Bloggers sto Papandreou.gr

Posted: 1 Οκτωβρίου 2007 by admin in Διαδίκτυο, Παπανδρέου, Πολιτική
Ετικέτες: , , , ,

Ερευνώντας την μπλογκόσφαιρα συναντάμε πολλά ατομικά και συλλογικά blogs που στηρίζουν ή αναφέρονται στον Γιώργο Παπανδρέου. Δύσκολο να τα παραθέσεις κανείς όλα, χωρίς από αμέλεια, να παραλείψει κάποιο. Καταγράφουμε ένα αριθμό από αυτά στους Σχετικούς Συνδέσμους, ζητώντας προκαταβολικά συγγνώμη για οποιαδήποτε, μη ηθελημένη, παράλειψη μας.

Τα ερωτήματα έχουν απαντηθεί. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι εγγυητής και ανυποχώρητος θεματοφύλακας των δημοκρατικών διαδικασιών μέσα στο Κίνημα. Η νέα ενότητά απαιτεί να κατακτηθούν τρεις στόχοι. Πρώτος στόχος, να προχωρήσει το Κίνημα σε ένα διάλογο ζωντανό, δημοκρατικό, συντεταγμένο, πολιτικό. Δεύτερος στόχος, το αποτέλεσμα της διαδικασίας, μέχρι και το τακτικό Συνέδριο, πρέπει να διαμορφώσει και να αποτυπώσει την ξεχωριστή ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ, τις πολιτικές προτεραιότητες και τις οργανωτικές του αλλαγές Τρίτος στόχος, νέα ενότητα βασίζεται στη νέα αντιπολίτευση που θα ασκηθεί.

Η Ντίνα Σδράλη απαντά σε 2 ερωτήσεις για τα blogs που στηρίζουν τον Γ. Α. Παπανδρέου σε σχέση με την συμμετοχή και την λογοκρισία.

Μερικά αποσπάσματα

[…Είναι για να δηλώσουμε ότι είμαστε παρόντες στη στήριξη κάποιων ιδεών που είναι για μας κοινές. Ο καθένας το κάνει ξεχωριστά μέσα από το προσωπικό του blog αλλά η ομάδα προβάλλει και συμβολίζει την ενότητα τη συλλογικότητα και την κοινή δράση για ένα σκοπό και αυτό είναι το πιο σημαντικό…]

[…Δεν στηρίζουμε τυφλά ένα πρόσωπο ή ένα όνομα, είμαστε αρκετά συνειδητοποιημένοι στο τι ακριβώς συμβολίζει για μας ο ίδιος, οι ιδέες του και το πρόγραμμά του…]

[…Αυτό που περιμένουμε είναι η ανταπόκριση σε αυτό το κάλεσμα όχι μόνο των ομοϊδεατών φυσικά αλλά και των αναποφάσιστων και αυτό επιδιώκεται πιο εύκολα μέσα από τη συλλογικότητα αλλά και από το γεγονός ότι δεν είμαστε ανώνυμοι σε αυτή την προσπάθεια αφού άλλωστε έχουμε παραθέσει τα ονοματεπώνυμά μας και τις προσωπικές μας σελίδες…]

[…Η αλήθεια είναι ότι όσο διευρύνεται το φάσμα της συμμετοχής στο διαδίκτυο άλλο τόσο και η ελευθερία της έκφρασης. Και επίσης αλήθεια είναι ότι στο όνομα αυτής της ελευθερίας λόγου και έκφρασης πολλές φορές οι χρήστες υπερβαίνουν τα όρια και βάζω κι εμάς μέσα γιατί όλοι έχουμε χάσει τον έλεγχο κάποιες φορές…]

[…Πάντα υπάρχουν όμως και άτομα χωρίς χιούμορ που είναι πολύ μα πολύ κακό! Δυστυχώς επειδή πλέον το διαδίκτυο είναι προσβάσιμο από μεγάλο ποσοστό χρηστών δεν υπάρχει απόλυτος έλεγχος και στα σχόλια πιστεύω αυτός είναι ο λόγος του moderation…]

Τα blogs που αναφέρονται στο δικτιακό τόπου του Γ. Α. Παπανδρέου

Σχόλια
 1. Ο/Η ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ λέει:

  Kαι όλοι μας θα βρεθούμε στη συγκέντρωση του Bαγγέλη Bενιζέλου κραδένοντας πλαστική σημαία …

 2. Ο/Η Stefanos N. Papanotas λέει:

  Δεν είναι κακό να πάνε και μερικοί από εμάς θα έχει ενδιαφέρον…!!!

 3. Ο/Η apasxolisi λέει:

  Τo blog του απολυμένου από την ΓΣΕΕ Δημοσιογράφου για θέματα εργασίας και ότι άλλο κάτσει…
  http://apasxolisi.wordpress.com/

 4. Ο/Η divaynne λέει:

  θα εχει πλάκα μάλλον εννοείς και το λες πιο κόσμια…

 5. Ο/Η gapvsbeni λέει:

  Προσθέστε και το δικό μου blog σας παρακαλώ στην παραπάνω λίστα. Το link είναι:

  gapvsbeni.pblogs.gr

  Επίσης διαβάστε και την πρότασή μου για δήλωση συμμετοχής αλλά αποχή από την συγκέντρωση που οργανώνει ο κ. Βενιζέλος με τους bloggers εδώ:

  http://gapvsbeni.pblogs.gr/2007/10/apohh-twn-bloggers-apo-thn-synanthsh-me-benizelo.html

 6. Ο/Η divaynne λέει:

  επιτέλους με 2 λλ είμαι!!!!!!!!!

