Για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ

Posted: 15 Οκτωβρίου 2007 by admin in Παπανδρέου, Πολιτική
Ετικέτες: , ,

Προσυπογράφω και εγώ το κείμενο «για ένα νέο ξεκίνημα»! που δημοσιεύει σήμερα ο Mike και καλεί όσους συμμερίζονται αυτές τις απλές αλήθειες να κάνουν το ίδιο…

Πρόκειται για μια «καλή αρχή», μια «ευκαιρία» που δίνει στην κεντροαριστερά η εσωτερική αναμέτρηση ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Μια αναμέτρηση που αφορά όμως όλη την κοινωνία.

Υπάρχουν ΔΩΔΕΚΑ ΛΟΓΟΙ για μια διαφορετική και καλύτερη ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ:

 1. Το εκλογικό αποτέλεσμα της 16ης Σεπτεμβρίου ειδώθηκε μέχρι σήμερα σαν κρίση, αλλά μπορεί να είναι ή να γίνει μια ευκαιρία.
 2. Ο ρόλος του Προέδρου και σε περίπτωση νίκης και σε περίπτωση ήττας είναι καταλυτικός, δεν είναι όμως αποκλειστικός. Γιαυτό πρέπει να επιμεριστούν οι ευθύνες στο συνολικό ‘προϊόν ΠΑΣΟΚ’ με ειλικρίνεια και πολιτική γενναιότητα, λαμβάνοντας υπόψη την ιστορική διαδρομή, την κυβερνητική του περίοδο και την σύγχρονη εσωτερική και διεθνή συγκυρία.
 3. Πρέπει να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες του ‘νικηφόρου’ ΠΑΣΟΚ, να αναζητηθούν οι αιτίες της σταδιακής κοινωνικής στροφής προς το συντηρητισμό τόσο στην Ελλάδα όσο και παντού, να καταδικαστούν έμπρακτα οι καθεστωτικές πρακτικές, η διαφθορά στελεχών που ήταν ενδεχομένως ταυτόχρονα αξιωματούχοι στο κόμμα και το κράτος.
 4. Η λογική που θεωρεί πως όλα ήταν καλά μέχρι το 2004 που ο λαός έπαψε να εμπιστεύεται στο ΠΑΣΟΚ την εξουσία, δεν είναι μόνο ρηχή, απλουστευτική και επιπόλαιη αλλά αποκρύπτει τον ολέθριο για πολιτικό σχηματισμό κίνδυνο της ταύτισης της ύπαρξής του με την εξουσία.
 5. Η ανάληψη της ευθύνης της εξουσίας, οφείλει να είναι η φυσική συνέπεια της έκφρασης πλειοψηφικών κοινωνικών ρευμάτων, να είναι δηλαδή το αιτιατό και όχι το αίτιο ύπαρξης ενός κόμματος.
 6. Η κοινωνία συντηρητικοποιήθηκε :
 7. – γιατί οι διεθνείς συνθήκες, με την οικονομική παγκοσμιοποίηση και την κυριαρχία του οικονομικού φιλελευθερισμού δημιούργησαν το κατάλληλο γι’αυτή την εξέλιξη πλαίσιο,
  – γιατί ένας ισχυρός πυρήνας ‘κυβερνητικής’ λογικής του ΠΑΣΟΚ, απορροφημένος από την διαχείριση της εξουσίας, υποτίμησε τα σημάδια της φθοράς και των νέων προκλήσεων,
  – γιατί αυτό το παράλληλο με το Κίνημα, προσωποπαγές ΠΑΣΟΚ, δεν αντιστάθηκε στην καθιέρωση ελιτίστικων ομάδων στο κόμμα και το κράτος, που το μόνο που τις ενδιέφερε ήταν η επιβίωση και αναπαραγωγή τους,
  – γιατί δεν ανανέωσε το πολιτικό του δυναμικό με αποτέλεσμα γενεές ολόκληρες από την κοινωνία να μην αντιπροσωπεύονται,
  – γιατί υστέρησε στην αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου προς τους ασθενέστερους,
  – γιατί κάποιοι λειτούργησαν σαν μεσίτες κρατικών υπηρεσιών, διαφθείροντας έτσι την ίδια την κοινωνία,
  – γιατί ενώ απομάκρυνε τον πολίτη από την παραγωγή πολιτικής, στο τέλος κάποιοι αποφάνθηκαν ότι οι πολίτες είναι αδιάφοροι, ειδικά οι νέοι,
  – γιατί κάποιοι ενοχοποίησαν τελικά αυτούς που δεν είναι αδιάφοροι, αλλά διαφορετικοί,
  – γιατί εκείνο το ΠΑΣΟΚ γύρισε σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας την πλάτη.

