Μπορεί ο Γιώργος Α. Παπανδρέου να επιλέγει για τα όργανα προσωπικούς του συνεργάτες και στελέχη που τον στήριξαν; Μπορεί και είναι επιβεβλημένο να το κάνει. Εγώ στην επιχείρησή μου επιλέγω προσωπικά τους συνεργάτες μου, δεν μου τους επιβάλει κανείς.

Για να μπορέσουμε η σχέση του κινήματος να είναι ανοιχτή με την κοινωνία χρειάζεται ένα διαρκές δίνω και παίρνω. Άρα η συμμετοχή είναι το στοιχείο που χρειάζεται για να λειτουργήσει το ανοιχτό κόμμα.

Η συμμετοχή λοιπόν 800.000 πολιτών για την εκλογή προέδρου θέτει αυτόματα και της προϋποθέσεις για την ανάδειξη από την βάση και άλλων λειτουργιών του κόμματος, όπως όργανα, υποψήφιοι δήμαρχοι, νομάρχες, βουλευτές.

Συμμετοχικό λοιπόν το κόμμα από την κορυφή –εκλογές για πρόεδρο- έως τα τελευταία όργανα των οργανώσεων. Πρέπει να το δούμε και να το επιδιώξουμε. Να το προτείνουμε και να το θέσουμε ως προϋπόθεση στο συνέδριο που θα γίνει.

Σχόλια
 1. Στην επιχείρησή σου δεν βάζει κανείς άλλος λεφτά. Συνεπώς δεν ρισκάρει τίποτα, δεν νομιμοποιείται για τίποτα. Το πράγμα είναι δικό σου. Ιδιοκτησία σου. Το κάνεις ό, τι θέλεις και λογαριασμό δε δίνεις.
  Με τα κόμματα τα πράγματα είναι «λιγάκι» διαφορετικά. Υπάρχει σαφώς ισχυρή εντολή σε κάποιο αρχηγό, εν προκειμένω στο Γ. Παπανδρέου, αλλά δεν είναι «λευκή επιταγή». Επίσης, εκτός από την ισχυρή εντολή ενός μέρους του εκλογικού σώματος, υπάρχει και μια άλλη ισχυρή εντολή ενός άλλου μέρους του εκλογικού σώματος.
  Το μήνυμα που ανταλλάσεται μεταξύ των δύο μερών ποιο είναι; Τώρα θα σας δείξουμε, από τη μια; Θα γυρίσει ο τροχός, από την άλλη;
  Μήπως μ’ αυτές τις λογικές θυμηθούμε το παλιό λαϊκό τραγούδι πείσμα εγώ, πείσμα εσύ «το πλοίο ρίξαμε πάνω στην ξέρα»;

 2. Ο/Η topasokeinaiedo λέει:

  Μπράβο για την ομολογία.
  Το Λαικό Κίνημα είναι επιχείρηση.
  Τι άλλο θα ακούσουμε και θα δούμε.
  Τον ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ όμως δεν βλέπουμε να δημοσιευετε.
  Γιατί?

 3. @Στεφ Γ. Παπανώτα
  Η εντολή δεν είναι λευκή επιταγή αλλά οι επιλογές του θα κρίνουν εκ του αποτελέσματος τον ίδιον. Άρα νομιμοποιείτε να χρησιμοποιήσει τους συνεργάτες που επιλέγει ο ίδιος και που πιστεύει ότι με αυτούς μπορεί να πάει μπροστά.

  @topasokeinaiedo
  Ο ισολογισμός θα δημοσιευθεί όταν έρθει η ώρα, όσο για επιχείρηση το Λαϊκό κίνημα θα σου πω ότι τα χαρακτηριστικά πρέπει να είναι της μορφής επιχείρησης με σωστές δομές και οργανωτικό σχήμα που να μπορεί να αντιπαρατεθεί απέναντι σε συμφέροντα.

 4. Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι να θέτει υπό διαρκή κρίση τον Γ. Παπανδρέου. Η θέση του προέδρου δεν είναι «δοκιμαστήριο» ηγετών που, αφού δεν ταιριάζουν στο νούμερο ήστο στυλ μας, τους αλλάζουμε.
  Νομίζω πως δικαιούμαστε όλοι να ελπίζουμε και να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό διεκδικούμε συμμετέχοντας σε απεργίες, συγκεντρώσεις κ.ά. Το κεφαλαιώδες είναι το ΠΑΣΟΚ να αντάξει στο γενικό πολιτικό του σχέδιο τις ελπίδες των κινημάτων. Όλα τα επιμέρους να τα εντάξει σε ένα πολιτικό «όλο». Στα πλαίσια μιας τέτοιας λογικής, ο πρόεδρος δεν θα κριθεί άπαξ και ανάλογα με το ταμείο να χρεωθεί τα σχετικά. Γιατί μια αρνητική κρίση δεν θα πάει πίσω τον πρόεδρο ή το κόμμα. Θα πάει πίσω την κοινωνία μας. Θα πάει πίσω όλα εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που έχει βάλει στο στόχαστρο με την πολιτική της η Ν.Δ. Μετά απ’ αυτά, θεωρείς ότι το «συλλογικό ΠΑΣΟΚ» νομιμοποιείται να αποτελείται μόνο από συνεργάτες που επιλέγει μόνον ο ίδιος ο πρόεδρος; Και σε τελική ανάλυση, δεν είναι κομματάκι υποτιμητικό γι όλους μας (800 χιλ. ανθρώπους εννοώ) αλλά και άδικο για τον ίδιο τον πρόεδρο να φορτώνεται προσωπικά και τις ελπίδες και το ανάθεμα; Δεν υπάρχει άλλος δρόμος;
  Όσο για τα περί επιχειρήσεως, κοίτα τι γίνεται με τον ΠΕΤΖΕΤΑΚΙ. Το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα, νομίζω.

 5. Ο/Η diktyon λέει:

  Εγώ στην επιχείρησή μου επιλέγω προσωπικά τους συνεργάτες μου, δεν μου τους επιβάλει κανείς!!!
  Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι επιχείρηση προσωπική κι αυτό, άλλωστε, το έχει ξεκαθαρίσει ο Πρόεδρος.
  Αγαπητέ φίλε, κακό παράδειγμα διάλεξες. Και νομίζω ότι έτσι προσφέρεις κακή υπηρεσία στην υπόθεση του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου. Ο Γιώργος δεν θέλει το «κύριε ελέησον» όλη την ώρα…

 6. Ο/Η Stefanos N. Papanotas λέει:

  @diktion
  Το παράδειγμα δεν αφορά το επιχειρηματικό κομμάτι αλλά την διαδικασία επιλογής προσώπων.

 7. Ο/Η underinformation λέει:

  Και η ΔΕΗ τι?
  Σκασίλα της μεγάλη!!!
  Αλλους τρόπους αυτοί θέλουν.
  Μπορείτε να ξεκινησουμε μια καμπάνια “ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ”
  που να αγκαλιάσει 100.000 κόσμο?
  Αλλοιώς όλα τα άλλα είναι για να περνάει η ώρα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s