autoorganosi_banner.jpg

Ενωμένοι bloggers για την νέα κεντροαριστερά

Το παρόν αποτελεί ένα κείμενο αρχών (μανιφέστο), μια δημόσια δήλωση, γι’ αυτό που όλοι μας ψελλίζουμε και γράφουμε όλο αυτό το διάστημα εν όψει των συνεδρίων του Συνασπισμό και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτού του κειμένου, καλούνται όλοι οι ιστολόγοι μέσω των δικών τους κειμένων και του κοινού μας ιστολογίου, http://autoorganosi.wordpress.com να κάνουν όλοι μαζί ένα τεράστιο βήμα, την μετατροπή δηλαδή μιας αγωνίας για το μέλλον της αριστεράς, σε ένα δημόσιο διάλογο θέσεων με βάση τις παρακάτω αρχές που περιγράφουμε :

α. Ο νεοφιλελευθερισμός δεν μπορεί να αποτελεί πια λύση των προβλημάτων της κοινωνίας μας. Η μονοδιάστατη οπτική που προσφέρει και η έλλειψη ανάλυσης των σύνθετων σχέσεων ,οικονομικών και κοινωνικών που ζούμε σήμερα, σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, φαίνεται καθαρά στην παρούσα τραγελαφική κυβέρνηση, που περιμένοντας από τους νόμους της «αγοράς» να της λύσει τα προβλήματα, απέτυχε παταγωδώς, να αρθρώσει μια σοβαρή πολιτική πρόταση προοπτικής και εξόδου από την κρίση.

β. O ρόλος του δημόσιου τομέα παραμένει ακόμη ο εγγυητής της μελλοντικής μας οικονομικής συνοχής της χώρας μας.

γ. Η κοινωνία των πολιτών είναι ο μόνος πραγματικός σύμμαχός μας στη μάχη για μια κοινωνία με λιγότερες ανισότητες και καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας.

δ. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο Συνασπισμός, ετοιμάζονται για ένα συνέδριο ανάδειξης προσώπων και όχι διατύπωσης θέσεων, το διαδίκτυο πρέπει να καλύψει το κενό του δημόσιου διαλόγου. Πρέπει και μπορεί να αξιοποιήσει το διαφορετικό του πολιτικό «χρόνο» και να συμβάλλει στη σύνθεση απόψεων και αυτές τις θέσεις να τις παρουσιάσει στο επερχόμενο συνέδριο και του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού.

ε. Αναφαίρετο δικαίωμα για όλους και υποχρέωση για τους πολιτικά ευαισθητοποιημένους, πρέπει να είναι η ελεύθερη διατύπωση των πολιτικών θέσεων από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχονται.

στ. Οι ιστολόγοι αυτής της πρωτοβουλίας σέβονται το θεσμικό σύστημα της χώρας και προσπαθούν με κάθε τρόπο να στηρίξουν τους θεσμούς της, όχι όμως απαραίτητα και τα πρόσωπα που κάθε φορά τους υπηρετούν. Προσπαθούν εξατομικευμένα και πάντα σε εθελοντική βάση, να συμβάλλουν για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα, για την κοινωνία, προσπάθεια για ανανέωση της πολιτικής ζωής, όχι μόνο με θέσεις αλλά και με πρόσωπα.

ζ. Οι ιστολόγοι πιστεύουν στις πρωτοβουλίες με πολιτική δράση και όχι στην κατευθυνόμενη κομματική καθοδήγηση, αυτό-οργανώνονται, συν-βρίσκονται και συν-διαλέγονται έξω από την λογική επιβίωσης των παραδοσιακών κομματικών μηχανισμών, θέτοντας τα θέματα του διαλόγου χωρίς τις δεσμεύσεις στερεοτύπων που υπολογίζουν τις πολιτικές ισορροπίες.

Για όλα τις παραπάνω θέσεις συνυπογράφουμε διαδικτυακά την δημιουργία οργάνωσης ιστολόγων για τον πολιτικό διάλογο και διεκδικούμε την πιστοποίησή μας στα επερχόμενα συνέδρια του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού, ως ισότιμοι συνομιλητές με τις κλασσικές οργανώσεις των κόμματων.

Στόχος μας είναι η δημιουργία της νέας μεγάλης αριστεράς που θα κληθεί να κυβερνήσει και να δώσει λύσεις στα σημερινά οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα της χώρας.

Σχόλια
  1. Ο/Η katagelies.gr λέει:

    Αναζήτηση δότων Αιμοπεταλίων για 6χρονο αγοράκι με οξεία Λευχαιμία
    ANΑΖΗΤΗΣΗ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΒ+

    ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 6 ΕΤΩΝ
    ΜΕ ΟΞΕΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ.

    ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ. Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ
    ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΒ+ (ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ).

    ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ
    ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΣΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΟΥ
    ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ (παιδο-ογκολογικό)

    (2310 993506 & 2310 993944)

    Αναδημοσιεύστε το όσοι μπορείτε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s