Ο Γ. Α. Παπανδρέου για πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ίσως και παγκόσμιο δεν ορίστηκε αρχηγός ενός κόμματος μέσω κάποιον μηχανισμών αλλά απευθείας από την βάση. Οι εκλογές το 2004 και η επιμονή του ΓΑΠ σε αυτό σήμερα βρίσκουν την πραγματική τους αξία. Η περίοδος από το 2004 ως σήμερα τελειώνει οριστικά και κλείνει το κεφάλαιο των θολών δαχτυλιδιών.

Το 2004 ο ΓΑΠ πήρε μια λευκή επιταγή σήμερα ο ΓΑΠ πήρε ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα. Ένα μήνυμα που λέει ότι πρέπει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα όπου και αν αυτά βρίσκονται είτε μέσα είτε έξω από το Πασοκ. Μια εντολή ξεκάθαρη πέρα από κάθε αμφιβολία. Βλέπουμε μερικούς από τους αντιπάλους του να προσπαθούν να αδυνατίσουν αυτή την εντολή, 800000 πολίτες όμως ήρθανε –όσο και αν θέλανε μερικοί να το απαξιώσουν- και συμμετείχαν με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο στην ανάδειξη του προέδρου του Πασοκ.

Η νίκη αυτή του ΓΑΠ σηματοδοτεί και την αρχή μιας νέας περιόδου στο Πασοκ. Μιας περιόδου επανίδρυσης και εκεί πρέπει να μας βρει όλους κοντά του. Η ανασυγκρότηση του νέου Πασοκ περνάει και από τα δικά μας –δικά σας- χέρια. Το Πασοκ τις 8ετίας Σημίτη, η αδυναμία αυτού του Πασοκ να βρει έναν βηματισμό και να αντιληφθεί τα μηνύματα της κοινωνίας έκλεισε τον κύκλο του. Τα μηνύματα της κοινωνίας επιβάλλουν ένα ΝΕΟ Πασοκ που να μπορεί να εκφραστεί στα διάφορα κοινωνικά στρώματα που το στηρίζουν διαχρονικά και που στις τελευταίες εκλογές του γύρισαν την πλάτη.

Πρέπει να δώσουμε την μάχη για να το κρατήσουμε ζωντανό και να οικοδομήσουμε πάνω στην βάση του. Ο μόνος δρόμος είναι η δημιουργία ενός νέου Πασοκ. Ενός νέου όχι μόνο στα λόγια όπου όλοι συμφωνούν και το προτάσσουν σαν ανάγκη. Ο ΓΑΠ κάλεσε όλους τους πολίτες που πήραν μέρος στην διαδικασία της 11/11 να αυτό- οργανωθούν να πάρουν την τύχη του Πασοκ στα χέρια τους.

Πολίτες, είτε είναι μέλη, πρώην μέλη, φίλοι, κομματικά στελέχη, δημοκράτες, προοδευτικοί, αριστεροί, πολίτες που πιστεύουν ότι έφτασε η ώρα να χτίσουν ένα Νεο Πασοκ ας πάρουν το μήνυμα του ΓΑΠ. Σε αυτούς θα στηριχτεί ο πρόεδρος του Πασοκ σε αυτούς που έχουν ταχθεί υπέρ των αλλαγών.

Και όταν μιλά για «ρεύμα» ο Β. Βενιζέλος ας δει το πραγματικό «ρεύμα» που διαμορφώθηκε με της εκλογές στης 11/11.

Προϋπόθεση όλων των παραπάνω είναι όλοι στο κόμμα να λειτουργούν ισότιμα χωρίς διακρίσεις, χωρίς κομματικά αξιώματα, όλοι, ίσοι μεταξύ ίσων. Κανένας αποκλεισμός σε κανέναν αλλά και κανένας μηχανισμός να λειτουργεί πάντα υπέρ κάποιων.

Αυτο-οργάνωση λοιπόν παντού ακόμα και στο διαδίκτυο ένα κομμάτι που ο ΓΑΠ το πίστευε και το πιστεύει. Δεν είναι τυχαία η αναφορά του στους bloggers δυο φορές και στην ομιλία στην Κ.Ο. αλλά και στο Εθνικό συμβούλιο.

Βλέπουμε στην ιστοσελίδα του μια νέα κατηγορία άρθρων το ονομάζει το «στέκι των blogs» εκεί ανεβαίνουν διάφορα δημοσιεύματα από την μπλοκόσφαιρα.

Με θεματολογία:

  • Το νεο Πασοκ
  • Αυτο-οργάνωση
  • Περιβάλλον

Ο φίλος «θέλω να πω» αναφέρει:

Το θέμα είναι πως εμείς θα προσεγγίσουμε την πρόσκληση – πρόκληση. Τι μπορεί να σημαίνει αυτο-οργάνωση στο διαδίκτυο και στην blogoσφαιρα, αλλά και γενικότερα? Και πως αυτές οι πρωτοβουλίες » θα ενταχθούν συστηματικά και με σεβασμό στις δομές του Κινήματός μας, κατά την διάρκεια της προσυνεδριακής μας δουλειάς?»

Και θα συμφωνήσω μαζί του καταθέστε την άποψή σας στα σχόλια όπως προτρέπει και ο stefan.

*Η εικόνα είναι από το flickr.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s