 8. Η αναφορά σε μια κοινή ευθύνη για όσα έχουν συμβεί, το «εμείς» που φταίμε για όλα αυτά, είναι αναγκαστικά απλουστευτική. Στην πορεία και τη διαδρομή αυτή, υπάρχουν και ατομικές και προσωπικές ευθύνες. Δεν μοιραζόμαστε όμως όλοι ισότιμα τον προσανατολισμό και την εφαρμογή των πολιτικών, ούτε κατά συνέπεια και τις ευθύνες.
 9. Τίποτα δεν είναι πια εύκολο, γιατί χάθηκε σωρευτικά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το momentum της σταδιακής προσαρμογής στις νέες πραγματικότητες.
 10. Το πολιτικό κεφάλαιο της 3ης του Σεπτέμβρη έχει πλέον υποθηκευθεί. Ιστορικά, θα μένει πάντα εκεί για να μας διδάσκει πώς σε μια δύσκολη συγκυρία, εκφράστηκαν και ενοποιήθηκαν κοινωνικές, δημοκρατικές δυνάμεις, πώς απέκτησαν προγραμματική υπόσταση και πώς αξίωσαν την ευκαιρία για την υλοποίησή τους.
 11. Σήμερα, μια νέα διακήρυξη είναι απαραίτητη. Μια ιδεολογική επανίδρυση του κινήματος που θα επαναφέρει τους πάντες στην ίδια αφετηρία, καταργώντας στεγανά και επετηρίδες, αυλικούς και βαρόνους, κρατώντας το νήμα των πάγιων και διαχρονικών αρχών και αξιών του κινήματος, την αυτο-οργάνωση, την κοινωνία των πολιτών, τον κοινωνικό έλεγχο της εξουσίας, την κοινωνική λογοδοσία, τη συμμετοχή των πολιτών για να μην παράγεται η πολιτική ερήμην τους και εις βάρος τους, τη συμμετοχική δημοκρατία, επαναφέροντας και πάλι σε ισχύ, χαμένες αρχές όπως αυτήν της αλληλεγγύης των γενεών, εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα τις παλιές, με νέες αξίες και αρχές που προέκυψαν από την κοινωνική εξέλιξη, όπως της οικο-ανάπτυξης, της ψηφιακής επανάστασης, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, της αξιολόγησης προσώπων και διαδικασιών, με όρους ποιότητας, οριζόντια και κάθετα (ποιότητα παντού).
 12. Πάνω σε τέτοιες αρχές και αξίες θα σφυρηλατηθεί και θα εξασφαλιστεί η ενότητα του ΠΑΣΟΚ και όχι πάνω σε ‘κατάλληλα’ πρόσωπα και στρατηγικές που εκπονούνται σε κλειστά γραφεία, εκφέρονται προνομιακά από τα ΜΜΕ και υποστηρίζονται από εξωπολιτικά, οικονομικά συμφέροντα.
 13. Για όλους εμάς που εκφραζόμαστε από τα ανωτέρω, η επιλογή στις εκλογές της 11ης Νοεμβρίου είναι προφανής. Είναι μια επιλογή συνεπής στην κοινή μας ιστορία και την επιθυμητή προοπτική που αντί για την εξουσία έχει να κάνει με το περιεχόμενο της, αντί για την φιλοδοξία έχει να κάνει με τις αρχές μας, αντί για τα πρόσωπα έχει να κάνει με τις δομές μιας ελπιδοφόρας πολιτικής λειτουργίας.
Σχόλια
 1. Ο/Η papaioannou λέει:

  Η «Πλατφόρμα»που υπογράφεται υπο κρίση λέξη προς λέξη.

