Μια από τα ίδια και ο ΣΥΡΙΖΑ

Posted: 10 Δεκεμβρίου 2007 by admin in Πολιτική
Ετικέτες: , , , ,

Την δόξα –λόξα- του Σημίτη φαίνεται ότι ζήλεψε ο Αλαβάνος και μας φέρνει στη μνήμη το συνέδριο και τους εκβιασμούς του Σημίτη όταν απειλούσε ότι θα παραιτηθεί από Πρωθυπουργός αν δεν εκλεγόταν πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ.

Το ίδιο τώρα και ο Αλαβάνος, λέει ότι ο διάδοχος του δεν πρέπει να είναι βουλευτής αλλιώς ο ίδιος θα παραιτηθεί. Η υπόδειξη από τον Αλαβάνο για τον διάδοχο με κριτήρια ηλικιακού τύπου και υπό προϋποθέσεις δεν οδηγούν τον ΣΥΡΙΖΑ στο σωστό δρόμο.

Μας φέρνει στο μυαλό την λογική της παραχώρησης του δαχτυλιδιού από τον Σημίτη στον ΓΑΠ. Και όλο αυτό προκαλεί εντύπωση πως ένα αριστερό κόμμα οδηγείται σε μη θεσμικές λογικές, παρά σε λογικές συμβολικές και επικοινωνιακές. Η ανανέωση των στελεχών αλλά και τον ηγετών είναι θετικό αλλά όχι το πρωτεύων όπως το παρουσιάζει ο Αλαβάνος. Το σλόγκαν νέος, ωραίος και δυναμικός ταιριάζει περισσότερο σε τηλεοπτικά πρότυπα και δεν μπορεί να αποτελούν και να παίζουν πρωτεύοντα ρόλο στην πολιτική ζωή και να αποτελούν δευτερεύοντα ρόλο ο πολιτικό λόγος, η πολιτική συγκρότηση η ικανότητα λήψης αποφάσεων για την αξιολόγηση των πολιτικών στελεχών. Ο Τσίπρας έπρεπε να διαχωρίσει την θέση του για την διαδικασία αποδοχής του δαχτυλιδιού, μια διαδικασία που επέκρινε ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ για την αποδοχή από τον Γιώργο Α. Παπανδρέου.

Τώρα που τα δαχτυλίδια της διαδοχής έγιναν μόδα και στην Αριστερά, δεν μπορούμε να μη θυμηθούμε τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος, αν και μπορούσε να ορίσει τον διάδοχό του, αρνήθηκε μέχρι τέλους… [από την Ελευθεροτυπία]

Σχόλια
  1. Ο/Η diomidis.e λέει:

    αν βρεθείς από τα χαμηλά απότομα στα ψηλά πολλές φορές ξεχνάς αλλά στην τελική όλοι με τις δημοσκοπήσεις λειτουργούν .

  2. Ο/Η kitsosmitsos λέει:

    Μυστήρια περίπτωση και αυτή. Για να δούμε τις εξελίξεις.

  3. Ο/Η grammateas λέει:

    Δηλαδή ο Σημίτης πως να έμενε ως Πρωθυπουργός αν δεν ήταν και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αν έμενε θα λέγαν όλοι – και σωστά – ότι το έκανε για να μείνει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Πάντως μετά κέρδισε και τις εκλογές του 1996 και του 2000 με πολύ σκληρή εσωκομματική αντιπολίτευση, σε αντίθεση με την περίοδο 2004-σήμερα που ο Γιώργος έχει το απόλυτο ελεύθερο στις κινήσεις του…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s