 7. Ο/Η anonymous λέει:

  Προτάσεις για την οργανωτική δομή του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος

  Την πρότασή του για την οργανωτική δομή του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τη Δευτέρα από τη Χαριλάου Τρικούπη, ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.

  Μεταξύ των προτάσεων που κατέθεσε ο κ. Βενιζέλος περιλαμβάνεται η εκλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το σύνολο των μελών και φίλων του Κινήματος που περιλαμβάνονται σε εκκαθαρισμένο και πιστοποιημένο από την Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΚΑΠ) ψηφιακό μητρώο. Η θητεία του προέδρου θα είναι τετραετής.

  Η πρόταση συμπληρώνεται με την εκλογή του γραμματέα και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ από τακτικό Συνέδριο που συνέρχεται κάθε τρία χρόνια. Το Πολιτικό Συμβούλιο θα είναι ολιγομελές και θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα.

  Για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η πρόταση Βενιζέλου προβλέπει συντονισμό της από πενταμελές εκλεγμένο προεδρείο που λειτουργεί με επικεφαλής τον γραμματέα της, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως επικεφαλής της, «δεν ασκεί το δικαίωμα διαγραφής βουλευτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά παραπέμπει κάθε παράπτωμα άξιο λόγου στην Επιτροπή Καταστατικού και Δεοντολογίας».

  Επίσης, συγκροτείται Πολιτική Γραμματεία που συνεδριάζει καθημερινά και η οποία αποτελείται από τον πρόεδρο και τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, τον γραμματέα του Πολιτικού Σχεδιασμού, τον εκπρόσωπο Τύπου και τα κατά περίπτωση αρμόδια στελέχη.

  Συγκροτείται Κεντρική Πολιτική Επιτροπή που συνεδριάζει το αργότερο κάθε δίμηνο και αποτελείται από το Πολιτικό Συμβούλιο και άλλα 140 μέλη που εκλέγονται από το Συνέδριο.

  Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την πρόταση Βενιζέλου, συγκροτείται από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, την Κοινοβουλευτική Ομάδα, την ομάδα των ευρωβουλευτών, τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ στις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές
  οργανώσεις, στην ΕΝΑΕ, στην ΚΕΔΚΕ, και σε κοινωνικούς φορείς, καθώς και εκπροσώπους της νεολαίας και τους γραμματείς των περιφερειακών επιτροπών. Το Εθνικό Συμβούλιο συνέρχεται σε τακτική σύνοδο κάθε τετράμηνο.

  Ο κ. Βενιζέλος πρότεινε τη θεσμοθέτηση μεγίστου αριθμού δύο συνεχόμενων και τριών συνολικά θητειών στα όργανα του ΠΑΣΟΚ σε όλα τα επίπεδα.

  Ο κ. Βενιζέλος προτείνει επίσης τη συγκρότηση «σκιώδους κυβέρνησης», ενώ τάχθηκε και υπέρ της κατοχύρωσης ρευμάτων και τάσεων μέσα στο ΠΑΣΟΚ με δυνατότητα παρέμβασης.

  Παρουσιάζοντας την πρότασή του, ο Ευ.Βενιζέλος τόνισε ότι αυτή είναι ανοιχτή σε διάλογο μέσα από τον οποίο θα οριστικοποιηθεί και θα κατατεθεί στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.

  Απαντώντας σε ερώτηση αν σε περίπτωση που εκλεγεί θα θέσει θέμα πρόωρων εκλογών, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο κ. Καραμανλής ήδη με την ομιλία του στις προγραμματικές δηλώσεις στένεψε απελπιστικά τους ορίζοντες της κυβέρνησής του.

  Έχουμε μια κυβέρνηση -σημείωσε- με οριακή αυτοδυναμία 152 βουλευτών που βλέπει κοινωνικούς κλυδωνισμούς και έρχονται, όταν έχουμε εξαγγελία αλλαγής εκλογικού νόμου, όταν έχουμε το προεκλογικό εκβιαστικό δίλημμα του Καραμανλή «ή αυτοδυναμία ή προσφυγή σε κάλπες» και όταν έχουμε Ευρωεκλογές σε 18 μήνες το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, καθώς δεν διαθέτει απεριόριστο χρόνο και δεν είναι μόνο του στο πολιτικό σκηνικό.

  Ό,τι κάνουμε ως τις 11 Νοεμβρίου έχει άμεση σχέση με τις εκλογές και την υπόσταση της παράταξης, καθώς δεν υπάρχει μέση λύση ούτε μπορούμε να κάνουμε βήμα σημειωτόν. Θα πρέπει αυτά που λέμε για νικηφόρο μεγάλο πατριωτικό ριζοσπαστικό και λαϊκό προοδευτικό Κίνημα να μετατραπεί σε πράξη και στο αποτέλεσμα των εκλογών. Και αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα για τους πολίτες, είπε ο κ. Βενιζέλος.

  Eρωτηθείς για το αν φοβάται διάσπαση του κόμματος μετά την 11η Νοεμβρίου, απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο και όσοι το καλλιεργούν δεν γνωρίζουν την κομματική ιστορία του Kινήματος.

  Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη φορά από τις εκλογές και από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που ο κ. Βενιζέλος, χρησιμοποίησε την αίθουσα των γραφείων της Χαριλάου Τρικούπη, για να παρουσιάσει τις πολιτικές του θέσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s