  Θεση:1. Το εκλογικό αποτέλεσμα της 16ης Σεπτεμβρίου ειδώθηκε μέχρι σήμερα σαν κρίση, αλλά μπορεί να είναι ή να γίνει μια ευκαιρία.

  ΑΠ:Διάολε με τα νομίσματα και τα «μπορεί» θα κάνουμε χωριό.

  Θέση:2. Ο ρόλος του Προέδρου και σε περίπτωση νίκης και σε περίπτωση ήττας είναι καταλυτικός, δεν είναι όμως αποκλειστικός. Γιαυτό πρέπει να επιμεριστούν οι ευθύνες στο συνολικό ‘προϊόν ΠΑΣΟΚ’ με ειλικρίνεια και πολιτική γενναιότητα, λαμβάνοντας υπόψη την ιστορική διαδρομή, την κυβερνητική του περίοδο και την σύγχρονη εσωτερική και διεθνή συγκυρία.

  ΑΠ:Συμφωνώ Μόνο εάν αναφερόμαστε στην ήττα της 16 Σεπτεμβρίου και στους υπεύθυνους για αυτή. Έτσι και αλλιώς όλοι ξέρουμε ότι ήραν πολλοί γύρω από τον ΓΑΠ και άρα είναι συνυπεύθυνοι για αυτή την ήττα.

  Θέση:3. Πρέπει να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες του ‘νικηφόρου’ ΠΑΣΟΚ, να αναζητηθούν οι αιτίες της σταδιακής κοινωνικής στροφής προς το συντηρητισμό τόσο στην Ελλάδα όσο και παντού, να καταδικαστούν έμπρακτα οι καθεστωτικές πρακτικές, η διαφθορά στελεχών που ήταν ενδεχομένως ταυτόχρονα αξιωματούχοι στο κόμμα και το κράτος.

  ΑΠ:Η απάντηση είναι μόνο μια και είναι ο Γιωργάκης. Αυτό το όνομα και το υποκοριστικό «..ακης» μας χαρακτήρισε τριάμισι χρόνια. Δεδομένου ότι ο πρώην ΥΠΕΞ πριν αναλάβει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου το υποκοριστικό …ακης το απόκτησε στην πορεία και μας χαντάκωσε.

  Θέση:4. Η λογική που θεωρεί πως όλα ήταν καλά μέχρι το 2004 που ο λαός έπαψε να εμπιστεύεται στο ΠΑΣΟΚ την εξουσία, δεν είναι μόνο ρηχή, απλουστευτική και επιπόλαιη αλλά αποκρύπτει τον ολέθριο για πολιτικό σχηματισμό κίνδυνο της ταύτισης της ύπαρξής του με την εξουσία.

  ΑΠ:Δυστυχώς για κάποιους δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ και δεμ θα γίνουμε. Αύριο ο μπορεί να κλιθούμε να κυβερνήσουμε γιατί αυτός είναι ο στόχος των κομμάτων εξουσίας. Είμαστε ένα κόμμα εξουσίας λοιπόν και κρινόμαστε στις εθνικές εκλογές όσον αφορά την ετοιμότητα μας να κυβερνήσουμε. Στο κάτω κάτω εάν ο Γιώργος έκρινε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι έτοιμο να κυβερνήσει γιατί ζήταγε εκλογές από το Φεβρουάριο του 2007;;
  …Α ναι ξέχασα προφανώς τον υπονόμευσαν και εδώ.

  Θέση:5. Η ανάληψη της ευθύνης της εξουσίας, οφείλει να είναι η φυσική συνέπεια της έκφρασης πλειοψηφικών κοινωνικών ρευμάτων, να είναι δηλαδή το αιτιατό και όχι το αίτιο ύπαρξης ενός κόμματος.

  ΑΠ:Σωστό αλλά τα ρεύματα δεν τα διαμορφώνουμε εμείς τα διαμορφώνει η κοινωνία. Η αδυναμίας μας να τα συλλάβουμε είναι ευθύνη τη ηγεσίας. Που…. όπως λέγαμε υπονομεύτηκε… και οδηγήθηκε στο να ασχολείται με το πλειοψηφικό;;; (ρεύμα) υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16.

