ΟΧΙ στην παιδική πορνογραφία! Μη σπάσετε την αλυσίδα

Posted: 17 Οκτωβρίου 2007 by admin in Γενικά, Διάβασα, Διαδίκτυο, Παιδεία
Ετικέτες: , ,

Τις τελευταίες μέρες διαβάσα ότι ένα μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας εξάρθρωσε η γαλλική αστυνομία, συλλαμβάνοντας περισσότερα από 310 άτομα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι διακινούσαν παιδικό πορνογραφικό υλικό μέσω του Διαδικτύου. Εξάρθρωση ανάλογου δικτύου και στη Γερμανία.

Σε ανακοίνωση των γαλλικών Αρχών αναφέρεται ότι 144 από τα άτομα που συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Γαλλίας από τη Δευτέρα έχουν παραδεχθεί ήδη ότι είχαν προωθήσει στο Internet βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου με νεαρά κορίτσια. Ορισμένοι ομολόγησαν επίσης ότι είχαν βιάσει η κακοποιήσει σεξουαλικά παιδιά, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι περί τους 20.

«Είναι άνδρες από όλα τα κοινωνικά στρώματα, εκπαιδευτικοί, ανώτερα στελέχη εταιρειών, στρατιωτικοί ακόμη και εργάτες» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας, η οποία κατά τις έρευνες που έκανε στα σπίτια των υπόπτων ανακάλυψε περισσότερες από δύο εκατομμύρια φωτογραφίες και 28.000 βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου.

Δίκτυο που διακινούσε παιδική πορνογραφία εξάρθρωσε και η γερμανική αστυνομία στο δυτικό κρατίδιο Σαρ. Ερευνήθηκαν 110 διαμερίσματα και κατασχέθηκαν 212 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πάνω από 7.000 DVD και CD, ανέφερε εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Σάαρμπρουκ.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει διεθνώς τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο διακίνησης παιδικής πορνογραφίας μέσω Διαδικτύου. Οι επιτυχίες των διωκτικών αρχών, αν και πολλές, δεν είναι αρκετές για να περιορίσουν τη διακίνηση. «Θυμίζει τον μύθο της Λερναίας Υδρας. Κόβεις ένα κεφάλι και φυτρώνουν δύο». Οι εξηγήσεις που δίνουν οι ειδικοί για τη ραγδαία εξάπλωση του φαινομένου είναι ψυχολογικές και κοινωνικές. Ωστόσο η παιδική πορνογραφία έχει και μια διόλου ευκαταφρόνητη οικονομική διάσταση. Κερδισμένοι είναι όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτή την αρρωστημένη συναλλαγή, εκτός φυσικά από τα παιδιά, οι ψυχές των οποίων μένουν για πάντα σημαδεμένες από τη βαρβαρότητα των εκμεταλλευτών τους. Ο αριθμός των ιστοσελίδων που φιλοξενούν τέτοιο περιεχόμενο ανά τον κόσμο σπανίως πέφτει κάτω από τις 100.000. Και οι δημιουργοί αυτών των ιστοσελίδων είναι τις περισσότερες φορές οι ίδιοι που εκμεταλλεύονται τα παιδιά που γίνονται βορά στις ορέξεις των εμπόρων λευκής σαρκός. Λύση για να γλιτώσουν οι γονείς τα παιδιά τους από τέτοιο θέαμα στο Internet δεν είναι μόνο η διαρκής αστυνόμευση. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους γονείς και τους συμβουλεύουν να ελέγχουν οι ίδιοι τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται τα παιδιά τους. Στην Ελλάδα το φαινόμενο της παιδικής πορνογραφίας παρουσιάζει έξαρση και οι αξιωματικοί Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακαλύπτουν ολοένα και πιο «σκληρό» υλικό στους υπολογιστές των δραστών.

ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟ 2 ΛΕΠΤΑ!!!

Mη σπάσετε την αλυσίδα…
μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να ανάψουμε περισσότερα από 4,000,000
κεριά στείλτε το e-mail σε όσους περισσότερους μπορείτε.
Ανοίξτε την παρακάτω διεύθυνση και ακολουθήστε τις οδηγίες μέχρι το τέλος.
Ανάψτε ένα κερί κατά της παιδικής πορνογραφίας .
Είναι σημαντικό.

http://www.lightamillioncandles.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s