Υπέρ υπουργείου Περιβάλλοντος

Posted: 6 Μαΐου 2008 by admin in Γενικά

Υπέρ της δημιουργίας χωριστού υπουργείου Περιβάλλοντος ετάχθη ο κ. Κ. Παπούλιας στην ομιλία του κατά την κήρυξη της έναρξης του συνεδρίου «Ενεργειακή ασφάλεια και κλιματική αλλαγή».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι

«χωρίς αυτονομία στην περιβαλλοντική πολιτική είναι δύσκολο να αναπτυχθεί ουσιαστική δράση».

Με τη θέση του αυτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαφοροποιείται από την κυβέρνηση, η οποία λίγες ώρες νωρίτερα δια του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Θ. Ρουσόπουλου απέρριπτε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σχόλια
  1. Ο/Η choricos λέει:

    Θεωρητικά δεν θα ήταν άσχημη η δημιουργία ενός ξεχωριστού Υπουργείου Περιβάλλοντος. Σημασία όμως έχουν οι πολιτικές, που εφαρμόζονται και ποιοί Υπουργοί θα τις εφαρμόσουν. Μη ξεχνάμε ότι ζούμε σε μια χώρα, που πέρυσι κάηκαν τα μισά δάση και φέτος προβλέπεται να καούν τα υπόλοιπα. Οι δε πυρόπληκτοι δεν πήραν ακόμα ούτε τα λευτά του εράνου.
    Μήπως τελικά το ξεχωριστό Υπουργείο καταλήξει να δημιουργήσει απλώς πρόσθετα ξεχωριστά έξοδα λειτουργίας και να βολέψει μερικούς ακόμα ξεχωριστούς κουμπάρους?

  2. Ο/Η Stefanos N. Papanotas λέει:

    @choricos

    Θεωρώ απαραίτητη την δημιουργία Υπουργείου Περιβάλλοντος με ανθρώπους ευαισθητοποιημένους σε θέματα περιβάλλοντος και όχι μόνο. Αν είναι όμως να κάνουμε ένα ακόμα υπουργείο για το δήθεν για να καλύψουμε ανάγκες κομματικές η πολιτικές δεν έχει κανένα νόημα. H κατάσταση έχει φτάσει το «και πέντε» για το περιβάλλον και το μόνο που βλέπουμε από την κυβέρνηση είναι να ρίχνει πυρηνικά πυροτεχνήματα στην προσπάθεια της να κρύψει τη γύμνια της ενεργειακής της πολιτικής.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s