We Want Apple Greece!

Posted: 22 Νοεμβρίου 2006 by admin in Tech

Αυτό είναι το αίτημα μεγάλης μερίδας Ελλήνων, που χρησιμοποιούν υπολογιστές Macintosh αλλά και προϊόντα Apple γενικά.

Και το αίτημα αυτό …έγινε site (www.wewantAppleGreece.com) σε μια προσπάθεια δημοσιοποίησης και έτσι επίλυσης ίσως, των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αλλά και της γενικότερης περιθωριοποίησης που τυγχάνουν από την Apple Inc., πάντα σε σύγκριση με τους Ευρωπαίους συμπολίτες τους.

Η κοινότητα Ελλήνων χρηστών υπολογιστών Macintosh φαίνεται πως ξεσηκώθηκε για τα καλά, για την διεκδίκηση των έννομων δικαιωμάτων της, ως καταναλωτές!

«Το ποσοστό των προϊόντων της Αpple που πωλούνται στην ελληνική αγορά αυξάνεται συνεχώς. Παρόλα αυτά, έχει σχηματιστεί η άποψη πως διάφορες εταιρείες διανομής των προϊόντων αυτών αδυνατούν να κρατήσουν τις υπηρεσίες που παρέχουν στους πελάτες τους σε έναν έστω αποδεκτό βαθμό ποιότητας, συγκριτικά με τις υπόλοιπες αντιπροσωπείες της Apple ανά τον κόσμο» λένε μεταξύ άλλων στην ταυτότητά τους.

Και συνεχίζουν παρακάτω: «Αυτό που μας ενώνει είναι το γεγονός ότι είμαστε Έλληνες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χρήστες προϊόντων της Αpple και άρα ζητούμε να απολαμβάνουμε την ίδια ποιότητα υπηρεσιών αγοράς και υποστήριξης που απολαμβάνουν οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας».

Στο site προσπαθούν, χωρίς να προσβάλουν συγκεκριμένα πρόσωπα ή εταιρείες, να περιγράψουν την υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα, ελπίζοντας πως τα πράγματα θα αλλάξουν και πως η Apple θα κάνει το αποφασιστικό βήμα να δημιουργήσει στη χώρα μας την Apple Greece ή ακόμα σωστότερα και καλύτερα, όπως λένε, την Apple Hellas!

Θα βρείτε λεπτομέρειες για τα βάσανα που ταλανίζουν τους Έλληνες Mac χρήστες, δοσμένα με μορφή ερωτο-απαντήσεων, κόμικς και μπόλικο χιούμορ, αυτοσαρκασμό και μια δόση ειρωνείας!

«Αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε περισσότερα χρήματα για Ελληνική υποστήριξη του λειτουργικού, κάτι που είναι παράνομο», «Η πρόσφατη ανάκληση των μπαταριών των φορητών της Apple, ανέδειξε για άλλη μια φορά σε όλο του το μεγαλείο, την προβληματική αντιμετώπιση μας ως καταναλωτές», είναι μερικά από τα σχόλια που αποκομίζει κανείς περιδιαβαίνοντας τις σελίδες τους, ενώ είναι κοινό μυστικό, ακόμα και για μη-χρήστες προϊόντων της Apple, ότι η υποστήριξη τους είναι προβληματική στην Ελλάδα.

Δεν ξεχνούν να αναφέρουν ότι «η όλη ιδέα για το wwag είναι ένα «δημιουργικό δάνειο από το wewantApplePoland.com μέσω του οποίου γίνεται προσπάθεια επίλυσης παρόμοιων προβλημάτων, με την ίδια προοπτική για την Πολωνία».

Οι προσπάθειες των δημιουργών της σελίδας, έχουν τύχει μεγάλης προβολής σε μεγάλες τεχνολογικές και μη ιστοσελίδες του παγκόσμιου διαδικτύου, forums, blogs αλλά και online περιοδικών, ενώ οι ίδιοι υπόσχονται να μη σταματήσουν τις προσπάθειες τους, έως ότου οι Έλληνες καταναλωτές αποκτήσουν ισότιμη μεταχείριση.

Τέλος να αναφέρουμε ότι εδώ και μια εβδομάδα περίπου, έχει δημοσιοποιηθεί προς συγκέντρωση υπογραφών, online επιστολή διαμαρτυρίας (http://www.petitiononline.com/wwag/petition.html) και μέχρι τη στιγμή που γράφουμε την είδηση, ο συνολικός αριθμός των «Ελλήνων Mac user και φίλων» που έχουν συνυπογράψει, είναι 870.

Πολλές υπογραφές και σχόλια προέρχονται από φίλους συμπαραστεκόμενους, αλλά και Έλληνες που κατοικούν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και από τη γείτονα Τουρκία!

Υπενθυμίζουμε ξανά ότι τα τελευταία χρόνια τα προϊόντα της Apple κερδίζουν ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον των καταναλωτών, αρχής γενομένης με το iPod και τώρα με τους υπολογιστές της, με επεξεργαστές Ιntel, που μπορούν να λειτουργούν το ίδιο καλά σε περιβάλλον Mac OS X Tiger, αλλά και σε περιβάλλον Windows.

Η μεγάλη ανοδική πορεία των πωλήσεων προϊόντων της Apple στην Ελλάδα, κάνουν την παρουσία της ίδιας της Apple στην Ελλάδα κάτι παραπάνω από επιτακτική.

http://tech.pathfinder.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s