Προγραμματική πρόταση ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη της Θεσσαλίας

Posted: 30 Ιανουαρίου 2008 by admin in Παπανδρέου, Πασοκ, Τοπική αυτοδιοίκηση
Ετικέτες: , , ,

Τη συμβολή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από ολόκληρη τη Θεσσαλία, ώστε να αναδειχθεί ενόψει του συνεδρίου του κινήματος η αναπτυξιακή στρατηγική και η προγραμματική πρόταση του κινήματος, για τη Θεσσαλία, ύστερα φυσικά από ουσιαστικό διάλογο με τους τοπικούς παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς, ζήτησε χθες ο πρόεδρος του κόμματος κ. Γιώργος Παπανδρέου που συναντήθηκε μαζί τους, στο γραφείο του, στη Βουλή.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε καταρχήν στη σημασία που δίνει το κίνημα στην περιφερειακή ανάπτυξη και την ανάδειξη της περιφέρειας, ως μοχλού για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας και ειδικότερα στις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιφέρειας Θεσσαλίας.
Οι βουλευτές στις τοποθετήσεις τους, αναφέρθηκαν στην ανάγκη εμπέδωσης της ενότητας του ΠΑΣΟΚ, καθώς και στις προοπτικές για τη νικηφόρα ανασυγκρότηση και προοπτική της δημοκρατικής παράταξης.
Ειδικότερα επεσήμαναν τα σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση της ΝΔ στην περιφέρεια και στους νομούς, όπως:

  • τις σοβαρές καθυστερήσεις στην υλοποίηση βασικών έργων υποδομών
  • τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες από τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος
  • την όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων και της φτώχειας στα αστικά κέντρα αλλά κυρίως στην ύπαιθρο
  • την απαξίωση του ΕΣΥ
  • την περιβαλλοντική υποβάθμιση
  • την ανυπαρξία παρεμβάσεων για ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων της περιφέρειας γεγονός που δημιουργεί πιέσεις στο περιβάλλον και στην αγροτική οικονομία
  • την «πελατειακή» λογική στις προσλήψεις ιδιαίτερα σε ότι αφορά στο πρόγραμμα Stage,την έλλειψη της αποτελεσματικής αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων του Δ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΕΣΠΑ 2007-2013)
  • τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες

Επίσης επεσήμαναν τα σοβαρά ελλείμματα του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου – που προωθεί η κυβέρνηση – ως προς τη Θεσσαλία και υποστήριξαν ότι με το σχέδιο αυτό χάνει ευκαιρίες για το μέλλον και αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει τα τρέχοντα προβλήματα της.
Ειδική αναφορά έγινε στην αναπτυξιακή δυναμική των Μεσογειακών Αγώνων 2013 για τη Θεσσαλία, ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη για τη μέγιστη δυνατή διασπορά των ωφελημάτων της διοργάνωσης στους νομούς της Θεσσαλίας τόσο με βάση το φάκελο διεκδίκησης αλλά και μέσα από το σχεδιασμό και νέων δράσεων που θα εντοπίζονται στην τουριστική ανάδειξη των νομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν στην ανάληψη κοινών κοινοβουλευτικών και πολιτικών πρωτοβουλιών σε συνεργασία με τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, τόσο για την αποτελεσματικότερη άσκηση της αντιπολιτευτικής δράσης όσο και για την ανάδειξη των προγραμματικών θέσεων του κινήματος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s