Ας πάμε ένα βήμα μπροστά

Posted: 17 Δεκεμβρίου 2007 by admin in Πολιτική

mprosta.jpgΠεράσανε τρείς μήνες από της εκλογές και ένας μήνας από της εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο Πασοκ. Βλέπουμε ότι ο Γιώργος Α. Παπανδρέου ψάχνει να βρει τον δρόμο που θα οδηγήσει το Πασοκ στο συνέδριο του Φεβρουαρίου. Βλέπουμε ότι η κοινωνία με τα προβλήματα  της προσπαθεί να αντιμετωπίσει την γαλάζια επιδρομή, στο συνταξιοδοτικό, στην ολυμπιακή, στην δημοκρατία (εκλογικός νόμος), στην ΔΕΗ, στον ΟΤΕ.
Η πλευρά του Βενιζέλου –και ο ίδιος- δεν ασχολείται με τίποτα απέχοντας από οποιαδήποτε εκδήλωση σε σχέση με ασφαλιστικό, ολυμπιακή κτλ. Αρκετοί ψηφοφόροι του Πασοκ εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους απέναντι στο σκηνικό που δημιουργείτε. Οι δημοσκοπήσεις που είδαν την δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες δίνουν το μήνυμα « πρέπει να αντιδράσουμε».
Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου έχει πάρει μεγάλες και ουσιαστικές αποφάσεις.
Η συγκρότηση της ΚΟΕΣ έδειξε ότι κάτι άρχισε να λειτουργεί αλλά έμεινε εκεί περάσανε 3 βδομάδες από την συγκρότηση της σε σώμα και ουσιαστικά δεν έχουμε κάτι. Νομίζω ότι πρέπει άμεσα να δημιουργηθούν οι ΝΟΕΣ και να αρχίσει να λειτουργεί όλο αυτό για να πάμε στο συνέδριο, να ενεργοποιηθούνε άτομα που θέλουν να προσφέρουν. Το μήνυμα του ΓΑΠ είδε, έπαθε, έμαθε και άλλαξε πρέπει να γίνει πραγματικότητα.
Πρέπει όλοι εμείς να προχωρήσουμε και να αλλάξουμε τα πράγματα, να συμμετάσχουμε στον διάλογο και να πάμε στο συνέδριο με προτάσεις. Προτάσεις που θα βγούνε από την βάση και θα επεξεργαστούν από της επιτροπές για να κατατεθούν στο συνέδριο.

Το συνέδριο πρέπει να αποτελέσει ένα πολιτικό γεγονός και όχι ακόμα μία εσωστρεφείς διαδικασία. Αυτό που πρέπει να κάνει το Πασοκ και ο ΓΑΠ είναι να ακούσουν την κοινωνία, να αφουγκραστούν τις φωνές στους δρόμους, στα σχολεία, στα καφενεία, στα πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας.

Τα κοινωνικά ζητήματα μπορούν να καταστήσουν το Πασοκ μαχητικότερο και δίπλα στους εργαζόμενους και σε όσους πλήττονται από τα μέτρα της κυβέρνησης, πρέπει να το δούμε σαν μια σημαντική ευκαιρία για να βγούμε μπροστά. Να βγούμε μπροστά σε όλα τα μέτωπα που ανοίγει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να μας βρίσκει μπροστά της με θέσεις και προτάσεις, χωρίς αποκλείσεις και πισωγυρίσματα από την ρότα που θα χαράξουμε.

Σχόλια
  1. Ο/Η τσότσος λέει:

    Η συγκρότηση της ΚΟΕΣ σημαντικό βήμα Στέφανε; Πολύ ολιγαρκής μου φαίνεσαι…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s