισμένη η ειδική λίστα ψηφισάντων δεν είναι συμβατά ούτε με τη λογική, ούτε με τη νομιμότητα.
  Η συγκεκριμένη κάλπη πρέπει να φυλαχτεί ως ενθύμιο εκλογικής παραποίησης.
  Αξιος ο μισθός όσων ανέλαβαν το δύσκολο έργο να «βοηθήσουν» είτε τους συνεργάτες τους στη δουλειά είτε τους προσωπικούς τους φίλους!!!
  Θα πρέπει ταυτόχρονα να εξεταστούν τα ψηφοδέλτια σε επίπεδο νομού.
  Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
  Αν προκληθώ θα απαντήσω με συγκεκριμένα στοιχεία.


  Τελειώνοντας:

  Αν κάποιοι βιαστούν να βγάλουν συμπεράσματα με τα όσα διάβασαν πιο πάνω, θα ήθελα να συνυπολογίσουν και την πιθανότητα κάποιος να μιλά με τη γλώσσα της αλήθειας.
  Την πιθανότητα να υπάρχουν ακόμη κάποιοι που δεν συμβιβάζονται με παγιωμένες καταστάσεις αλλά αγαπούν την πολιτική όχι για το συμφέρον αλλά απλά γιατί θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν. Το ενδεχόμενο να θεωρούν ότι το κουκούλωμα δεν εξυπηρετεί παρά προσωρινά μια φαινομενική κατάσταση. Την δεδομένη άρνησή τους σε εικονικές πραγματικότητες.

  Υ.Γ.: «Οι άνθρωποι που πάνε μπροστά σ’ αυτόν τον κόσμο είναι εκείνοι που σηκώνονται και ψάχνουν για τις συνθήκες που θέλουν και που, άμα δεν τις βρουν, τις δημιουργούν μόνοι τους». (Μπ. Σω)

 16. Ο/Η Μάρκος λέει:

  Αντρέα,

  Επίσης εχεις στο ποστ αυτό Tags: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  Το σχόλιο μου ήταν άσχετο με Βγενόπουλο και ΟΤΕ σχετικό όμως με τα λοιπά!!

 17. Ο/Η trianta λέει:

  Μάρκο

  δεν ξέρω αν τον ξέρεις προσωπικά τον Στέφανο, αλλά θέλω από πρσωπική εμπειρία να σου απαντήσω στο «ο στεφ δεν σου το είπε γιατί δεν θεωρέι τις διαδικασίες αυτές σημαντικές»

  Ήξερα ότι κατεβαίνει υποψήφιος, πράγμα για το οποίο τον δούλευα (το θεωρώ άσκοπα ψυχοφθόρα διαδικασία χωρίς αντίκρισμα)

  αυτό που *δεν* μου είπε, ήταν ο -αξιοπρεπέστατος- αριθμός συμπολιτών του που τον εμπιστεύτηκαν … και δεν μου το είπε επειδή, εγώ κρίνω, ότι είναι ένα μετριόφρων άνθρωπος, ο οποίος -ξέρω τι λέω- νιώθει ευθύνη απέναντι σε καθέναν από τους 481 ανθρώπους που τον ψήφισαν

  πολύ συχνά τον έχω ακούσει να «κοκορεύεται» για ένα ωραίο -κατά τον ίδιο- ποστ που έγραψε, ΠΟΤΕ δεν τον έχω ακούσει να μιλά φουσκωμένος για «σταυρούς», «ψηφαλάκια» ή «κουκιά»

  ξέρω ότι αν έμενα και ψήφιζα στη Λάρισα, τον Στέφανο θα σταύρωνα

  αυτά

 18. Ο/Η Μάρκος λέει:

  Αντρέα, ΟΚ για όσα λες για τον ΣΤΕΦ. Ομως η ουσία των σχολιών μου δεν αφορά τον Στεφ αλλά τη διαφάνεια, τη δημοκρατία κλπ που δεν υπάρχουν στις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. Και την επισήμανση ότι τόσο ο Στεφ ως μέλος γραμματείας όσο και κυρίως ο διορισμένος γραμματέας όφειλαν να φροντίσουν εγκαίρως ώστε να διαφυλαχτεί η διαδικασία. Στην τελική ο ΓΑΠ γι’αυτό τους δίορισε. Για να φέρουν σε πέρας ομαλά τις διαδικασίες εκλογής συνέδρων και νέων οργάνων. Μήπως πρέπει να αναρωτηθούν επί της ουσίας γιατί δεν τα κατάφεραν?
  Επειδή ζω εδώ άσε να ξέρω και καμιά λεπτομέρεια κάπως καλύτερα. Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις (αν υπάρχουν). Θέλει και ικανότητα η πολιτική.

 19. Ο/Η trianta λέει:

  @Μάρκο

  το ενδιαφέρον σου για διαφάνεια και δημοκρατία είναι σημαντικό .. προτείνω να κάνεις ένα σχετικό ποστ στο ιστολόγιο σου, και να καλέσεις Στέφανο (και μένα αν θες) να σχολιάσουμε και να συζητήσουμε

  φυσικά δεν αποδέχομαι το «αν υπάρχουν» που διατυπώνεις, αν αναφέρεται και στον Στέφανο (κανόνισε να σου κάνει αγωγή 🙂 )

 20. Ο/Η Μάρκος λέει:

  Αγαπητέ Αντρέα,
  Δεν έχω καθόλου ελεύθερο χρόνο αυτή την εποχή αλλά ούτε και σοβαρές γνώσεις για να το κάνω. Δεν βλέπεις που συνήθως απαντώ σε ώρες εργασίας? 🙂
  Πάντως ο στεφ εξακολουθεί να ποεί τη νήσσα σχετικά με το επίμαχο θέμα! οχι τιποτα άλλο δηλαδή αλλά μας αναγκάζει να τοποθετούμαστε σχετικά σε λάθος ποστ! λές και δεν τον αφορά! Αυτή τη συμπεριφορά τη β΄ρισκω μάλλον υποκριτική.
  Το χειρότερο όμως ξέρεισ ποιό έιναι? οτι ίδια και χειρότερα συνέβησαν σε όλη την Ελλάδα, αν παρακολούθησες τον τύπο των ημερών. Δες τι λέει σήμερα ο επενδυτής να φρίξεις. Και καλά ο στεφ, δεν έιναι και γραμματέας. Ο σ. Ραγκούσης ρε παιδί μου λές και δεν τρέχει τίποτα!Μπράβο του και μπράβο μας που τα και τον ανεχόμαστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s