Ο Β. Βενιζέλος σε λάθος δρόμο

Posted: 23 Οκτωβρίου 2007 by admin in Παπανδρέου, Πολιτική
Ετικέτες: , , ,

Το καράβι άρχισε να μπάζει νερά και ο χρόνος που μένει ως τις 11/11 είναι αρκετός. Ο αγώνας για την θέση του προέδρου του Πασοκ δείχνει να γέρνει υπέρ του ΓΑΠ.

Ο ΒΒ δείχνει ότι δεν μπορεί να ανατρέψει το κλίμα και εισέρχεται σε μια νέα φάση αντιπαράθεσης με τον ΓΑΠ. Μια αντιπαράθεση που τα περιέχει όλα, στην Αχαΐα όπου ήταν το Σαββατοκύριακο ο ΒΒ άφησε υπονοούμενα κατά του ΓΑΠ και την οικονομική του επιφάνεια.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Εγώ είμαι ο μοναδικός από τους άλλους δύο συνυποψηφίους μου που δουλεύω. Δεν είμαι ανεπάγγελτος. Σε μία και μόνο παράστασή μου σε δικαστήριο θα μπορούσα να βγάζω πολλά περισσότερα από όσα παίρνω σε έναν μήνα». Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο κ. Γιωτόπουλος και απευθυνόμενος προς τον διεκδικητή της αρχηγίας είπε: «Κόψε λίγο». Τότε ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «η ζωή που κάνει ο Γ. Παπανδρέου δεν συνάδει με την αποζημίωσή του».

Το δημοσίευμα από την εφημερίδα «Πελοπόννησος»

Σε χθεσινές δημοσκοπήσεις το προβάδισμα του ΓΑΠ είναι εμφανές και η ψαλίδα μεταξύ των δύο ανοίγει υπέρ του Γαπ.

Της εταιρείας GΡΟ για το Μega προσδιορίζει τη διαφορά μεταξύ των δύο στις 6,7% σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, ενώ η αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας έδειχνε ανάκαμψη του κ. Βενιζέλου και διαφορά 4,5 ποσοστιαίων μονάδων.

Έτσι, ο κ. Παπανδρέου συγκεντρώνει το 49,8%, ο κ. Βενιζέλος το 43,1% και ο κ. Σκανδαλίδης το 4%, ενώ το 3,1% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

Της εταιρείας Μetron Αnalysis που έγινε για τον ΑΝΤ1, η διαφορά μεταξύ των δύο βασικών διεκδικητών διαμορφώνεται στις 8 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι των 7 μονάδων στις οποίες βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Παπανδρέου συγκεντρώνει το 49%, ο κ. Βενιζέλος το 41%, ο κ. Σκανδαλίδης το 7%, ενώ το 2% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δεν επιθυμεί για την αρχηγία κανέναν από τους τρεις και το 1% δεν απαντά.

Της εταιρεία Αlco για λογαριασμό του Αlter, δείχνει ως προς την πρόθεση ψήφου των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που δηλώνουν ότι σίγουρα θα ψηφίσουν στις 11 Νοεμβρίου, ότι ο Γ. Παπανδρέου προηγείται με 48,3%, ο Β. Βενιζέλος ακολουθεί με 39,6%, ο Κ. Σκανδαλίδης αποσπά το 5,5% και το 6,6% δεν απαντά.

Διαβάζοντας ένα άρθρο στο «Πρώτο Θέμα»

με τίτλο «Μια συνηθισμένη Μακιαβελική τακτική»  του Γιώργου Πατσόπουλου αφού κάνει μια αναδρομή στο χρόνο για την ανάληψη τις εξουσίας και τους δήθεν λίγους αρχηγούς που έχασαν. Ξεκινά από τον Γέρο της Δημοκρατίας και την  Ένωση Κέντρου το 1963 όπου έχασε ο Π. Κανελλόπουλος, μετά αναφέρεται στον Κ. Καραμανλή το 1980 όπου μεταπήδησε στην Προεδρία της Δημοκρατίας αφήνοντας τον Γ. Ράλλη να χάσει για αυτόν. Το 2000 ο Κ. Σημίτης πέτυχε μια οριακή νίκη μεταφέροντας την βέβαιη ήττα για το 2004 όπου και έδωσε την αρχηγία στον Γ. Α. Παπανδρέου. Το 2007 ήταν σχεδόν βέβαιο ότι η ήττα θα πήγαινε στο Πασοκ. Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου ανέλαβε την αρχηγία του κινήματος στην χειρότερη εποχή για εκείνον και για το κόμμα. Οι επόμενες εκλογές το 2011 η 2015 θα είναι πιο εύκολες για το Πασοκ με περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει, οπότε και πιο εύκολη νίκη για τον αρχηγό που θα είναι στο τιμόνι του κόμματος και ο ΒΒ το γνωρίζει αυτό και προσπαθεί να παίξει εκ του ασφαλούς. Το άρθρο καταλήγει:

Στον Γ. Παπανδρέου τον νεότερο, αξίζει μια τιμή: Ανέλαβε την αρχηγία του κόμματος σε μια δύσκολη εποχή, χωρίς να σκεφτεί με τον ίδιο μακιαβελικό τρόπο, γνωρίζοντας προφανώς ότι ίσως βλάψει τη δική του πολιτική καριέρα. Και η συνέχεια είναι γνωστή: για λόγους υπερβολικής ευαισθησίας και ευθιξίας θεώρησε τον εαυτό του υπεύθυνο για τη δεύτερη εκλογική ήττα, ενώ είναι φανερό ότι οι πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις είχαν το αποτέλεσμα που αναμενόταν και δεν ήταν θέμα αρχηγού.

Ολοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι τις εκλογές αυτές θα τις έχαναν ή τουλάχιστον πολύ δύσκολα θα τις κέρδιζαν. Ας μην εξαπατώνται, λοιπόν, με εξιλαστήρια θύματα και αλλαγές ηγεσίας. Ολα αυτά δεν είναι παρά βάλσαμο στην ψυχολογία των χαμένων: «Αν είχαμε άλλο αρχηγό θα κερδίζαμε». Η λακωνική απάντηση θα ήταν: «Αν».

 

Σχόλια
 1. Ο/Η underinformation λέει:

  Προφανώς δεν αντιλαμβάνεσθε οτι η όλη διαδικασία πόλωσης της βάσης του ΠΑΣΟΚ οδηγεί σε τεράστιο χάσμα.
  Οποιον και να υποστηρίζει κάποιος δεν πρόκειται να αντιστραφεί η πορεία προς την διπλή η τριπλή διάσπαση.
  Ο μέν γαπ απότυχε να διοικήσει και να οργανώσει ένα κόμμα εξουσίας και αυτό είναι πλέον πρακτικά αποδεδειγμένο.
  Ο δε ββ δεν είναι δυνατόν να συνυπάρξει με τον γαπ μετά απο τα φυρερ και τα ντούτσε του φαιδρού τύπου που δοκιμάζει κρασιά στα πρωινάδικα.
  Η ελλειψη κοινωνικου οραματος αποξένωσε το Πασοκ απο την κοινωνική του βάση και το κατήντησε σε κόμμα χωρίς πολιτικό λόγο και δημιουργία πολιτικής.
  Ο αγώνας μεταξύ των δύο αφήνει αδιάφορο τον λαό και περιορίζεται στην κρατικοδίαιτη νομενγκλατούρα που διψάει για την εξουσία.
  Δείτε την πραγματικότητα ,έστω μιά φορά, και μην ονειροβατείτε.
  Μετά το Πασοκ ακολουθεί η νδ και το πολιτικό σύστημα θα μεταβληθεί άρδην με απρόβλεπτες συνέπειες για την χώρα.

 2. Ο/Η πρεζα tv λέει:

  Το καραβι εχει βουλιαξει εδω και καιρο…αλλα δεν ξερω γιατι τοσο ενδιαφερον απο Ελληνες blogger…

 3. Ο/Η animalis λέει:

  Ο λάθος δρόμος έχει ακολουθηθεί χρόνια από τον Βαγγέλη.
  Διάβασε κάτι που βρήκα.
  http://animalis.wordpress.com/2007/10/24/

 4. Ο/Η Mαριαλένα λέει:

  Θα μπορούσαν όλα να είχαν γίνει με λίγο τακτ. Ο Βενιζέλος όμως είναι χοντρός και σωματικά και στη συμπεριφορά του. Ποιός μιλάει για αχρηστία κτλ; Πως αν εκλεγεί ο Παπανδρέου θα υπάρξει υπό τη σκιά του; Βέβαια σήμερα απείλησε έμμεσα ότι θα φύγει από το ΠΑΣΟΚ άμα χάσει αφού θεωρεί ότι έχει προσφέρει όσα μπορούσε σα βουλευτής και υπουργός (έλεος στελέχη που είναι 40 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ τι θα έπρεπε να πουν;)
  Αν δεν υπήρχαν οι δηλώσεις του αυτές (τον Πάγκαλο όλοι τον ξέρουμε), όλα θα ήταν καλύτερα, συνεχίζει όμως να πολώνει……..

 5. Ο/Η ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ λέει:

  Πάντως, και αυτή η περίφημη ικανότητα του Bενιζέλου να κερδίσει τις εκλογές εγώ βλέπω να τίθεται σε αμφισβήτηση από τις καθημερινές χοντροκομένες γκάφες του που δείχνουν έλειψη ψυχραιμίας και πειθαρχίας. Υποτίθεται ότι είναι ο μοναδικός δείκτης στον οποίο προηγείται του Παπανδρέου και νομίζω ότι και αυτή η φήμη που τον ακολουθεί διαλύεται σιγά-σιγά.

 6. Ο/Η skybaba λέει:

  Υπήρξα φοιτητής του στη Νομικη Θεσσαλονίκης το 1988, ο άνθρωπος στην αίθουσα είναι τέλειος, τα λέει μαγικά, έξω από την αίθουσα ο αθλιότερος όλων.
  Είναι και γκομενιάρης ο χοντρός και κάλα.
  Οκτώ το πρωί εξετάζει προφορικά Συνταγματικό στο γραφείο του. Εμφανίζεται συμφοιτήτρια, μπουζουκάτη ξανθιά, τακούνι, βάψιμο επαγγελματικό, τσοντέ.. (δεν έχω κανένα πρόβλημα).
  Εμεις, τέσσερις ξενύχτηδες, με αγωνία, πρωτοετής, χάλια κατάσταση.
  Και σκάει ο χοντρός.
  Με τη μία κολλάει το μάτι του και ανάβει και δεν καταλαβαίνει τιποτα.
  προσφέρει καφεδάκι (μόνο σε αυτή φυσικά) σε ένα γλοιώδες ευγενικό
  και συνεχίζει το πέσιμο με αστειάκια και γελάκια σαν να μην υπήρχαμε
  Εμετός…..
  Δεν το πίστευα. Σοκ
  Σοβαρεύτηκε, μας κοίταξε με υπεροψία μας έκανε μια δυό ερωτήσεις στον καθένα, τις απάντησε περίπου ο ίδιος και μας έκοψε με συνοπτικές διαδικασίες.
  Η υποψιασμένη συμφοιτήτρια πέρασε με μια ερώτηση που την απάντησε και αυτή ο ίδιος και έμεινε στο γραφείο του να συζητήσουν για την πρόοδο της.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s