ΓΑΠ: 5 προτάσεις για χρέη δανείων

Posted: 18 Απριλίου 2008 by trianta in ΒΟΥΛΗ, Παπανδρέου, Πασοκ, Πολιτική
Ετικέτες: , , , , ,

ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε, χθες στη Βουλή, πέντε προτάσεις για το μεγάλο πρόβλημα με τα δάνεια των ιδιωτών

πέρα από τα σημαντικά προσωπικά προβλήματα, και όπως γράφουμε σε προηγουμενο πόστ, ο κος Παπανδρέου «πιστεύει ότι μπορούν να γίνουν η θρυαλλίδα που θα σπάσει και θα μας παρασύρει σε κρίση όπως αυτή που ταλανίζει τις διεθνείς αγορές εδώ και μήνες»

οι προτάσεις, όπως τις παρουσίασε ο ΓΑΠ:

Πρώτον, καταργήστε άμεσα τις προϋποθέσεις που ακυρώνουν στην πράξη τη διάταξη που προβλέπει την απαγόρευση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας για οφειλές μέχρι 10.000 ευρώ. Ξεκαθαρίστε ότι δεν θα γίνεται κανένας πλειστηριασμός για τραπεζικές οφειλές κάτω από 20.000 ευρώ, όταν πρόκειται για ακίνητα που αποτελούν την κατοικία δανειοληπτών, για κανέναν λόγο.

Δεύτερον, προωθήστε άμεσα για ψήφιση ρυθμίσεις που θα επιβάλλουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα βγαίνει σε πλειστηριασμό ακίνητο σε αξία χαμηλότερη από την αντικειμενική, όσες φορές και αν χρειαστεί να επαναληφθεί ο πλειστηριασμός

Τρίτον, να επεκτείνουμε τη ρύθμιση που ισχύει σήμερα μόνο για τους αγρότες και στους άλλους δανειολήπτες. Να αποφασίσουμε ότι η συνολική οφειλή δεν μπορεί να υπερβαίνει το διπλάσιο ενός δανείου και όχι το τριπλάσιο, όπως είναι σήμερα.

Τέταρτον, να βάλουμε τέλος στην ασύμμετρη προσαρμογή των επιτοκίων των καταναλωτικών δανείων και των πιστωτικών καρτών, έτσι ώστε όταν ανακοινώνεται μείωση επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, να μειώνονται αντίστοιχα και αυτόματα τα επιτόκια δανεισμού.

Πέμπτον, να προβλεφθούν διαδικασίες, ώστε οι δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες – και είναι πολλοί που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σήμερα – στην αποπληρωμή των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, να μπορούν να επιμηκύνουν τη διάρκεια αποπληρωμής, χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση.

(δημοσιεύτηκε και στο πηγή Βουλής)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s