  Θέση:6. Η κοινωνία συντηρητικοποιήθηκε :
  – γιατί οι διεθνείς συνθήκες, με την οικονομική παγκοσμιοποίηση και την κυριαρχία του οικονομικού φιλελευθερισμού δημιούργησαν το κατάλληλο γι’αυτή την εξέλιξη πλαίσιο,
  – γιατί ένας ισχυρός πυρήνας ‘κυβερνητικής’ λογικής του ΠΑΣΟΚ, απορροφημένος από την διαχείριση της εξουσίας, υποτίμησε τα σημάδια της φθοράς και των νέων προκλήσεων,
  – γιατί αυτό το παράλληλο με το Κίνημα, προσωποπαγές ΠΑΣΟΚ, δεν αντιστάθηκε στην καθιέρωση ελιτίστικων ομάδων στο κόμμα και το κράτος, που το μόνο που τις ενδιέφερε ήταν η επιβίωση και αναπαραγωγή τους,
  – γιατί δεν ανανέωσε το πολιτικό του δυναμικό με αποτέλεσμα γενεές ολόκληρες από την κοινωνία να μην αντιπροσωπεύονται,
  – γιατί υστέρησε στην αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου προς τους ασθενέστερους,
  – γιατί κάποιοι λειτούργησαν σαν μεσίτες κρατικών υπηρεσιών, διαφθείροντας έτσι την ίδια την κοινωνία,
  – γιατί ενώ απομάκρυνε τον πολίτη από την παραγωγή πολιτικής, στο τέλος κάποιοι αποφάνθηκαν ότι οι πολίτες είναι αδιάφοροι, ειδικά οι νέοι,
  – γιατί κάποιοι ενοχοποίησαν τελικά αυτούς που δεν είναι αδιάφοροι, αλλά διαφορετικοί,
  – γιατί εκείνο το ΠΑΣΟΚ γύρισε σε μεγάλα τμήματα της κοινωνίας την πλάτη.

  ΑΠ:Αν η κοινωνία ήταν συντηρητική η Αριστερά δεν θα είχε 31 βουλευτές

  Θέση:7. Η αναφορά σε μια κοινή ευθύνη για όσα έχουν συμβεί, το «εμείς» που φταίμε για όλα αυτά, είναι αναγκαστικά απλουστευτική. Στην πορεία και τη διαδρομή αυτή, υπάρχουν και ατομικές και προσωπικές ευθύνες. Δεν μοιραζόμαστε όμως όλοι ισότιμα τον προσανατολισμό και την εφαρμογή των πολιτικών, ούτε κατά συνέπεια και τις ευθύνες.

  ΑΠ:Προφανώς είναι απλουστευτική αλλά όχι αρκετά Η απόλυτα απλουστευτική θα ήταν να αναλάβει τις ευθύνες ένας και να φύγει και από ότι βλέπω έτσι θα γίνει τελικά

  Θέση:8. Τίποτα δεν είναι πια εύκολο, γιατί χάθηκε σωρευτικά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το momentum της σταδιακής προσαρμογής στις νέες πραγματικότητες.\

  ΑΠ:Ναι κάτι χάσαμε εδώ αλλά… ρε παιδιά η ΝΔ δεν άλλαξε τόσο πολύ για να θεωρούμε ότι επισε αυτό momentum. Μην τρελαθούμε κιόλας. Η ίδια παλιά δεξιά είναι.

  θέση:9. Το πολιτικό κεφάλαιο της 3ης του Σεπτέμβρη έχει πλέον υποθηκευθεί. Ιστορικά, θα μένει πάντα εκεί για να μας διδάσκει πώς σε μια δύσκολη συγκυρία, εκφράστηκαν και ενοποιήθηκαν κοινωνικές, δημοκρατικές δυνάμεις, πώς απέκτησαν προγραμματική υπόσταση και πώς αξίωσαν την ευκαιρία για την υλοποίησή τους.

