Συνέντευξη Παπανδρέου στους bloggers

Posted: 12 Νοεμβρίου 2007 by admin in Ανοιχτό κόμμα, Παπανδρέου, Συμμετοχική δημοκρατία
Ετικέτες: , ,

Μερικά λόγια από την ομιλία του Γ. Α. Παπανδρέου σηματοδοτούν το αύριο. Όχι ότι οι bloggers είναι κάτι το διαφορετικό και έχουν άλλα προνόμια έναντι άλλων αλλά γιατί μέσα από εκεί μπορούμε να αντλήσουμε ιδέες και ανθρώπους με διάθεση να προσφέρουν, όλο αυτό είναι σίγουρο ότι θα βγάλει θετικά αποτελέσματα για την κοινωνία.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα blogs Που συμμετείχαν αλλά και τον Παναγιώτη που βοήθησε να πραγματοποιήθεί η συνέντευξη με τον Γιώργο Α. Παπανδρέου.

Επίσης να ευχαριστήσω τον Γιώργο Α. Παπανδρέου για την θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα των bloggers του επιφυλάσσουμε ευχάριστες εκπλήξεις για το μέλλον στο πλαίσιο της «συμμετοχικής δημοκρατίας».

«… Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους νέους του Διαδικτύου, τους λεγόμενους «bloggers», που στήριξαν κριτικά, αλλά ακόμα και σε εκείνους που είχαν άλλη άποψη, διότι ανέδειξαν το Διαδίκτυο ως έναν νέο χώρο οξυγόνου και συμμετοχής για την Δημοκρατία, σε αυτή την μεγάλη γιορτή, που έχουμε στο Κίνημά μας…» (από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Περιστέρι).

Vodpod videos no longer available.

Αυτή τη παιδεία και τον πολιτισμό υποστηρίζουμε. Αυτός ο πλούτος κατάθεσης, ανταλλαγής απόψεων, διάδρασης και γενικότερα η ψυχή αυτής της προσπάθειας, αυτής της διαδικτυακής έκφανσης της κοινωνίας των πολιτών πρέπει να αναγνωριστεί και να τιμάται. Αναγνωρίζοντας την αξία του Διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών τα blogs έχουν την δική του δυναμική, λειτουργούν πηγαία και αυθόρμητα και έτσι πρέπει να είναι. Καταγράφουν θέσεις και πολλά σχόλια (posts) αναφέρονται στην εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ θέτοντας εύλογα ερωτήματα. Με τη πορεία που ακολούθησε οι θεματικές επεκτάθηκαν και στη μελλοντική πορεία του Κινήματος, τις προσδοκίες αλλά και τις ενδεχόμενες επιφυλάξεις. Φυσικά δεν υπάρχουν μόνο blogs τα οποία στηρίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου και δεν το παραβλέπει κανείς αυτό, με εξαίρεση ότι είναι απαξιωτικό, δεδομένου ότι βασική αρχή ενός δημοκρατικού διαλόγου είναι ο σεβασμός απόψεων και προσώπων. Σημαίνουσα θέση έχει και κάθε κριτική με επιχειρήματα, αυτή είναι η λογική της δημοκρατίας, γιατί κάθε κριτική έχει και την εποικοδομητική χροιά της.

Αναφορά για το γεγονός στην ιστοσελίδα του ΓΑΠ .

Τα blogs που συμμετείχαν:

g700.blogspot.com
krogias.blogspot.com
www.neolaia.gr
www.politikoblog.gr
http://irakliotis.gr
sotiris-koukios.blogspot.com
www.ophilos.eu
www.221.gr

Σχόλια
 1. Ο/Η K. Mpastas λέει:

  Από Μπάστα Κων/νο
  Πρ. Μέλος της Εκτελεστικής
  Γραμματείας Ν. ΠΑ.ΣΟ.Κ.

  Η πολιτική νίκησε! Είναι η ώρα των αλλαγών….

  Η επανεκλογή του σ. Προέδρου Γ.Παπανδρέου στις συνθήκες που διεξήχθει συνιστά μια μεγαλειώδη νίκη της πολιτικής , μια νίκη της δημοκρατίας, μια νίκη του λαού.
  Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. της επόμενης μέρας βρίσκει το Κίνημα δυνατό με αυξημένη κοινωνική δυναμική , με τον πρόεδρο του ισχυρό και δικαιωμένο με ξεκάθαρη εντολή να δρομολογήσει όλα όσα έχει εξαγγείλει όλη αυτή την περίοδο.
  Το κυρίαρχο ζήτημα σήμερα σαφώς και δεν είναι (όπως τα γνωστά κέντρα ήδη προσπαθούν να μας στρέψουν την προσοχή) ποιος θα είναι ο ρόλος που θα δοθεί στους «ηττημένους» , ποια θα είναι η εξέλιξη όσων «μεγαλοστελεχών» τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας σου , ή πως θα συνυπάρξουν μέσα στο Κίνημα τα στελέχη που αντιπαρατέθηκαν κ.λ.π.
  Αυτού του τύπου τα ψευτοζητήματα δεν ενδιαφέρουν τον ελληνικό λαό , αλλά μόνο αυτούς που αγωνιούν για το δικό τους μέλλον και σίγουρα αυτούς που έχουν επενδύσει σε αυτά τα στελέχη.
  Όσοι αυτή τη στιγμή θέτουν ζητήματα προσώπων και ρόλων θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν και να μας εγκλωβίσουν σε συνθήκες εσωστρέφειας και μιζέριας για να ψαλιδίσουν την νέα δυναμική που αποκτά το Κίνημα μας μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία και την μεγάλη νίκη.
  Η νέα εντολή που ζήτησε και πήρε ο σ. Πρόεδρος δεν επιδέχεται παρερμηνείες, είναι τόσο ξεκάθαρη, είναι τόσο ηχηρή που δεν μπορεί να παραχαραχθεί από κανέναν.
  Το μοναδικό ρεύμα που συγκροτήθηκε όλο αυτό το χρονικό διάστημα είναι αυτό της συντριπτικής πλειοψηφίας του δημοκρατικού προοδευτικού λαού (ανεξάρτητα από την επιλογή στο θέμα της ηγεσίας), που απαιτεί ριζικές αλλαγές και ανατροπή όλων των συντηρητικών οπισθοδρομικών και καθεστωτικών αντιλήψεων και δυνάμεων (όπου κι αν βρίσκονται) και την απελευθέρωση του πολιτικού μας συστήματος.
  Αυτή η μεγαλειώδης νίκη της πολιτικής σε μια κρίσιμη στιγμή που όλα έμοιαζαν να καθορίζονται από την βούληση ποικιλώνυμων συμφερόντων ας αποτελέσει αφετηρία για την αναγέννηση του πολιτικού μας συστήματος , με πρωταγωνιστή το Κίνημα μας, ώστε να υπηρετεί και πάλι τις ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s