ΟΤΕ και «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Posted: 21 Απριλίου 2008 by admin in Πολιτική
Ετικέτες: , , , ,

Ο Γιώργος Αλογοσκούφης έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι στον ΟΤΕ η κυβέρνησή του ακολουθεί δήθεν το μοντέλο λειτουργίας του Αεροδρομίου «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» στα Σπάτα, που δήθεν παραδόθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους Γερμανούς.

Προφανώς ο υπουργός ξεχνάει την αλήθεια η δεν θέλει να την παραδεχτεί, ο οποίος ήτανε και σύμβουλος του αρμόδιου Υπουργού Οικονομίας στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

  • Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε συμφωνήσει:

α) το δημόσιο να διατηρήσει μόλις το 35-40% των μετοχών,

β) η εκχώρηση της εκμετάλλευσης του Αερολιμένα στον ιδιώτη επενδυτή να διαρκέσει μισό αιώνα με δυνατότητα επέκτασης για μεγαλύτερη περίοδο,

γ) το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να αποτελείται από μέλη που εκλέγονται από τους μετόχους «σχεδόν αναλογικά με το αριθμό των μετοχών τους.

  • Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε με επαναδιαπραγμάτευση να αλλάξει τους αποικιακούς όρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε αξιοπρεπώς ευνοϊκούς και υπέρ του δημοσίου συμφέροντος:

α) Το δημόσιο από μειοψηφία 35-40% έγινε πλειοψηφία με 55%,

β) μειώθηκε στα 30 χρόνια η εκχώρηση και

γ) υπάρχει ισορροπία στα μέλη του Δ.Σ. (4-4) με το ένατο μέλος να διορίζεται με κοινή συμφωνία ή να προτείνεται από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων., ο Πρόεδρος να διορίζεται από την πλειοψηφία (το Ελληνικό Δημόσιο) και ο Γενικός Διευθυντής από τη μειοψηφία, η οποία υπόκειται στον έλεγχο του Δ.Σ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s