  ΑΠ:Αυτό δηλαδή σημαίνει επανίδρυση;;; Σύντροφοι ο μόνος που μπορεί να επανιδρύσει το ΠΑΣΟΚ είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου. Για πρακτικούς λόγους βέβαια δεν είναι μαζί μας! Άρα το μόνο που μπορούμε ένα κάνουμε είναι αλλαγή πορείας. Όλο αυτό μου ακούγεται σαν την επανίδρυση του κράτους που λέει ο Καραμανλής .

  Θέση:10. Σήμερα, μια νέα διακήρυξη είναι απαραίτητη. Μια ιδεολογική επανίδρυση του κινήματος που θα επαναφέρει τους πάντες στην ίδια αφετηρία, καταργώντας στεγανά και επετηρίδες, αυλικούς και βαρόνους, κρατώντας το νήμα των πάγιων και διαχρονικών αρχών και αξιών του κινήματος, την αυτο-οργάνωση, την κοινωνία των πολιτών, τον κοινωνικό έλεγχο της εξουσίας, την κοινωνική λογοδοσία, τη συμμετοχή των πολιτών για να μην παράγεται η πολιτική ερήμην τους και εις βάρος τους, τη συμμετοχική δημοκρατία, επαναφέροντας και πάλι σε ισχύ, χαμένες αρχές όπως αυτήν της αλληλεγγύης των γενεών, εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα τις παλιές, με νέες αξίες και αρχές που προέκυψαν από την κοινωνική εξέλιξη, όπως της οικο-ανάπτυξης, της ψηφιακής επανάστασης, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, της αξιολόγησης προσώπων και διαδικασιών, με όρους ποιότητας, οριζόντια και κάθετα (ποιότητα παντού).
  Πάνω σε τέτοιες αρχές και αξίες θα σφυρηλατηθεί και θα εξασφαλιστεί η ενότητα του ΠΑΣΟΚ και όχι πάνω σε ‘κατάλληλα’ πρόσωπα και στρατηγικές που εκπονούνται σε κλειστά γραφεία, εκφέρονται προνομιακά από τα ΜΜΕ και υποστηρίζονται από εξωπολιτικά, οικονομικά συμφέροντα.

  ΑΠ: Σύντροφοι ο ΓΑΠ όπως και κάθε μελλοντικός αρχηγός θα είναι περαστικός από το κόμμα . Δεν είναι δυνατόν να βάζουμε νέα διακήρυξη κάθε λίγα χρόνια. Έλεος!!! Το μοναστήρι να είναι καλά και ενωμένο και από αρχηγούς όσους θέλετε.

  Θεση:12 Για όλους εμάς που εκφραζόμαστε από τα ανωτέρω, η επιλογή στις εκλογές της 11ης Νοεμβρίου είναι προφανής. Είναι μια επιλογή συνεπής στην κοινή μας ιστορία και την επιθυμητή προοπτική που αντί για την εξουσία έχει να κάνει με το περιεχόμενο της, αντί για την φιλοδοξία έχει να κάνει με τις αρχές μας, αντί για τα πρόσωπα έχει να κάνει με τις δομές μιας ελπιδοφόρας πολιτικής λειτουργίας.

  ΑΠ:Συμφωνώ και εγώ στηρίζω το Βενιζέλο!

  Καλό Αγώνα σύντροφοι.

  Ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει: Όσα δεν φτάνει η Αλεπού…

 2. Ο/Η Παντελής Μήτσιου λέει:

  Δύσκολα θα διαφωνήσει κανείς στα γενικά.

  Μια – δυό παρατηρήσεις:

  Δεν μ’ αρέσει η λογική της διάχυσης ευθυνών. Σ’ ένα αρχηγικό κόμμα εκ των πραγμάτων τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα συμβαίνοντα εντός αυτού τη φέρει ο πρόεδρος. Σύντροφοι, με την ίδια λογική, της ευθύνης του πολιτικού προϊστάμενου, ζητούσαμε την παραίτηση Πολύδωρα για λάθη που ίσως αφορούσαν το σύνολο της κυβέρνησης ή ακόμα και υπηρεσιακούς παράγοντες. Γιατί εδώ ισχύει διαφορετική λογική; Η λογική της διάχυσης των ευθυνών οδηγεί με σταθερά βήματα στην πλήρη ανευθυνότητα όλων. Κατά συνέπεια καταργεί τον απολογισμό.

