παραθέτουμε αποσπάσματα από επιστολή που μας έστειλε ο καλός φίλος από το Βόλο, Άγης Ζούμπος:

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες τοπικές κοινωνίες σήμερα είναι κυρίως θέματα που άπτονται της καθημερινότητας.

αφού αναδεικνύει -το προφανές- πρόβλημα έλλειψης αρμοδιότητας που αντιμετωπίζουν Δήμοι και Νομαρχίες, αναφέρει στη συνέχεια το απόλυτο όπλο:

Το «τελικό όπλο» λοιπόν, ως μέσο άσκησης πίεσης σε κεντρικό επίπεδο για την άμεση δρομολόγηση λύσεων δεν είναι άλλο από την κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών

και συνεχίζει περιγράφοντας το πνεύμα των πολύ επιτυχημένων κινητοποιήσεων που έγιναν στο Νομό Μαγνησίας για την εναέρια ρύπανση

Η μαζικότητα των κινητοποιήσεων και η συμμετοχή όλων των φορέων της περιοχής, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, χωρίς κομματικές πινακίδες είναι στην ουσία οι παράγοντες εκείνοι που θα καθορίσουν και την επιτυχία του εγχειρήματος.

Ζωντανό παράδειγμα αυτής της δύναμης των τοπικών κοινωνιών είναι και η πρόσφατη κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο στις 7 του Απρίλη, με κύριο σύνθημα την αέρια ρύπανση στο Βόλο.

Μια προσπάθεια που αγκάλιασαν σύσσωμοι όλοι οι φορείς της τοπικής κοινωνίας, με ένα συντονιστικό όργανο και βασικό καθοδηγητή την Νομαρχία Μαγνησίας.

ακόμη πιο πετυχημένες κρίνονται εκ του αποτελέσματος αφού …

Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν, μόλις χθες το ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε επιβολή προστίμου στην ΑΓΕΤ για σειρά παραλείψεων στην μελέτη Π.Ε. για την λειτουργία της, ενώ την υποχρεώνει να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις για ανανέωση εξοπλισμού και αλλαγή πρώτης ύλης καύσης (από μαζούτ σε αέριο), για την μείωση του προβλήματος της αέριας ρύπανσης στο Βόλο.

ευχόμαστε «εις ανώτερα»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s