Μicrosoft και Ελληνικό δημόσιο…στένη σχέση

Posted: 10 Ιανουαρίου 2008 by admin in Διαδίκτυο, Πολιτική
Ετικέτες: , ,

Μπορεί και να είναι καλό το Κέντρο καινοτομίας της Microsoft και να προσφέρει, τελικά διαπιστώνουμε έτσι όμως ότι η Microsoft επενδύει στην σίγουρη πελατεία του Ελληνικού Δημοσίου.

Σχέδιο νόμου για την κύρωση της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της διεθνούς εταιρίας πληροφορικής Microsoft κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει την ίδρυση κέντρου καινοτομίας της Microsoft στην Ελλάδα, το οποίο θα υποστηρίζει την Ακαδημαϊκή κοινότητα, τις ελληνικές εταιρίες λογισμικού και τις νέες αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.

Μέσω του κέντρου θα δίνεται η δυνατότητα επιμόρφωσης των πολιτών σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηφιακών γνώσεων. Επίσης θα παρέχεται υποστήριξη από τη Microsoft στο ελληνικό δημόσιο για την ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία είχε υπογραφεί το 2006 από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη και τον πρόεδρο της Microsoft Μπιλ Γκέϊτς.

Σχετικά:

www.skai.gr 

http://www.infosoc.gr

Σχόλια
  1. Ο/Η Διγέλαδος λέει:

    Ε κι όταν αναγνωρισθούν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να φτιάξει και η Microsoft ένα από δίπλα..

  2. Και να θυμηθούμε, σε παρακαλώ, ότι δεκάδες από αυτά τα προγράμματα είναι δωρεάν στο διαδίκτυο. Δεν μπορούσαν να έχουν μία φτηνότερη συμφωνία με αυτές τις εταιρίες; Η συμφωνία -καθόσον γνωρίζω- είναι καθαρά αποικιοκρατική.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s