  Η επανίδρυση με αυτοοργάνωση υποκρύπτει μιαν ηθελημένη υποκρισία. Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ, αναφερόμαστε στην αλληλεγγύη των γεννεών, αλλά μηδενίζουμε την οργάνωση και στεκόμαστε έξω από αυτήν με σκοπό να την …επανιδρύσουμε. Θα ήταν ειλικρινέστερο να δηλωθεί ότι θεωρείτε την οργάνωση ανίκανη να ξεπεράσει την παθογένεια της, γι’ αυτό απλά την ξεπερνάτε. Η απορία μου είναι αν, πότε και πως θα συναντηθούν στην πορεία τους η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ και η …αυτοοργάνωση των υποστηρικτών του ΓΑΠ. (φοβάμαι ότι η συνάντηση δεν θα είναι χωρίς θύματα)

  Επιμένω στην άποψή μου. Οι προθέσεις σας μπορεί να είναι άριστες. Οι πράξεις σας είναι που με ανησυχούν.

 3. Ο/Η stefan λέει:

  Κύριε Μήτσιου
  Βλέπω συνεχίζετε την κριτική σας σε σε τοπικές πρωτοβουλίες ,χρησιμοποιώντας τώρα πια και την (απωθητική σε μένα) τακτική του copy -paste σε διάφορα ιστολόγια.
  Έριξα λοιπόν και εγω τα ζάρια και έλαχε στον Παπανώτα να απαντήσω απο Λάρσα μεριά , που λέει και η Ντίνα.

  Κύριε Μήτσιου
  Το παλεύω να καταλάβω τι σας ενοχλεί τελικά? Η πρωτοβουλία αυτή καθ’ αυτή , αυτοί που την στηρίζουν, το περιεχόμενο, τι?
  Λέτε «να συναντηθουν η οργάνωση με την αυτο-οργάνωση» . Ξεχνάτε ότι αυτη την ώρα δεν υπάρχει το πρώτο (μη μου πειτε τωρα ότι εσεις βλέπετε οργάνωση ΠΑΣΟΚ) και το δεύτερο είναι στα σπάργανα. Τι να συναντηθούν ? Πως και ποιοι?

  Μας ρωτάτε αν θεωρούμε την «οργάνωση» ανίκανη να ξεπεράσει την «παθογένεια » της ? Ωραία … σας απαντώ εγω ειλικρινέστατα . εγω δεν τη θεωρώ απλά ανίκανη. τη θεωρώ ξεπερασμένη , απωθητική , πεθαμένη… την έχω ξεπεράσει προ καιρού…και ελπίζω σε κάτι καινούργιο … να το πω καλύτερα …δεν ελπίζω , απαιτώ κατι καινουργιο και απαιτώ και το δικό μου ρόλο σε αυτό το καινούργιο…

  Λέτε ότι σας ανησυχούν οι πράξεις μας ! Γιατί κύριε Μήτσιου? Κρυφτήκαμε ? Υπονομεύσαμε κανέναν? Περιφρονήσαμε κανέναν? Ανοιχτά κόσμο καλούμε? γιατί δεν σας ενοχλούν πράξεις άλλων που τάζουν , τάζουν , τάζουν μέχρι και την τελευταία θέση κλητήρα που κυκλοφορεί στο δημόσιο . γιατί δεν σας ενοχλούν οι ΜΗ πράξεις κάποιων , που για χρόνια ήταν υπέυθυνοι (απο τη θέση του γραμματέα) για το κόμμα και για τη συμμετοχική δημοκρατία και τώρα μας παρουσιάζουν κλεμμένες ιδέες σαν δικές τους προτάσεις ?

  Ειλικρινά απορώ . Δώστε μου ένα επιχείρημα τι σας ενοχλεί… γιατί αυτή η ΜΗ επιχειρηματολογία είναι εξίσου ενοχλητική για μας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s